SPORTURI  »  ALTELE  »  SCRIMĂ

Rareş Dumitrescu s-a recuperat şi a cîştigat titlul naţional! » D'Artagnan a revenit!

Articol de - Publicat sambata, 02 octombrie 2010 00:00

Rareş Dumitrescu, campion mondial la sabie, a revenit pe planşă şi a cîştigat titlul naţional la individual.

De 6 luni a avut nevoie Rareş Dumitrescu pentru a se recupera şi reface complet după operaţia suferită la genunchiul stîng. Timp în care a ratat Campionatele Europene, dar şi poziţia de lider mondial. "Mai exact, am lipsit şase luni şi trei zile de la ultima competiţie", a completat sabrerul, medaliat cu aur cu echipa şi argint la individual la Mondialele din 2009.

Rareş concurează în aceste zile la Campionatele Naţionale, ce se desfăşoară la Predeal, competiţie la care a reuşit deja să cucerească o medalie de aur, cea de la individual.

- Ţi-a fost greu sau uşor?
- Am concurat cu o deosebită plăcere. Am avut un dor nebun de competiţie....

- Şi cum te simţi?
- Mai am uşoare dureri, dar nu mă jenează genunchiul. E bine. E foarte bine.

- Au fost lungi cele 6 luni de pauză?
- Niciodată nu am lipsit atît de mult de pe planşă de cînd practic scrima...

- Nici în 2008, cînd ai avut tentativa aceea de retragere din sport?!
- Atunci am renunţat după Olimpiada de la Beijing, iar în noiembrie, cînd m-am răzgîndit, după trei zile am şi concurat şi cîştigat...

Rareş se va duela, şi azi, alături de colegii de la Dinamo Bucureşti (Florin Zalomir, Matias Szabo şi Marius Moşu), pentru titlul naţional în proba pe echipe. Adversarii sînt rivalii de la Steaua Bucureşti: Cosmin Hăncianu, Alexandru Siriţeanu, Mihail Bela, Virgil Marcu şi Alin Badea.

Confruntare cu liderul mondial
Lotul naţional de sabie va pleca pe 3 octombrie, dimineaţa, în Germania pentru un cantonament de o săptămînă. În ultimele două zile, echipa de sabie a României va participa la concurs organizat de germani şi la care va participa şi Nicolas Limbach, liderul mondial şi principalul adversar al lui Rareş Dumitrescu. Sabrerii români vor reveni apoi în ţară, pentru un ultim stagiu de pregătire la Izvorani, iar pe 1 noiembrie vor pleca la Paris, unde se vor desfăşura Campionatele Mondiale.

"Obiectivul pentru Mondialele de la Paris este păstrarea celor două medalii. Îmi va fi greu la individual, unde concursul se anunţă dificil, dar sper să reuşim la echipe"
Rareş Dumitrescu

3 este locul pe care-l ocupă în prezent Rareş Dumitrescu în ierarhia mondială. În cele 6 luni de pauză, sabrerul a fost detronat de Nicolas Limbach şi Seok Oh Eun

Mihai Neșu, adevărul despre divorț: „Vreau să știe lumea” » S-a spus că soția l-a părăsit în urma accidentului

L-a rugat să nu joace, fiindcă are o presimțire rea, dar el a marcat în poarta Romei! Așa că a schimbat abordarea: „Hai să mai facem copii”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează