SPORTURI  »  ALTELE  »  SCRIMĂ

Ana Maria Brînză are asigurat bronzul la CE şi luptă pentru finala mare, de la ora 19:00

Ana Maria Brînză s-a antrenat timp de 10 zile înainte de Europene într-un decor special la Cheile Grădiştei // Foto: Raed Krishan
Ana Maria Brînză s-a antrenat timp de 10 zile înainte de Europene într-un decor special la Cheile Grădiştei // Foto: Raed Krishan

Articol de - Publicat miercuri, 19 iunie 2013 00:00 / Actualizat miercuri, 19 iunie 2013 16:05

UPDATE Ana Maria Brînză a reuşit să se califice în semifinalele Campionatului European de la Zagreb şi are asigurată medalia de bronz. Sportiva din România a învins-o pe Rossella Fiamingo cu 15-8 şi va lupta pentru finala mare în această seară, de la 19:00


Spadasina a cîştigat argintul în 2008 şi bronzul în 2011, dar spune că nu pune presiune pe ea şi vrea să se bucure de scrimă.

Azi e o zi importantă pentru Ana Maria Brînză. Concurează la Campionatele Europene de la Zagreb şi îşi doreşte medalia care să completeze triada. De 15 ani zilele acestea se tot repetă în viaţa ei. Cîteodată sînt perfecte, uneori o decepţionează.

Aşa cum s-a întîmplat la Campionatele Europene din 2012, de la Legnano, cînd a terminat pe locul 24 la individual şi echipa pe 2, sau la Jocurile Olimpice de la Londra. "Per ansamblu, anul 2012 a fost o dezamăgire", a spus Ana.

Dar lunile lui 2012 au rămas în urmă, Ana s-a întors pe planşă şi a avut un sezon în Cupa Mondială aproape perfect, cu urcări pe podium aproape la toate concursurile. E din nou prima în clasamentul mondial, dar concursurile unde îşi doreşte să-i meargă perfect urmează.

Două vîrfuri de formă
Primul chiar azi, la Zagreb, apoi în luna august, Campionatele Mondiale de la Budapesta. "Sînt foarte apropiate cele două concursuri şi teoretic este greu să prinzi două vîrfuri de formă într-un timp atît de scurt, dar eu vreau să mai dărîm un mit, să vedem dacă şi reuşesc", a adăugat spadasina în vîrstă de 28 de ani. Vrea aur, dar dacă nu va veni acum, speră că în viitor va avea la gît şi această medalie. "Mi-l doresc din tot sufletul şi trebuie să vină la un moment dat. Pentru treaba asta muncesc", a mai spus Ana.

"Sport de o zi"
De la aceste Campionate Europene va lipsi campioana olimpică Iana Şemiakina, cea care a învins-o pe Brînză la Londra, "în optimi", dar va fi Britta Heidemann, spadasina germană care a trimis-o pe locul al doilea la Beijing.

" Scrima e sport de o zi şi oricînd pot apărea surprize. Vine şi cunoştinţa mea mai veche Sivkova, pe care am reuşit să o înving la Havana, dar care mă conduce cu 2-1, mai e şi Emese Szasz, de care am reuşit să trec în două finale, dar nu trebuie să mă culc acum pe o ureche", a spus Ana despre adversarele sale.

La Europene nu se ţine cont de clasamentul mondial, toate spadasinele sînt nevoite să tragă şi pentru grupe, adică asalturi scurte, prima care ajunge la cinci cîştigă, după grupe se face un clasament şi abia apoi tabloul. "Trebuie să-mi fie teamă de fiecare adversară şi să fiu tot timpul concentrată la maximum pentru a-mi atinge obiectivul. Vreau să mă bucur de scrimă!".

Şi sabrerii pe planşă
Azi, concurează la Europenele de la Zagreb şi băieţii lui Mihai Covaliu. Din echipa vicecampioană olimpică a rămas doar Tiberiu Dolniceanu, restul sabrerilor alegînd să se retragă. Pe lîngă Tibi vor mai evolua Ciprian Galăţanu, Alin Badea şi Mădălin Bucur.

78 de spadasine s-au înscris la CE de la Zagreb, printre ele şi patru românce. Pe lîngă Ana vor mai concura azi Amalia Tătăran, Maria Udrea şi Simona Pop

"În cantonamentul de dinainte de Europene, în prima săptămînă totul mi-a ieşit, apoi au început să mai apară şi probleme, poate e mai bine, prea multă încredere poate dăuna" (Ana Maria Brînză)

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (1)
kilimanjaro
kilimanjaro  •  19 Iunie 2013, 10:47

Hai, Ana Maria ! Arată tuturor că nu ești prinsă în mizeria balcanico-cocalară în care se zbate marea rusine națională reprezentată, din motive greu de înțeles, de echipele de fotbal. Avem tineri, ca și tine care câștigă medalii și aduc glorie României peste hotare, dar nu sunt băgați în seamă, pentru că nu fac rating, pentru că au școală, pentru că vorbesc civilizat și nici nu fac blaturi și alte infracțiuni, fapt absolut pedepsit de presa sportivă care nu are nevoie decât de dezastre pentru a trăi. Hai, Ana Maria, câștigă pentru tine, pentru familiea ta, prietenii tăi și pentru suporterii care țin cu tine, și nu așteptat nimic de la ”specialiștii presei sportive românești”.

Vezi toate comentariile (1)
Comentează