SPORTURI  »  ALTELE  »  RĂZBOI ÎN UCRAINA

Rușii se regrupează » Vor să își înființeze propriile competiții internaționale: „Aceste țări să nu se lase șantajate!”

Svetlana Zhurova (50 de ani), fostă campioană olimpică la patinaj viteză, actualmente înalt demnitar în Duma de Stat, vrea ca Rusia să înființeze propriile competiții internaționale. +21   FOTO
Svetlana Zhurova (50 de ani), fostă campioană olimpică la patinaj viteză, actualmente înalt demnitar în Duma de Stat, vrea ca Rusia să înființeze propriile competiții internaționale.

Articol de GSP - Publicat luni, 07 martie 2022 17:41 / Actualizat luni, 07 martie 2022 17:51

Svetlana Zhurova (50 de ani), fostă campioană olimpică la patinaj viteză, actualmente înalt demnitar în Duma de Stat, camera inferioară a parlamentului rus, vrea ca Rusia să înființeze propriile competiții internaționale. 

Rusia a fost izolată în sportul mondial. Cele mai multe dintre Federațiile Internaționale au aplicat recomandarea Comitetului Olimpic și au interzis sportivii ruși din competiții. Unde nu a fost posibil, competitorii au fost obligați să evolueze fără însemnele naționale. 

Promovarea cade în planul secund: „Bunica mea este în Ucraina, verișorii mei la fel”
Război în Ucraina
Promovarea cade în planul secund: „Bunica mea este în Ucraina, verișorii mei la fel”

În aceste condiții, Svetlana Zhurova lansează varianta unor noi competiții, la care să participe țările mai apropiate Rusiei sau cele care au preferat să privească detașate invazia lansată în Ucraina. 

Țările pe care Rusia le invită la noile competiții

„Avem opțiunea să ne întoarcem privirea către Asia. Întrebarea este dacă unele țări vor avea curajul să participe, să nu boicoteze competițiile noastre. Ar putea să refuze dacă văd participanți din Rusia. 

Avem varianta Asia, BRICS (n.r. un grup din care fac parte 5 țări, Brazilia, Rusia, India, China și Africa de Sud). Dar și ele ar putea fi amenințate cu suspendări dacă vin alături de noi. Trebuie să fim tari și să nu permitem un astfel de șantaj! Politica nu are ce să caute în sport”, a transmis Svetlana Zhurova, potrivit Sport.ru.

Rușii se regrupează » Vor să își înființeze propriile competiții internaționale: „Aceste țări să nu se lase șantajate!”
Svetlana Zhurova

Cine e Svetlana Zhurova

Svetlana Zhurova are în palmares un aur olimpic, în 2006, la Torino, în proba de patinaj viteză pe distanța de 500 metri. Este dublă campioană mondială în aceeași probă. Mai are în palmares 3 medalii de argint și una de bronz. După retragere a intrat în politică.

VIDEO Emil Caras, secundul celor de la Dinamo Kiev: „E de nedescris ce se întâmplă în Ucraina. E inuman!”

Vezi și alte urmări din sport ale războiului din Ucraina:

Uluitor! FIFA amână o decizie! » Încearcă să protejeze Rusia și să o reprimească în barajul pentru Mondial?

Wild-card pentru Dayana Yastremska la Indian Wells » Ucraineanca, pregătită pentru un nou turneu

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (15)
doublem
doublem  •  08 Martie 2022, 15:24
Postat de cirus11 pe 07 Martie 2022, 19:21

Ghinion, toate tarile care participa la competitii cu rusii ar trebui suspendate, n-au decat sa concureze ele acolo intre ele si sa nu-i pese nimanui. India oricum nu are sport, chinezii nu o sa renunte la olimpiada. Asta cu politica nu are ce cauta in sport merge pana la o limita... sportivii ucrainieni acum nu mai pot concura nicaieri, de fapt nici nu pot parasi tara pt ca s-a dat mobilizare generala. Cat timp ei nu pot concura, nici rusii nu mai au ce cauta pe nicaieri.

De acord cu suspendarea celor care se aliază cu rușii în sport și că sportul ar trebui să se implice în politică în loc să închidă ochii . Rușii au trișat sportul de prea mult timp și nu mă refer numai la dopaj. Totuși o corectare - ucrainenii pot concura la competiții dar evident nu pe teren propriu. Săptămâna trecută au concurat la competiții mondiale în gimnastică , biatlon sau scrimă de exemplu.

ceaiuri
ceaiuri  •  07 Martie 2022, 20:49

mda..din genul,unul arunca o piatra in balta si ...altii incearca sa o ...gaseasca,poate sa faca o competitie regionala...sa invite tarile ex sovietice,china..dar sunt jocuri amicale fara miza,pot sa faca si campionate...numai sa nu se mai dopeze

mandpv964
mandpv964  •  07 Martie 2022, 20:40

Rusia isi vede de treaba ei, va distruge Ucraina.. Tratatul de la Minsk trebuia pus in aplicare din 2015, suntem in 2022 si nimic.. Asa ca rusii l - au pus in aplicare in stilul lor. Vina le apartine mariconilor de la Kiev, niste *** care si - au inchipuit ca daca il salveaza de puscarie pe Biden junior, americanii or sa moara ptr ei. Papagalilor care se vor inflama le spun ca pe situl Ambasadei Ucrainei la Washington a aparut expresia de "***" la adresa rusilor.. Asta in 2015. Rusii nu uita, nu iarta. Pacat ca mor oameni nevinovati.

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

Vezi toate comentariile (15)
Comentează