SPORTURI  »  ALTELE  »  SCRIMĂ

Băieți de top » Echipa masculină de sabie a câștigat ieri etapa de Cupă Mondială de la Varșovia

Teodosiu, Dolniceanu, Bucur și Badea cu trofeul cucerit ieri la Varșovia FOTO Augusto Bizzi
Teodosiu, Dolniceanu, Bucur și Badea cu trofeul cucerit ieri la Varșovia FOTO Augusto Bizzi

Articol de - Publicat luni, 27 februarie 2017 00:00

Tiberiu Dolniceanu, Alin Badea, Iulian Teodosiu și Mădălin Bucur au avut ieri parte de o zi perfectă.

Sabrerii români, aflați acum sub îndrumarea lui Florin Zalomir, au reușit să urce pe prima treaptă a podiumului etapei de Cupă Mondială de la Varșovia, după ce au învins echipe puternice. În primul tur, ei au depășit Franța cu 45-40, apoi au trecut de favorita principală Rusia cu același scor. În semifinale au avut parte de un meci echilibrat cu Ungaria, în care Dolniceanu a reușit să-l învingă în ultimul releu pe dublul campion olimpic Aron Szilágyi cu 6-4, aducând astfel victoria cu 45-44.

În ultimul act, "tricolorii" s-au confruntat cu Italia, a doua favorită a concursului. A fost o înfruntare în care adversarii au condus în mare parte, dar românii au reușit să revină. Lupta pentru primul loc a fost închisă din nou de Tiberiu Dolniceanu, care l-a înfruntat pe Luca Curatoli. Italianul a fost aproape de victorie, dar Tibi a reușit să dea ultima tușă, România impunându-se cu 45-44. Este cel mai bun rezultat al sabrerilor în acest sezon, după ce au ocupat locul 8 la Gyor și locul 9 la Padova. Echipa masculină de sabie nu mai urcase atât de sus într-o etapă de Cupă Mondială din 2014, de la Budapesta.

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează