SPORTURI  »  ALTELE  »  KEMPO MMA DE LA RADIO GSP

Încep Jocurile SportAccord, unde România va avea în concurs cei mai mulţi sportivi de la Federaţia Română de Kempo

Articol de GSP - Publicat joi, 17 octombrie 2013 00:00 / Actualizat joi, 17 octombrie 2013 15:20

A doua metropolă a Rusiei, Sankt Petersburg, va găzdui între 18-26 octombrie cea de a doua ediţie a Jocurilor SportAccord, cea mai importantă competiţie mondială a sporturilor de luptă.

Printre cele 94 de delegaţii ce vor fi prezente la Sankt Petersburg se va afla şi cea a României, compusă din 14 sportivi din scrimă, kempo, aikido, savate, ju-jitsu si kickboxing. Doi dintre cei mai cunoscuţi scrimeri români, Ana Maria Brânză şi Tiberiu Dolniceanu, vor fi şi ei prezenţi în Sankt Petersburg. Ana va intra în cursă la spadă, iar Tibi, la sabie.

La Sankt Petersburg, România se va prezenta fără niciun sportiv la box, disciplină la care tricolorii au cucerit 3 medalii în 2010. Absenţa pugiliştilor se datorează Campionatelor Mondiale de box amator, care vor avea loc între 14 şi 26 octombrie la Alma Ata, Kazahstan. Pe de alta parte, federaţia naţională cu cei mai mulţi sportivi participanti la Jocurile SportAccord 2013 este Federaţia Română de Kempo care a reuşit performanţa cu adevărat extraordinară de a califica la această editie patru sportivi la probele Grappling şi Pankration, astfel:


- Luana Bodescu – Grappling, 58 Kg
- Liviu Ionescu – Pankraton, 66 Kg
- Aurel Pirtea – Pankration, 77 Kg
- Florea Sorin – Pankration, 84 Kg

"Federaţia Română de Kempo îşi demonstrează încă o dată valoarea reprezentând imaginea României la cel mai inalt nivel. Sper ca măcar acum oficialii MTS să înţeleagă că munca şi performanţele noastre merită să fie apreciate, respectate şi recompensate corect", a arătat Amatto Zaharia, preşedintele Federaţiei Române de Kempo în cadrul emisiunii " Kempo MMA", ce este în fiecare miercuri între orele 17:00 şi 19:00 la Radio GSP.

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (1)
kwd2015
kwd2015  •  25 Ianuarie 2018, 12:36

Mult succes Minerule! Si Romania!

Vezi toate comentariile (1)
Comentează