SPORTURI  »  ALTELE  »  SCRIMĂ

Ora de Londra » Următoarea provocare pentru fetiţele Powerpraf, Jocurile Olimpice din 2012

Articol de - Publicat miercuri, 19 octombrie 2011 00:00 / Actualizat marti, 18 octombrie 2011 22:39

Ana Maria Brînză, Simona Alexandru, Anca Măroiu şi Loredana Dinu s-au întors acasă şi au intrat deja în vacanţă. Poveştile de la Catania sînt multe şi frumoase. Europenele şi Mondialele din 2011 au fost doar încălzirea pentru ce urmează în 2012


Fetele de la spadă sînt de aur. Sînt şi gălăgioase, mai mature şi calificate la JO. Ana Maria Brînză, Simona Alexandru, Anca Măroiu şi Loredana Dinu s-au întors acasă şi privesc cu plăcere performanţa pe care au realizat-o. "Este incredibil că am reuşit să ne păstrăm titlul mondial!", exclamă Loredana.

Totul a început cînd antrenorul Dan Podeanu le-a spus să ia această competiţie ca pe un concurs normal. "N-a pus presiune pe noi, ne-a spus că este unul ca oricare altul, că singura diferenţă e că se numeşte Campionat Mondial", subliniază Anca Măroiu. Au plecat pe 8 octombrie spre Catania, au intrat pe 13 la individual, de unde au scos două medalii de bronz, iar pe 16 echipa a umplut sala cu strigătele ei. "Noi vorbim toate, sîntem cea mai gălăgioasă echipă", completează Loredana. Ce au făcut pe planşă e deja istorie.

Al doilea aur consecutiv la Mondiale, singurul titlu mondial în 2011 într-o probă olimpică al României, obţinerea biletelor pentru JO. Pe 16 a fost o zi plină de emoţii şi de presiune. O zi începută la 6:30 şi terminată tîrziu în noapte. "N-am stat prea mult să sărbătorim, am mers la hotel, unde ne aşteptau bucătarii, au început să ne cînte, ne-au aplaudat, am făcut poze cu ei şi apoi în cameră, unde am adormit instant", spune Anca Măroiu, care a stat împreună cu Simona. În cealaltă cameră de campioane, Ana şi Loredana n-au avut somn. "Nu ne venea să credem că am reuşit din nou, e greu să cîştigi, dar şi mai greu să repeţi", spune Loredana, care a adormit zîmbind şi s-a trezit la fel.

Amintirile zilei de duminică sînt amestecate, mărturisirea Simonei că i-a fost frică la ultima tuşă din semifinale, cu Germania, că în finală era sigură ca va cîştiga, faptul că Lore nu s-a putut uita la ultimul minut cu China, durerile de la mînă, genunchi, spate, antebraţ. "Ne uitam una la alta şi ne spuneam: «Ce faţă de campioană mondială ai!». Europenele şi Mondialele au reprezentat o încălzire pentru JO ", spune leoaica Simona Alexandru. În august 2012, pot avea feţe de campioane olimpice.


"Acum stăm mai mult de vorbă, analizăm unde am greşit. Acum am învăţat să nu intrăm în panică atunci cînd sîntem conduse"
"Nu ne permitem ca din orgoliu să stricăm un meci. Dacă nu ne simţim bine, spunem şi nu intrăm pe planşă"
Loredana Dinu

"Cel mai greu a fost cu Polonia pentru că acolo ne-am jucat calificarea la JO, dar se pare că lor le-a fost mai frică"
"La final, domnu' Podeanu mi-a zis: «Trebuia să ne omori tu aici! A fost de coşmar»"
Simona Alexandru


Ce fac fetele în vacanţă
O dată cu ultima tuşă a Simonei din finala cu China, fetele au intrat în vacanţă, una pe care o tot invocau în cantonamentele de la Forban. Loredana Dinu, care s-a căsătorit în luna mai, pleacă în luna de miere. Ana Brînză a spus că vrea să se distreze cît mai mult, Simona Alexandru are de mers la nunţi şi botezuri, iar Anca vrea să petreacă mult timp la Craiova, alături de soţul său.

Pariuri
La fiecare competiţie importantă fetele îl provoacă pe antrenorul lor, Dan Podeanu. De data aceasta, cel care a venit cu propunerea a fost chiar Podeanu. "Ne-a zis că nu mai pune gura nici măcar pe o bere dacă devenim din nou campioane mondiale. N-o să-l lăsăm prea mult cu această pedeapsă", a spus Anca Măroiu. De-a lungul timpului, Dan Podeanu a fost obligat să se radă în cap, să-şi radă mustaţa, să se lase de fumat. La aceste Campionate Mondiale, fetele şi-au pregătit şi pentru ele o pedeapsă. "Dacă nu luam medalie, ne plăteam singure un cantonament la Forban şi stăteam închise toate patru în aceeaşi cameră", a spus Anca. "Probabil atît de mult ne-am dorit să nu mai stăm împreună încît am luat aurul", a completat Ana Brînză.

De pe patul de spital, Cornel Dinu a vorbit cu GSP despre situația critică a lui Dinamo: „Doar asta mai pot să fac”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (2)
rhodes
rhodes  •  19 Octombrie 2011, 12:15

Ajuta un doctor sa salveze vieti! Ajuta-l pe Catalin! ://drcatalinsandu.wordpress.com/ ://www.ziarulring.com/stiri/34169/campanie-ring-ajutati-un-tanar-medic-sa-salveze-viet ://www.facebook.com/#!/pages/C%C4%83t%C4%83lin-Sandu/170212169732864

mamaya
mamaya  •  19 Octombrie 2011, 01:24

bravo...ne-au mai ramas ceva sporturi ce tin stindardul sus...bafta la olimpiada ca de talent nu duceti lipsa...

Vezi toate comentariile (2)
Comentează