SPORTURI  »  ALTELE  »  POLO

EXCLUSIV Răzmeriță la naționala de polo » Dezvăluirile unuia dintre ”tricolori”: "Conducerea federației nu ne bagă în seamă"

Foto: Guliver/GettyImages
Foto: Guliver/GettyImages

Articol de - Publicat vineri, 03 iunie 2016 19:11

Vineri a început la bazinul Dinamo prima ediție a Memorialului "Anatolie Grințescu", turneu la care participă, pe lângă naționala țării noastre, Georgia, SUA și Muntenegru.

"Tricolorii" au debutat cu o înfrângere, 5-6 cu echipa cel mai slab cotată, Georgia, dar poloiștii se confruntă cu probleme de ordin financiar. Ei nu și-au primit indemnizațiile de efort, pe care le au stipulate în contract, pe ultimele trei luni. Alex Ghiban a vorbit cu Gazeta în numele echipei, arătând cu ce probleme grave se confruntă echipa națională căreia i-au lipsit doar câteva secunde pentru a se califica la Jocurile Olimpice.

- Alex, ce s-a întâmplat cu Georgia?
- Am pierdut meciul acesta, dar sincer nimeni nu s-a putut concentra. Au fost niște lucruri care s-au întâmplat în săptămâna aceasta, îndeosebi legate de problemele financiare.

- Ați încercat să vorbiți cu conducerea federației, cu președintele Liviu Răducanu?
- Conducerea federației refuză să vorbească! Nici nu ne bagă în seamă.

- S-a pus problema să nu intrați în bazin la acest turneu?
- Nu, nu s-a pus! Tot cei de la federație au speculat această problemă. Câțiva oameni au încercat să ne ajute, președintele clubului Steaua, George Boroi, doamna ministru Elisabeta Lipă, domnul Alin Petrache, președintele COSR. Aveam niște promisiuni, că se vor rezolva lucrurile, dar președintele de la polo nu vrea să vorbească absolut deloc cu noi. Îmi pare rău, sincer, că participăm la acest turneu care poartă numele unui mare om de polo, domnul Anatolie Grințescu. Îmi pare rău că participăm și ne prezentăm în halul acesta, dar efectiv credeți-ne că ne-am săturat și noi de păcăleli.

- Care e problema de fapt, că e vorba de niște indemnizații între 900 și 1.800 de lei, pe trei luni? Nu sunt bani mulți!
- Nu s-a pus niciodată problema banilor, să condiționăm prezența la echipa națională din cauza banilor. Sunt niște bonusuri care sunt trecute în legislație, bani pe care îi dă Ministerul Tineretului și Sportului.

- Federația a încasat acești bani. De ce refuză să vi-i dea?
- Întrebați-i pe ei. Președintele nu vorbește cu noi, nu vorbește cu presa, nu vorbește cu nimeni! Nu îi ia nimeni să-i întrebe. Mă fraților, voi ce aveți de gând cu oamenii ăștia? La recuperare pentru vara asta nu s-au gândit. Noi am terminat campionatul de patru zile și în cinci zile am intrat direct în pregătire pentru acest turneu. Acești oameni nu se gândesc nici un moment la noi.

- Am înțeles că nu au înscris echipa nici în Liga Mondială pentru sezonul viitor?
- Încă nu știu dacă a expirat data de înscriere, dar există această posibilitate. Ceea ce ar fi dramatic, pentru că echipa națională nu va mai avea când să se reunească. Și când nu stăm împreună, cam acesta este jocul, cum a fost azi cu Georgia!

sâmbătă cu SUA

Turneul-memorial "Anatolie Grințescu" continuă sâmbătă cu meciurile zilei a doua. "Tricolorii" vor întâlni SUA, de la ora 18:15, iar în primul meci, de la ora 17:00, va fi duelul dintre Muntenegru și Georgia. Duminică, în ultima zi, de la ora 11:15, România va juca împotriva Muntenegrului, iar de la ora 10:00, va fi partida SUA-Georgia.

 

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează