SPORTURI  »  ALTELE  »  KAIAC-CANOE

Aur din Canada » Florida Ciută şi Elena Meroniac au cîştigat medalia de aur la Mondialele de kaiac-canoe juniori, în proba de K2 500 de metri

Articol de - Publicat marti, 06 august 2013 00:00 / Actualizat luni, 05 august 2013 21:48

România a cucerit două medalii la Mondialele de kaiac-canoe disputate week-endul trecut în Canada, la Niagara.

La kaiac patru 500 de metri, o probă olimpică, în componenţa Florida Ciută, Elena Meroniac, Iuliana Croitoru şi Daniela Varona, România a cucerit bronzul, "tricolorele" fiind depăşite de Ungaria şi Rusia. "Ne-a interesat foarte mult această probă pentru că e o probă olimpică şi vrem să o pregătim pentru Jocurile Olimpice de la Rio de Janeiro. Sînt sportive de perspectivă în această barcă în care ne punem mari speranţe", a declarat pentru Ediţie Specială antrenorul Ilie Bănăduc, coordonatorul lotului de kaiac junioare.

Florida Ciută şi Elena Meroniac s-au revanşat însă în proba de kaiac 2 pe distanţa de 500 de metri. Au trecut primele linia de sosire, surclasînd bărcile din Spania, Noua Zeelandă, Polonia, Danemarca, Ungaria, Canada, Rusia şi Marea Britanie. "Am muncit mult pentru aceste medalii. În luna iunie am cîştigat aurul şi la Europenele de la Poznan, dar acum, medalia asta are şi mai multă valoare", a declarat Elena Ciută.

"Nu ştiam nici să înot!"
Sportiva originară de lîngă Orşova îşi aduce aminte că a început kaiacul în clasa a şaptea. "Nici nu auzisem de acest sport. Am mers la Orşova, am susţinut nişte probe fizice legate de forţă şi rezistenţă, iar pe final am fost oprită. Mi-a plăcut în barcă, deşi abia la un an după aceea am învăţat şi să înot. Sînt foarte bucuroasă după ultimele rezultate, dar tot ceea ce îmi doresc este să ajung la Jocurile Olimpice de la Rio de Janeiro", a declarat Elena Ciută pentru Ediţie Specială.

Alte şase finale
La Mondialele de la Niagara, România a mai avut alte şase bărci calificate în finală, între care trei au terminat pe locul 4! La canoe simplu juniori 1.000 de metri, prin Valentin Carp, la kaiac doi 200 de metri, prin Gheorghe Sadovic şi Aurelian Ciocan, dar şi la kaiac doi o mie de metri, într-o cursă Under 23 de ani, prin Cătălin Turceag şi Daniel Burciu.

Dosar-ȘOC în Spania! Starul Barcelonei a dezinfectat camera, „de cei care nu-s musulmani”, apoi a vandalizat o vilă de lux, cu 7 dormitoare: perdele transformate în „hamuri și leagăne sexuale”! Tribunalul anunță: „Sunt 500 de poze la dosar”

Constantin Gâlcă, noul antrenor al Universității Craiova! Acord cu Mihai Rotaru


Comentarii (1)
gabrielaj
gabrielaj  •  07 August 2013, 13:23

felicitari fetelor .

Vezi toate comentariile (1)
Comentează