SPORTURI  »  ALTELE  »  SCRIMĂ

FOTO Ocolul României » Campioanele olimpice au coborât în mijlocul fanilor în patru orașe importante din țară

Vedere de sus, Ana printre micii scrimeri din Constanța FOTO Marian Muscalu (Telegraf) +3   FOTO
Vedere de sus, Ana printre micii scrimeri din Constanța FOTO Marian Muscalu (Telegraf)

Articol de - Publicat miercuri, 21 septembrie 2016 00:00

FlashMob România le-a trimis pe campioanele olimpice din echipa de spadă în patru puncte ale României.

Ana Maria Popescu a fost la City Mall din Constanța, Simona Gherman la Coresi Mall din Brașov, Simona Pop în sala "Alexandru Csipler" din Satu Mare și Loredana Dinu în sala de sport de la LPS "Petrache Trișcu" din Craiova.

În City Mall din Constanța, micii scrimeri și antrenorii de la cluburile CS Farul și CS1 Constanța au venit echipați și au oferit demonstrații de scrimă. "Ar trebui ca astfel de evenimente să se facă mai des, ne dorim să promovăm scrima, să le arătăm oamenilor cât de frumos este acest sport. Vrem să aducem cât mai mulți copii la scrimă, dar pentru asta trebuie ca noi să ieșim din sală, ca să vadă modele în carne și oase", a spus Ana Maria Popescu. Ea a făcut pe maestrul de ceremonii, explicându-le celor prezenți despre sportul care i-a adus clipe minunate la Rio. "Este un eveniment de anvergură pentru că peste tot în țară sunt prezenți colegi de-ai mei. Scrima și-a făcut tot timpul datoria la Jocurile Olimpice, am dovedit că nu stăm într-o singură probă sau într-un singur sportiv, mai întâi a fost floreta, apoi sabia, apoi noi. Ne suplinim unii pe alții. Oamenii sunt receptivi, se vede că sunt consumatori de sport. Am avut susținători și după proba individuală, dar mai mulți după proba pe echipe", a completat spadasina.

Micuții au fost încântați de prezența campioanei, care a făcut multe poze și a oferit sute de autografe. "A fost o experiență de neuitat. Am avut emoții, mai ales că Ana este idolul meu", a spus Marco Perin, socotit o mare speranță. "La Constanța sunt rezultate, se vede că se muncește cu cap, dar acești copii au nevoie de susținere. Am fost și eu în locul lor și știu cum e. Până la urmă și eu tot un copil sunt, dar am crescut și am reușit să-mi împlinesc un vis", a mai spus Ana.

Demonstrații de scrimă au mai avut loc și în alte orașe, Slobozia, Târgu Mureș, Cluj Napoca, Oradea, Timișoara și Râșnov, unde au fost prezenți Mihai Covaliu, Alin Badea, Iulian Teodosiu sau Ciprian Gălățanu.

"A fost un eveniment bine-venit pentru a atrage copiii spre sport. Scrima te dezvoltă armonios, e un sport al minții care încă aduce medalii României"
Simona Gherman

"M-am întors cu bucurie în sala unde am început sportul de performanță. Sper să vadă câți mai mulți copii medalia și să se îndrepte către sport. Visul oricărui sportiv e să ajungă la Jocurile Olimpice"
Loredana Dinu

Relaxare

Ana Maria Popescu a vorbit și despre cum și-a petrecut timpul pe care l-a avut de când s-a întors de la Rio. "Am avut o singură săptămână de vacanță în adevăratul sens al cuvântului, în Croația, o vacanță cu de toate. O să mai am una acum, când plec în Malta, o săptămână, acolo unde echipa soțului meu joacă în preliminariile pentru Liga Campionilor. De data aceasta eu voi fi suporterul", a spus ea. Chiar dacă sezonul competițional începe la finalul lunii octombrie, cu etapa de Cupă Mondială de la Tallin, Ana a spus că nu va merge, dar speră ca va fi gata pentru cea de la Doha, care este la începutul lunii decembrie.

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează