SPORTURI  »  ALTELE  »  KARATE

Biletul de adio al karatistului Pavel Vancea: "Nu m-aţi oprit la timp!"

Pavel Vancea (foto: bihon.ro)
Pavel Vancea (foto: bihon.ro)

Articol de GSP - Publicat luni, 30 ianuarie 2012 00:00 / Actualizat luni, 30 ianuarie 2012 14:19

Fostul karatist Pavel Vancea, care s-a sinucis vineri, 27 ianuarie, a lăsat un bilet de adio, înainte de a recurge la gestul extrem. Familia a făcut public o parte din acest bilet, potrivit evz.ro.

"Da, ştiu că am greşit profund. Nu pot şi nu vreau să vă cer nicio scuză. Nu merit! Undeva totuşi am vrut să fac lucruri bune şi am reuşit, am crescut copii care au ajuns nişte personalităţi. Mi-a fost greu, dar mulţumită personalităţii şi puterii de convingere am reuşit. Lumea nu m-a înţeles.

Ca sensei, cuvînt poate exagerat pentru poziţie, am făcut tot ce am putut să duc mai departe mişcarea de karate. Poate am vrut mai mult decât discipolii. Mişu, tu ai fost eu zic, un pic mai corect ca mine şi Adi la fel. Nu m-aţi oprit la timp. Da, ştiu că n-am nici o scuză, dar poate undeva am vrut să fac şi bine, dar ca om am eşuat! Ca şi antrenor, ca şi sensei am avut putere, influenţă şi caracter, aşa că vă rog să mă scuzaţi, nu să mă iertaţi, asta nu merit, dar tot ce am făcut a fost să duc mai departe o mişcare, poate cu mari sacrificii şi poate că ambiţia personală a fost mai importantă ca şi interesul comun. Am avut oameni buni în jurul meu. Dar stresul a rămas.

Poate mulţumită artelor marţiale am putut să-l controlez cît de cît, dar a fost influenţată şi viaţa personală. Încă o dată spun sînt singurul răspunzător al tuturor lucrurilor care s-au întîmplat în perioada 1996-2012. Ceilalţi au fost doar victime colaterale ale personalităţii şi puterii personale pe care o emanam în jurul meu... Nu-i pedepsiţi pe ei, care n-au nici o vină. Faţă de mine au fost cu respect, cînd au putut m-au ajutat. Dar eu ca om, şi încă o dată o spun, am eşuat... Poate că Acolo Jos voi plăti mai mult", a scris Vancea în biletul de adio."

Sportivul şi antrenorul de karate tradiţional a suprins întreaga lume a sportului cînd s-a spânzurat vineri, în jurul orei 10. Se pare că Pavel Vancea şi-a legat în jurul gîtului funia de la fîntîna din curtea casei sale şi apoi s-a aruncat în gol.


Citește și:

Primul transfer tare pregătit de Corvinul pentru Europa League: un fost atacant de la FCSB
Liga 2
Primul transfer tare pregătit de Corvinul pentru Europa League: un fost atacant de la FCSB
Sabău îi face portretul lui Daniel Popa, noul transfer de la FCSB, și îl avertizează: „Pentru acei bani, să își asume!”
Superliga
Sabău îi face portretul lui Daniel Popa, noul transfer de la FCSB, și îl avertizează: „Pentru acei bani, să își asume!”
E oficial » Dani Coman a fost prezentat oficial la noua echipă
Liga 2
E oficial » Dani Coman a fost prezentat oficial la noua echipă

Mihaela Buzărnescu, fără rezerve la Open GSP: „O singură colegă mi-a dat un mesaj, în tenis trebuie să te păzești de dezamăgiri”

„Există prietenie în tenis?” » Sorana Cîrstea, răspuns tranșant: „Am o poveste care va face deliciul, că e cu Simona Halep”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează