SPORTURI  »  ALTELE  »  JOCURILE EUROPENE

Trei medalii de bronz pentru România la Jocurile Europene de la Minsk

FOTO: Facebook CS Dinamo // Daniela Poroineanu a deschis seria medaliilor pentru România la Jocurile Olimpice Europene FOTO
FOTO: Facebook CS Dinamo // Daniela Poroineanu a deschis seria medaliilor pentru România la Jocurile Olimpice Europene FOTO

Articol de - Publicat sambata, 22 iunie 2019 19:46

România a cucerit primele medalii la Jocurile Olimpice Europene de la Minsk. Toate au venit la sambo! Rezultate slabe însă la baschet, judo, tir și box.

România a cucerit aseară primele medalii de bronz la Jocurile Olimpice Europene de la Minsk. La sambo feminin, categoria 56 kg, Daniela Poroineanu a pierdut în primul tur la bielorusa Anastasiia Arkhipava, dar a intrat în recalificări după ce sportiva gazdă a ajuns în finală. Românca a trecut de Mariam Janashvili (Georgia) și a învins-o în finala pentru bronz pe grecoaica Valentina Gogua.

Același traseu l-a avut și Anda Vâlvoi (categoria 64 kg). Învinsă în finală de Ekaterina Onoprienko, Anda a câștigat disputa pentru bronz cu iberica Maria Cabas Gomez. Al treilea podium pentru România a venit de la Alina Păunescu (+80 kg) care a pierdut în primul tur, dar a câștigat apoi în repechage și disputa pentru bronz cu Elena Chirac (Franța).

Nu același noroc l-a avut și Mihaela Kiss (categoria 48 kg). A cedat în semifinale la rusoaica Elena Bondareva, și apoi a fost învinsă în lupta pentru bronz cu bulgăroaica Țvetelina Țvetanova. Tot lângă podium s-a oprit și Lorena Podelenczki (72 kg), învinsă în meciul decisiv pentru medalia de bronz de Natalia Smal (Ucraina).

Rezultate slabe la box, baschet, tir și judo

Considerați printre favoriții probei de pușcă aer comprimat 10 metri, proba mixtă pe echipe, Laura Coman, campioana europeană, și Alin Moldoveanu, campionul olimpic de la Londra, au ratat calificarea în finala de 8. Românii s-au clasat în calificări pe locul 26 din 33 de echipe, cu 619,1 puncte, la 5 puncte distanță de ultimul loc calificant.

Și echipele de baschet 3x3 au avut prestații modeste, ratând calificarea în sferturile de finală. La fete, România a fost surclasată de Germania (21-8) și Cehia (21-3), dar a învins Ungaria (20-18). La băieți, "tricolorii" au pierdut cu Polonia (9-21), cu Serbia (18-20) și au învins Andora (21-19).

La judo, toate cele cinci românce care au intrat pe tatami au fost eliminate rapid. Alexandra Pop și Monica Ungureanu (categoria 48 kg) și Loredana Ohâi (57 kg) au pierdut în primul tur. Andreea Chițu (52 kg) și Corina Căprioriu Ștefan (57 kg) au trecut de runda inaugurală, dar au cedat în turul doi și au fost oprite din cursa spre medalii.

Nici la box nu am avut prea mult succes, Florin Biro (91 kg), Marian Pita (69 kg), Robert Jitaru (56 kg) au cedat în primul tur, la puncte. În schimb, Vasile Suciu (60 kg) a trecut 3-2 la puncte de polonezul Radomir Obrusniak.

La gimnastică ritmică, în concursul individual compus, la feminin, Andreea Verdeș a terminat pe locul 9.

Laura Georgeta Coman şi Alin George Moldoveanu au ratat calificarea în finala probei de puşcă aer comprimat 10 m echipe mixte, sâmbătă, la Jocurile Europene de la Minsk.

VEZI ȘI:

Scandal în TVR! Președintele Doina Gradea este prezentă la Jocurile Europene de la Minsk, dar pentru reporteri nu sunt bani: „O rușine uriașă”

 

Campionul modest de la FCSB » Povestea unui fotbalist atipic din vestiarul roș-albastru: greu încercat în copilărie și salvat de soție + locuiește în zona blamată de bucureșteni

FCSB se transformă total » Planul lui Becali pentru Liga Campionilor conține și „opțiunea interzisă, din umbră”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează