SPORTURI  »  ALTELE  »  BOWLING

INTERVIU » Ronnie Russell: “Românii au potenţialul de a evolua în ligile americane de bowling”

Ronnie Russell, felicitat de doi adversari după o aruncare bună // Foto: Bogdan Fechită
Ronnie Russell, felicitat de doi adversari după o aruncare bună // Foto: Bogdan Fechită

Articol de - Publicat luni, 26 noiembrie 2012 00:00 / Actualizat luni, 26 noiembrie 2012 18:41

Favoritul numărul 1 al turneului de la Bucureşti, Ronnie Russell, a terminat competiţia pe locul trei după ce a fost eliminat în semifinale de viitorul campion Giannis Stathos.

În ciuda pasului greşit făcut în semifinale, Russell a fost de departe cel mai experimentat şi mai titrat bowler care a concurat în turneul internaţional găzduit la IDM Club şi transmis în direct de GSP TV.

Clasat pe locul 20 în topul mondial, Russell a avut un joc perfect pînă în semifinale. S-a clasat pe locul 1 pe tabloul principal, iar în sferturi l-a întîlnit pe românul Romeo Gagenoiu, pe care l-a învins în două din trei meciuri.

- Cum ti s-a părut turneul de la Bucureşti?
- A fost greu, am avut momente bune si mai puţin bune, însă mi-am păstrat cumpătul şi am dat ce am avut mai bun.

- E prima experienţă în România?
- Da, şi pînă în acest moment este fenomenal. Am avut parte de întîmplări frumoase, iar toată lumea se poartă frumos cu mine.

- Ce adversari ţi-au creat cele mai multe probeleme?
- Pînă în acest moment nu am avut probleme.  În meciurile unu la unu, eşti doar tu cu adversarul şi încerci să te concentrezi pe ceea ce faci, nu pe loviturile celuilalt jucător sau pe emoţiile lui.

Galerie FOTO Finală neaşteptată la Turneul Internaţional de Bowling de la Bucureşti » Giannis Stathos e noul campion

- Apropo de emoţii, cum reuşeşti să ţi le  controlezi în timpul meciului?
- Este foarte greu sa îţi ţii emoţiile sub control, însă este foarte important să încerci să te concentrezi doar la meci şi la acţiunile tale. Sunt momente în care nu trebuie să îţi pierzi controlul fiindcă îţi afectează jocul, loviturile şi ajungi să te joci cu starea psihică.

“Gagenoiu ar fi ajuns în semifinale dacă nu m-ar fi avut adversar”

- Ce impresie ţi-au lăsat jucătorii români?
- Încă de la începutul săptămînii am cunoscut mulţi jucători români, ne-am salutat şi am vorbit despre tehnicile noastre.

-Romeo Gagenoiu a fost adversarul tău în sfeturi. Cum ţi s-a părut jocul lui?
- Este un jucător foarte bun, cu o medie de joc excelentă. Cred că dacă juca cu altcineva, în afară de mine, se califica mai departe. Este cu siguranţă unul dintre cei mai buni jucători de la acest turneu.

- Crezi că românii ar putea face faţă într-o competiţie americană?
- Dacă acumulează mai multă experienţă în turneele internaţionale, cred că ar face faţă cu brio unei competiţii americane. Sînt jucători buni, mai ales dacă îşi menţin mediile de joc pe care le au în acest moment.

- O comparaţie între competiţiile americane şi cele româneşti?
- În America, jucătorii sunt mult mai buni, compeţiile sunt mai aprige, însă anumiţi jucători, precum Romeo, s-ar descurca în America. De exemplu, eu sunt pe locul 20 mondial, iar el, cred, că nu este în topul internaţional de jucători. Cel mai greu este în jocurile unu la unu.

- Am observat că bowlerii se felicită după fiecare lovitură bună, deşi teoretic sînt adversari. Este un gest de fair-play?
- Îmi place acest salut, nu sînt împotriva niciunui jucător de bowling. Am fost impresionat şi mi-a plăcut ca toţi jucătorii de aici au făcut acest gest.

“Jocul de bowling este un echilibru între starea psihică si viziunea pe care o ai asupra meciului.” ( Ronnie Russell)

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (3)
raul4steaua
raul4steaua  •  26 Noiembrie 2012, 20:41

Inainte se juca mult mai mult popice in Romania, tin minte ca taica-miu imi povestea ca, cand era de varsta mea mereu mintea acasa, si cu ce bani strangea se ducea la sala de popice sa joace.

laurentiu972
laurentiu972  •  26 Noiembrie 2012, 19:55

mai tine minte cineva cum luau (be banda rulanta) echipele romanesti CCE (cupa campionilor europeni) la popice. La fete, mai ales (vezi handbalul), dar nici baietii nu se lasau..... o tempora!

ovidiu_3003
ovidiu_3003  •  26 Noiembrie 2012, 19:49

Americanul acesta a vrut sa fie politicos ...sa nu luati de buna ce zice el ...niciun roman n u face fata in America.

Vezi toate comentariile (3)
Comentează