SPORTURI  »  ALTELE  »  SCANDAL

Continuă scandalul la Federația de Judo » Bălgrădean: ”Bercean minte cu seninătate!”

Bălgrădean e primul din dreapta, locul 3 la Naționalele de copii din 1975, Oradea +1   FOTO
Bălgrădean e primul din dreapta, locul 3 la Naționalele de copii din 1975, Oradea

Articol de - Publicat miercuri, 16 noiembrie 2016 00:00

Fostul secretar general FRJ, Alexandru Bălgrădean, prezintă propria versiune asupra acuzațiilor lansate asupra sa de antrenorul lotului olimpic feminin, Florin Bercean.

Acuzat în războiul din judo de antrenorul lotului olimpic feminin, fostul secretar general FRJ, Alexandru Bălgrădean, a subliniat ieri că " Bercean minte cu seninătate în ce mă privește și fiecare subiect poate fi demontat imediat". Și a replicat apoi pe fiecare dintre temele propuse de Bercean.

1. "Am auzit de judo când am devenit secretar general, în 2014? Eu am început judo în 1973, la Deva, cu profesorul Ionel Drăgan. Am fost legitimat în 1974, iar în '75 am luat și prima medalie la Naționalele de copii, bronz, la Oradea. Au urmat încă două, în '78 și '81, la U18. Am început judo cu doi ani înainte de Bercean și l-aș ruga să ne arate și dânsul poze din perioada respectivă pe podium".

"Gecile au fost un cadou pentru Murakami"

2. "Am decontat geci și pneuri? Gecile au fost cadou din partea federației pentru un celebru antrenor japonez venit într-o vizită în România, Kyoashi Murakami. Erau mărimea S, eu port XXL! Iar cauciucurile le-am schimbat pentru mașina federației cu numărul B77FRJ. Domnul Bercean îmi confirmă că e un analfabet în management, deoarece actele arată că FRJ era cumpărător, iar eu delegat".

3. "M-a dat afară fostul președinte Sapta? De fapt, eu mi-am dat demisia de onoare, considerând că prezența mea e incompatibilă cu calitatea morală a unora din membrii FRJ. O poate găsi în arhiva FRJ cu numărul 441 din 9 octombrie 2015. M-ar interesa să știu însă ce crede domnul Bercean despre contractul de muncă ilegal al fostului președinte Sapta, neaprobat de Comitetul Director sau Adunarea Generală".

"A fost plătit din banii oferiți de mine"

4. "Am datorii la FRJ? O să pun la dispoziția Adunării Generale din 14 decembrie extrasele mele de cont, ceea ce sper să facă și domnul Bercean. Să ne prezinte extrasele pe ultimul ciclu olimpic pentru a înlătura acuzațiile că a luat bani de la sportive! De fapt, eu am împrumutat FRJ cu 85.000 de euro, prezint contractele!, bani din care a fost plătit inclusiv Bercean. Dar acesta e tratamentul la care sunt supuși cei care ajută sportul!"

5. "Am intrat în concediu medical pentru a lipsi de la un control? Domnul Bercean încurcă personajele. În concediu a intrat secretarul general Gheorghe Savu la data sosirii controlului. Eu m-am prezentat din concediul de odihnă, ocazie cu care președintele Sapta a făcut o criză de isterie, aruncând pe scări cu laptopul și telefoanele mele. Am fost nevoit să sun la 112".

"A amesteca numele soțiilor în această ecuație arată faptul că nu mai e nimic de adăugat. Ar fi de preferat să ne indice faptele, neregulile și infracțiunile pe care FRJ ar dori să le comită și persoanele vinovate"
Alexandru Bălgrădean, fost secretar general FRJ

Pe același subiect:

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează