SPORTURI  »  ALTELE  »  TURNEU PREOLIMPIC

Secundele care au contat » Cum a ratat naționala de polo calificarea la Rio

Antrenorul Dejan Stanojevici explicându-le o schemă
Antrenorul Dejan Stanojevici explicându-le o schemă "tricolorilor" // FOTO Ștefan Constantin

Articol de - Publicat duminica, 10 aprilie 2016 00:00

România a pierdut vineri seară în fața Italiei cu 7-8 în ultimele momente ale confruntării și a spus adio Jocurilor Olimpice de la Rio.

Poloiștii români au luptat până la ultima picătură de energie în meciul de vineri seară cu Italia. Un meci de totul sau nimic.

Învingătoarea din confruntarea de la Trieste își procura biletul pentru Brazilia. Italia a pornit drept favorită certă. Juca acasă, trecuse categoric de "tricolori" în meciurile recente, este vicecampioana olimpică en titre.

În bazin însă s-a jucat de la egal la egal.  Gazdele au pornit cu motoarele turate la maximum, au condus după primele opt minute cu 2-0. Românii au revenit și au fost de mai multe ori la egalitate cu adversarii lor.

Tensiune extremă

Înainte de ultima repriză scorul era 7-6 pentru Italia. Un gol al lui Mihnea Gheorghe în minutul 2:39 a dus scorul la 7-7. Bătăliile din bazin au fost dure, minutele au trecut greu și părea că meciul se îndrepta spre lovituri de departajare. Mai era un minut și presiunea era imensă. Dmitri Goanță primește cartonaș roșu.

Italia e în superioritate și Fignoli înscrie golul calificării cu șapte secunde înainte de final. Italia-România 8-7 (2-0, 2-3, 3-3, 1-1).

"Am făcut un meci frumos și pot să zic că am dat maximum din noi. Am arătat că putem juca împotriva lor. Am arătat ca o echipă și exact cum ne-a spus Dejan după meci adevăratele caractere nu se văd după victorii, ci prin felul în care îţi revii după o înfrângere. Am ratat Olimpiada, dar acum suntem încrezători că în sfârșit am început să arătăm ca o echipă, să fim o familie și în bazin, și în afara lui. Acum avem patru ani la dispoziție să demonstrăm că lucrurile pe care le-am făcut aici nu au fost întâmplătoare și că România are valoare și nu s-a pierdut nimic în poloul românesc", a spus Mihnea Gheorghe pentru h2opolo.ro.

Ieri, într-un meci de clasament, România a fost învinsă de Canada cu 14-7 și azi va juca pentru locurile 7-8 cu Germania.

Precedentul Oradea

Naționala masculină de polo a mai trecut printr-un moment la fel de dificil în 2008, când a ratat calificarea la JO de Beijing. Atunci "tricolorii" au fost învinși în meciul decisiv acasă de Canada cu 9-8.

La Oradea, Canada a condus cu 9-6, românii au recuperat și au ajuns la 9-8, dar au ratat ultimul atac.  Naționala masculină a participat de nouă ori la JO, ultima oară în 2012, când a ocupat locul zece.

"Să nu uităm infrastructura Italiei, 700 de bazine faţă de 4 bazine la noi, asta este un lucru extrem de important. Iar băieții s-au comportat foarte bine, îi felicit pentru lupta până în ultima secundă. Trenul nu este încă pierdut, mergem în continuare, urmează pregătirea și cred că 2020 va arăta mult mai bine''
Alin Petrache, președinte COSR

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează