SPORTURI  »  ALTELE  »  JUDO

Părăsit de olimpici » Marius Vizer a fost abandonat de celelalte federații sportive din asociația SportAccord

Marius Vizer (dreapta), alături de preşedintele federaţiei japoneze de Judo, Haruki Uemira
Marius Vizer (dreapta), alături de preşedintele federaţiei japoneze de Judo, Haruki Uemira

Articol de - Publicat joi, 21 mai 2015 00:00

Marius Vizer, președintele SportAccord și al Federației Internaționale de Judo, își dorește o întîlnire cu Thomas Bach pentru a clarifica problemele care au apărut în urma discursului românului în care a atacat Comitetul Olimpic Internațional.

Discursul pe care Marius Vizer l-a ținut în urmă cu o lună la Soci, la congresul SportAccord, încă are urmări. În asociația al cărei președinte este românul a mai rămas un singur sport olimpic, și acela este judoul. Asta pentru că el este președintele Federației Internaționale. Ultima retragere este a hocheiul pe iarbă.

Vizer a spus în Rusia că în cadrul Comitetului Olimpic Internațional e nevoie de mai multă transparență, că președintele CIO încearcă să-i blocheze planurile și competițiile organizate de SportAccord. După ce Federațiile Internaționale de atletism, box, scrimă, lupte, tir cu arcul , taekwondo, triatlon s-au retras din organizația prezidată de Vizer, el a cerut o întîlnire cu președintele CIO.

Marius Vizer susține că federațiile sporturilor olimpice au renunțat pentru că CIO a făcut presiuni. "Aceasta este părerea mea și sînt convins că așa s-a întîmplat. Ce am spus eu e părerea multora. Ei n-au spus la vreo ocazie importantă și de aceea a fost așa șocant. Am fost direct. Sînt deschis la orice fel de discuție.Tot ce îmi doresc este pentru binele sportului mondial. Doar pentru că CIO este cea mai importantă organizație nu înseamnă că este și perfectă", a spus Vizer pentru Reuters.

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (1)
364216457119606
Chris Sauskas  •  21 Mai 2015, 09:25

***

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

Vezi toate comentariile (1)
Comentează
Close