SPORTURI  »  ALTELE  »  CAMPIONATUL EUROPEAN DE JUDO

Alina Dumitru a cîştigat un nou titlu continental. Corina Căprioriu a luat bronzul » De şapte stele

Articol de - Publicat vineri, 22 aprilie 2011 00:00 / Actualizat joi, 21 aprilie 2011 22:53

Alina Dumitru a cîştigat ieri, la Istanbul, al şaptelea titlu continental, păstrîndu-şi coroana de regină a Europei

De şapte ani, de la Campionatul European din 2004, desfăşurat chiar la Bucureşti, Alina Dumitru a pus monopol pe aurul continental la categoria 48 de kilograme. O singură sincopă a avut micuţa judoka, în 2009, atunci cînd şi-a rupt mîna în semifinalele turneului continental de la Tbilisi şi a trebuit să se mulţumească doar cu bronzul. În rest, Alina Dumitru a cîştigat de fiecare dată aurul.

Adversarele îi ştiu de frică
Ieri, la Istanbul, campioana olimpică de la Beijing nu a avut probleme în faţa nici uneia dintre adversare, în ciuda accidentării suferite la glezna stîngă la unul dintre antrenamente, chiar înaintea plecării spre Europene. Alina şi-a înşirat adversarele pe tatami. Ucraineanca Marina Cerniak, rusoaica Ludmila Bogdanova şi franţuzoaica Laetitia Payet au trebuit să recunoască superioritatea campioanei. În finală, Alina a dat peste unguroaica Eva Csernoviczki, cea care o mai învinsese de două ori în carieră, dar din cele 11 întîlniri!

"Nu-mi place stilul ei, loveşte, luptă murdar, dar nu m-am gîndit nici o clipă că nu o să cîştig. M-a bătut în 2009, la Tbilisi, dar a avut noroc că mi-am rupt mîna, şi anul acesta, în Grand-Prixul de la Paris", a spus Alina. Duelul româno-maghiar a fost unul tactic, în care cele două judoka au încercat să nu se descopere. A cîştigat Alina, care şi-a trecut în drept un singur yuko. "Sînt foarte fericită. E al şaptelea titlu, dar de fiecare dată, la Europene, parcă aş fi pentru prima dată campioană. Mereu simţi ceva special", a încheiat Alina.


Rezultatele Alinei Dumitru la Europene
CE 2004 Bucureşti locul 1
CE 2005 Rotterdam locul 1
CE 2006 Tampere locul 1
CE 2007 Belgrad locul 1
CE 2008 Lisabona locul 1
CE 2009 Tbilisi locul 3
CE 2010 Viena locul 1
CE 2011 Istanbul locul 1


"Mi-era frică doar de mine!"


- Alina, nu mai e nici o noutate, nu?, ai cîştigat aurul la Europene.
- (Rîde) Da, dar nu e aşa uşor cum pare. A fost foarte greu, acum adversarele m-au învăţat, se mobilizează extraordinar contra mea.

- Ce meci a fost cel mai greu?
- Cel cu unguroaica, din finală. Ne cunoaştem foarte bine, ne-am întîlnit de 11 ori pînă acum. Nu mi-a fost frică de ea însă, ci doar de mine!

- De ce să-ţi fie frică de tine?
- Pentru că eram accidentată. Mi-era teamă că mă lasă glezna şi că nu pot să fac ce vreau eu cu piciorul stîng. Nu am simţit însă dureri, totul a fost foarte bine.

- Ţi-ai făcut un cadou frumos de Paşte. Acum poţi să te gîndeşti la miel şi ouă roşii, nu?
- La miel, nu, că nu mănînc. Nu-mi place. La ouă, da. Oricum, eu pot să mănînc orice că nu am probleme cu categoria.

- Alina, ce urmează în continuare?
- Ne relaxăm un pic acasă de Sărbători şi apoi iar la antrenamente. Vin Mondialele şi poate anul acesta nu mai ratez aurul!


Cu nasul spart, Căprioriu a luat bronzul!
Campioană europeană în 2010, la Viena, primul mare succes din carieră, Corina Căprioriu (57 kg) nu a putut să-şi păstreze aurul continental şi ieri, la Istanbul. Corina s-a împiedicat în semifinale de austriaca Sabrina Filmoser, aceeaşi pe care o învinsese anul trecut în finala continentală. Filmoser a punctat chiar în ultimele secunde, pe o neatenţie a româncei care încerca să o prindă pentru a cîştiga disputa. În disputa pentru bronz, Căprioriu a trecut peste amărăciunea de a nu prinde finala şi a învins-o încă o dată pe campioana olimpică de la Beijing, italianca Giulia Quintavalle. "Of, am fost neatentă în semifinala cu austriaca şi asta m-a costat. Mă bucur însă că am prins şi bronzul, e o performanţă mare pentru mine", a declarat Corina. "A făcut o treabă excelentă. Acum o lună de zile ea a suferit o fractură de piramidă nazală şi nu s-a mai putut antrena. Cu toate acestea, a luat bronzul", a declarat antrenorul Florin Bercean.


Cei mai medaliaţi români la Europene
Nadia Comăneci (gimnastică) 9 titluri
Marian Drăgulescu (gimnastică) 9 titluri
Nicu Vlad (haltere) 9 titluri
Alina Dumitru 7 titluri*
* judoka a cîştigat medaliile de aur la 7 ediţii. Nadia a strîns medaliile la 3 Campionate Europene, în timp ce Drăgulescu şi Nicu Vlad au adunat medaliile la 5 ediţii

"Fetele au făcut un European extraordinar. Au trecut peste accidentări şi s-au mobilizat fantastic. Concurenţa e foarte mare şi, cu toate acestea, România a reuşit rezultate foarte bune"
Florin Bercean, antrenor lot olimpic feminin judo

FCSB se transformă total » Planul lui Becali pentru Liga Campionilor conține și „opțiunea interzisă, din umbră”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (2)
harison
harison  •  22 Aprilie 2011, 11:27

Felicitari

lucell
lucell  •  22 Aprilie 2011, 09:22

Felicitari!!

Vezi toate comentariile (2)
Comentează