SPORTURI  »  ALTELE  »  SCRIMĂ

Bronz studenţesc » Simona Pop a urcat pe treapta a treia a podiumului la Jocurile Mondiale Universitare

Articol de - Publicat luni, 08 iulie 2013 00:00 / Actualizat duminica, 07 iulie 2013 21:07

Simona Pop e în vara medaliilor. După cea de argint cucerită la Campionatele Europene de la Zagreb cu echipa, ieri a venit bronzul la Universiada de la Kazan.

România a fost reprezentată pe tabloul principal din Rusia de Maria Udrea, Ioana Dumitru, Diana Donoiu.

Simona a reuşit să ajungă cel mai departe. Le-a învins pînă în semifinale pe Olena Kriviţka (15-10), pe Julia Beljajeva (15-10), pe Dominika Mosler (15-13) şi pe Kristina Kuusk (15-12). Cu medalia asigurată, Simona a întîlnit-o în semfinale pe chinezoaica Sun Yiwen. O tînără de 21 ani, care se află pe locul 80 în lume.

Românca în vîrstă de 24 de ani, clasată a 55-a în lume, şi studentă la Universitatea Vasile Goldiş din Arad a pierdut cu 8-14 şi a rămas pe treapta a treia a podiumului. În urmă cu patru ani, Simona Pop a cucerit argintul la Universiada de la Belgrad.

Competiţia nu s-a încheiat pentru ea pentru că speră să conducă echipa de spadă spre o medalie. Vara ei s-ar putea să devină şi mai frumoasă pentru că între 5 şi 12 august va participa la Campionatele Mondiale de la Budapesta.

„Fotbalul se «deteritorializează»! Nu mai există ceva esențial” » Un profesor de antropologie, Christian Bromberger, conferință de excepție despre o „mutație” în fotbalul de azi: „Am plecat de la tifoso, adică boală contagioasă, și am ajuns aici”

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”


Comentarii (1)
sorineldumitru
sorineldumitru  •  08 Iulie 2013, 13:21

Bravo ei. Sa speram ca si echipa va lua medalie.

Vezi toate comentariile (1)
Comentează
Close