SPORTURI  »  ALTELE  »  CAMPIONATELE EUROPENE

Robert Glință, locul 6 în finala probei de 100 m liber » Bilanțul României la Europenele în bazin scurt

Robert Glință, 24 de ani, a terimnat pe poziția a 6-a finala probei de 100 de metri liber la Campionatele Europene de înot în bazin scurt din Rusia.
Robert Glință, 24 de ani, a terimnat pe poziția a 6-a finala probei de 100 de metri liber la Campionatele Europene de înot în bazin scurt din Rusia.

Articol de - Publicat duminica, 07 noiembrie 2021 19:08 / Actualizat duminica, 07 noiembrie 2021 19:42

Robert Glință, 24 de ani, a terminat pe poziția a 6-a finala probei de 100 de metri liber în bazin scurt, la Campionatele Europene de înot din Rusia.

Glință a prins finala cu 46.64 secunde, nou record național, în timp ce Popovici a ratat-o, cu 47.21 secunde. 

Glință a avut al șaselea timp și în ultimul act, fiind cronometrat cu 46.74 secunde.

Cum a arătat podiumul:

  • Kliment Kolesnikov (aur) - 45.58 secunde
  • Alessandro Miressi (argint) - 45.84 secunde
  • Vladislav Grinev (bronz) - 46.06 secunde

3 medaliia obținut România la Europenele de la Kazan: aur la 200 m liber - David Popovici; argint (100 m spate) și bronz (50 m spate) - Robert Glință

CAMPIONATUL EUROPEAN ÎN BAZIN SCURT/KAZAN 2021 Robert Glință, locul 6 în finala de la 100 m liber! Punct final pentru...

Posted by FRNPM on Sunday, November 7, 2021

Robert Glință: „Am vrut doar să fiu înaintea lui Popovici” 😀

Înotătorul român s-a înscris în această cursă de „amuzament”. 

„Am intrat în această probă doar să fiu înaintea lui Popovici și să ca să îmbunătățesc recordul național”, a spus glumind Glință. Lucru pe care l-a reușit, deși David Popovici stabilise noul record național la etapa de Cupa Mondială de la Kazan de la finalul lunii octombrie, Glință a reușit să bată acest timp în semifinale, el înregistrând 46.64 secunde. 

Robert pleacă de la Kazan cu două medalii: una de argint la 100 m spate și una de bronz la 50 m spate. „Sunt foarte fericit pentru timpii pe care i-am avut și pentru medaliile cucerite”, a subliniat el.

Ce performanță pentru David Popovici!

Sâmbătă, David Popovici a obținut medalia de aur la proba de 200 metri liber! Dinamovistul s-a calificat în finală cu cel mai bun timp, departe de urmăritori, 1:43,08, și era favorit la primul loc. Timpul tânărului sportiv în ultimul act e unul pe măsură: 1:42,12.

Podiumul a fost completat de doi olandezi: Luc Kroon (1:42,20) și Stan Pijnenburg (1:42,51).

Vă mulțumesc tuturor pentru încurajări și suport! Mândru că sunt român! 

- David Popovici, pe Facebook

David POPOVICI - campion european în proba de 200 de metri liber cu nou record național! David Popovici (CS Dinamo) aduce României primul AUR la Europenele în bazin de 25 de metri de la Kazan (Rusia). David a câștigat proba de 200 de metri liber cu 1:42,12!!! Noul campion european al probei! 

- CS Dinamo

Momentul de cumpănă pentru Robert Glință

În 2017, Robert Glință a trebuit să se oprească complet din înot. „Am trecut și printr-o perioadă de supraantrenament demonstrată biochimic și biologic prin analizele de sânge interpretate de medici specialiști de la Institutul de Medicină Sportivă”, a povestit el într-un interviu acordat Gazetei.

Organismul său avea nevoie de timp pentru a se reechilibra, „eram dat peste cap fizic, dar și hormonal, mental și emoțional". A stat patru luni de zile și nu i-a fost deloc ușor. „M-am scufundat în câteva hobby-uri, dar păstrând totuși în minte dorința de a reveni și de a continua performanța. Nu a fost deloc ușoară revenirea în bazin, mai ales la nivelul la care eram înainte. Orice pauză, fie ea și de o săptămână sau două, se simte.

Citește mai multe știri de actualitate:

Novak Djokovic SUPREM! Sârbul l-a „executat” pe Daniil Medvedev și a mai bifat un record important

„Canelo” Alvarez a făcut istorie » E primul campion absolut la mijlocie după victoria prin KO contra lui Caleb Plant

Campionul modest de la FCSB » Povestea unui fotbalist atipic din vestiarul roș-albastru: greu încercat în copilărie și salvat de soție + locuiește în zona blamată de bucureșteni

FCSB se transformă total » Planul lui Becali pentru Liga Campionilor conține și „opțiunea interzisă, din umbră”


Comentarii (1)
10206074284601566
Sabin Burea  •  07 Noiembrie 2021, 19:51

Felicitari celor doi! Intr-o tara aproape complet dezinteresata de sportul de mare performanta reusitele lor sunt cu adevarat remarcabile.

Vezi toate comentariile (1)
Comentează