SPORTURI  »  ALTELE  »  SCRIMĂ

Locomotiva de aur » Ana Maria Brînză încearcă azi să cîştige o medalie şi cu echipa la Europenele de la Zagreb

Ana Maria Brînză, Amalia Tătăran, Maria Udrea și Simona Pop (de la stînga la dreapta) au pozat înainte de plecarea spre Europene într-un trenuleț colorat optimist // Foto: Raed Krishan
Ana Maria Brînză, Amalia Tătăran, Maria Udrea și Simona Pop (de la stînga la dreapta) au pozat înainte de plecarea spre Europene într-un trenuleț colorat optimist // Foto: Raed Krishan

Articol de - Publicat vineri, 21 iunie 2013 00:00 / Actualizat joi, 20 iunie 2013 21:20

Simona Pop, Maria Udrea şi Amalia Tătăran îi vor fi alături pe planşă în această încercare. Pentru toate este primul Campionat European la care participă.

Echipa feminină de spadă a României o ia de la capăt. Cu un trecut glorios, care cuprinde patru titluri europene şi două mondiale, echipa are acum în componenţă trei fete noi, tinere, care au muncit în sala de antrenament alături de celelalte şi care acum îşi vor încerca forţele într-un concurs de obiectiv.

Simona Pop e vicecampioană mondială la junioare şi are 25 de ani, Maria Udrea e fostă floretistă şi are 22 de ani, iar Amalia Tătăran e vicecampioana europeană şi are 18 ani, Alături de ele, Ana încearcă să construiască ceva nou, să reînnoade firul care le-a legat pe ea, pe Simona Gherman, pe Anca Măroiu şi pe Loredana Dinu, care au luat o pauză după Jocurile Olimpice de la Londra.

"Am luat-o de la capăt, e un concurs de obiectiv şi vreau să iasă cît mai bine. Pentru fete e primul Campionat European şi sper să se mobilizeze cît mai bine. Atmosfera e bună şi sper să fie cît mai hotărîte", a spus Ana. Rezultatele din Cupa Mondială dau speranţe, echipa României a urcat de trei ori pe podium şi e a treia echipă în lume după China şi Rusia.

La Zagreb sînt înscrise 14 echipe, iar România va începe asaltul pentru medalii în compania Finlandei. "E bine că începem cu ele, ne încălzim pentru ce urmează", a spus Ana înainte de a pleca spre Zagreb. Cu un aur deja în bagaj, Ana se va bucura şi azi de scrimă alături de colegele sale.

„Fotbalul se «deteritorializează»! Nu mai există ceva esențial” » Un profesor de antropologie, Christian Bromberger, conferință de excepție despre o „mutație” în fotbalul de azi: „Am plecat de la tifoso, adică boală contagioasă, și am ajuns aici”

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”


Comentarii (1)
euoltean
euoltean  •  21 Iunie 2013, 04:09

si nicio televiziune nu transmite, dar de la Jiji de la Jijilava permanent!

Vezi toate comentariile (1)
Comentează