SPORTURI  »  ALTELE  »  SCHI ALPIN

Cel mai bun pentru a șasea oară » Marcel Hirscher s-a impus în slalomul de la Kranjska Gora: are asigurat Marele Glob de Cristal

Articol de - Publicat luni, 06 martie 2017 00:00

Austriacul Marcel Hirscher s-a impus sâmbătă în slalomul de la Kranjska Gora și și-a asigurat din nou Marele Glob de Cristal, unul pe care a pus stăpânire din 2012 încoace.

Până la încheierea sezonului au mai rămas patru etape, dar Marcel Hirscher este matematic deja sigur că va termina pe primul loc în ierarhia mondială, cea care ia în calcul toate probele.

Specialist în probele de slalom și slalom uriaș, austriacul în vârstă de 28 de ani a câștigat cinci curse în acest sezon. Ultima dintre ele sâmbătă, când s-a impus la Kranjska Gora, la slalom.

Un succes care l-a dus la 1425 de puncte, un total care nu mai poate fi depășit de niciun alt schior, chiar dacă prin absurd se impune în toate cele patru etape rămase din acest sezon.

Cel care reușește să încheie pe primul loc în ierarhia Cupei Mondiale este răsplătit cu Marele Glob de Cristal. Pentru austriac, acesta va fi al șaselea consecutiv. "Nu e rău deloc!", a spus el glumind despre performanță, pe care nu a atins-o niciun alt schior până acum.

Pe lângă Marele Glob de Cristal, el va mai încheia sezonul și cu alte două  mici Globuri de Cristal, care-i vor fi acordate pentru că a fost cel mai bun în probele de slalom și de slalom uriaș. 

Doar Hirscher în 2015 și Ingemar Stenmark în 1976, 1977 și 1978 au mai avut o astfel de reușită.

La feminin, cursa pentru Marele Glob de Cristal nu e încă decisă, Mikaela Shiffrin conduce clasamentul cu 1323 de puncte, iar sezonul se încheie pe 19 martie, la Aspen, cu proba de slalom uriaș.

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează