SPORTURI  »  ALTELE  »  ADUNARE GENERALĂ

VIDEO Etnicii maghiari în stânga, românii în dreapta » Imagini din sală, de la ședința incendiară de la Ministerul Sportului

Imagine surprinsă azi, la ședința de la MTS
Imagine surprinsă azi, la ședința de la MTS

Articol de - Publicat miercuri, 15 februarie 2023 12:21 / Actualizat joi, 16 februarie 2023 08:42

Încă un episod din războiul dintre Ministerului Sportului și Federația Română de Hochei pe Gheață a avut loc astăzi, la sediul MS. Gazeta Sporturilor a fost prezentă în sala de ședințe, unde a avut loc Adunarea Generală, și îți oferă cele mai importante detalii. 

Cazul, pe scurt: Ministerul Sportului nu recunoaște Adunarea Generală din septembrie, cand Alexandru Hălăucă a fost ales președinte, o adunare pe care Novak a suspendat-o la momentul respectiv. Astăzi, a fost convocată o altă Adunare Generală în care să se discute acest aspect, iar membrii au trebuit să ia o decizie privind situația conducerii.

Așadar, ședința a avut pe ordinea de zi suspendarea hotărârilor din septembrie 2022 şi adoptarea unei soluţii privind „situaţia organelor executive de conducere”.

Ședința a durat aproape 5 ore, timp în care reprezentanții consiliului de validare, președintele comisiei și membrii echipelor românești s-au contrat încontinuu. 

La punctul 1 pe ordinea de zi, adică „Punerea în discuție a Hotărârii de suspendare a executării hotărârii adoptate de Adunarea Generală de Alegeri a Federației Române de Hochei pe Gheață, din data de 15.09.2022”, s-a luat act de decizie și membrii au fost de acord cu decizia Ministerului de a suspenda ce s-a întâmplat la AGA din septembrie. S-au înregistrat 12 voturi pentru, două împotrivă și 3 abțineri. 

AGA a decis să renunțe la orice demers judiciar de a ataca decizia Ministerului, aprobată cu 12 voturi și două abțineri. 

La punctul 2 de pe ordine, „Adoptarea unei soluții de către membrii cu drept de vot cu privire la situația organelor executive de conducere a Federației Române de Hochei pe Gheață”, s-a decis convocarea unei noi adunări generale de alegeri, pe data de 6 aprilie, cu 12 voturi pentru și două abțineri. 

Miklos Ervin a fost ales președintele ședinței organizate astăzi, cu 12 voturi pentru, două împotriva și 3 abțineri, și a spus că se așteaptă și ca deciziile luate azi să fie contestate în instanță. 

Primele tensiuni: oamenii lui Novak, întrerupți de Valentin Dragomir, președintele Steaua Rangers

Ministrul Novak, cel care convocase ședința, nu a fost prezent, sedința fiind ținută de alți consilieri de-ai săi. Au existat momente tensionate încă de la început, când purtătorul de cuvânt al ministerului a fost întrerupt de Valentin Dragomir, președintele celor de la Steaua Rangers si totodată cenzor. Deși au fost rivali la alegeri, Valentin Dragomir face parte din tabăra lui Alexandru Hălăucă, cel care nu este prezent în sală.

În momentul în care reprezentanții Ministerului au luat cuvântul, aceștia au fost întrerupți de Valentin Dragomir, care se afla în mijlocul sălii, prezent la ședință și în calitate de cenzor al Federației:

„Dacă tot citiți statutul, citiți că cenzorul are dreptul să se pronunțe asupra actelor juridice, economice și financiare Dumneavoastră faceți acum un document juridic! Și atunci mă pot pronunța din postura de ceznor. Mai sunt cenzor sau nu? Eu zic că sunt.

A fost luată în discuție hotărârea de suspendare, în adunarea generală care s-a făcut după cea din 15 septembrie. Dumneavoastră nu ați avut reprezentant atunci de la Ministerul Sportului, nu știu de ce. (...) Trebuie ca cineva să reprezinte Federația, nu?”. 

Oamenii din fruntea hocheiului românesc au acuzat că Ministerul Sportului, în speță Eduard Novak, s-a implicat în alegerile generale de la federație și că, folosindu-se de prerogativele sale, ar avea drept scop îndepărtarea actualei conduceri a FRHG, unde Alexandru Hălăucă fusese reales la alegerile din 15 septembrie.

La alegerile de la jumătatea lui septembrie 2022, Hălăucă îl învinsese pe Valentin Dragomir, președintele Steaua Rangers, cu 13 - 4 la voturi.

Actuala federație s-a dezis de finanțarea de la Minister în toamna anului trecut. Ulterior, MTS a anunțat în ianuarie că 67 dintre cele 68 de federaţii sportive naţionale care au depus cerere vor primi finanţare pe anul 2023, singura excepţie fiind Federaţia Română de Hochei pe Gheaţă (FRHG), care nu îndeplineşte condiţiile, fiind declarată neeligibilă.

Cel care a condus sedința de azi a fost Dacian Stan, directorul Direcției Juristice din Ministerului Sportului.

Maghiarii în stânga, românii în dreapta

Detaliu inedit din sală: în partea stângă a sălii s-au așezat reprezentanții cluburilor precum Miercurea Ciuc și toate celelalte din zona Covasna-Harghita, cluburi cu finanțări venite dinspre guvernul maghiar, în timp ce în dreapta se află reprezentanții celorlalte cluburi din campionat. 

Etnicii maghiari în stânga, românii în dreapta » Imagini din sală, de la ședința incendiară de la Ministerul Sportului
Atmosfera din sală / FOTO: Andrei Petrescu (GSP)

Nu mai puțin de 27 de cluburi își confirmaseră prezența pentru Adunarea de astăzi, doar 19 sunt, însă, prezente. În total, 77 de cluburi au fost convocate. 

Între timp, Eduard Novak acuzat de federație de abuz în serviciu

Recent, FR Hochei a trimis la Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție o plângere penală de abuz în serviciu împotriva Ministerului Sporturilor și a ministrului Eduard Novak. Războiul dintre părți continuă după ce MS a anulat Adunarea Generală din septembrie 2022 și a tăiat finanțarea hocheiului

Mai mult, ministerul a convocat o altă Adunare Generală a FR Hochei, pentru azi. „Este ultima lor zbatere înainte de rotația guvernamentală. Noi am notificat cluburile că vor lua parte la o Adunare ilegală, la o infracțiune. Unele din zona Harghita se vor prezenta probabil. Dar nu vor putea lua nicio decizie”, a precizat pentru Gazetă vicepreședintele FR Hochei, Emilian Cernica. 

Citește și alte știri din sportul românesc: 

Plângere penală împotriva ministrului Eduard Novak: „I-am notificat că vor lua parte la o infracțiune”
PROCES
Plângere penală împotriva ministrului Eduard Novak: „I-am notificat că vor lua parte la o infracțiune”
România e pentru interzicerea rușilor și belarușilor la Paris: „Nu este momentul să luăm în considerare deschiderea unei căi de întoarcere”
JOCURILE OLIMPICE 2024
România e pentru interzicerea rușilor și belarușilor la Paris: „Nu este momentul să luăm în considerare deschiderea unei căi de întoarcere”

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (4)
margelatu49
margelatu49  •  16 Februarie 2023, 08:00

Uitati va ce fete au *** aia din partea stanga si ce uitaturi au si va veti dea seama de tot!!!

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

nicolaeigrecu
nicolaeigrecu  •  15 Februarie 2023, 20:48

Iar anumiți valahi nu pot trăi fără stăpâni

miki123
miki123  •  15 Februarie 2023, 19:44

***

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

Vezi toate comentariile (4)
Comentează