SPORTURI  »  ALTELE  »  ÎNOT

Trei pentru România » Cel mai tânăr român care a traversat Canalul Mânecii a repetat isprava

Echipa Swimming Minds. Dan și David sunt primii doi din stânga, iar Doina este a patra
Echipa Swimming Minds. Dan și David sunt primii doi din stânga, iar Doina este a patra

Articol de - Publicat luni, 25 iulie 2016 16:19

Dan Canță, cel mai tânăr român care a traversat Canalul Mânecii, a repetat isprava, de data asta alături de mama lui și de fratele lui mai mic.

Doina, Dan și David trăiesc de mulți ani la Melbourne, iar pe 18 iulie au reușit să traverseze Canalul Mânecii înot, în echipă de 6, care s-a numit Swimming Minds. O regulă a Channel Swimming Association prevede faptul că dacă unul dintre întotători are vârsta mai mică de 13 ani, trebuie să înoate în echipă. Iar David Canță are doar 12 ani! Ceilalți trei sportivi au fost tot din Melbourne.

"Visul meu era să fiu numai eu și băieții mei, dar pentru asta mai am 4 ani de așteptat", a spus Doina Canță, care acum cinci ani nici măcar nu știa să înoate.

Efortul a fost unul ieșit din comun pentru David. Ca să te califici mai întâi pentru traversarea Canalului care desparte Anglia de Franța trebuie să înoți două ore în apă mai rece de 15 grade Celsius. De-abia apoi a început greul, adică o cursă care a durat în total 13 ore și 7 minute. Traversarea s-a desfășurat în curenți puternici și fără costum de protecție, iar meduzele care i-au fost obstacole fratelui mai mare, Dan, 17 ani, care a traversat singur Canalul anul trecut, le-au făcut probleme și anul acesta.

"Eu și fiul meu mai mic am fost întepați de două ori, iar Dan de foarte multe ori în timpul nopții. Marea a fost liniștită în special la început, dar am avut parte de curenți înșelători către Franța. Soarele a fost generos cu noi, iar luna plină ne-a luminat drumul de noapte", a povestit Doina Canță, romanca-australiancă pasionată de înot în ape reci și iahting.

Urmează New York

Dan Canță este înscris la Manhathan Island Swim, o cursă de 45 de kilometri, care va avea loc în toamnă. Pe 19 septembrie, Dan va traversa înot Canalul Catalina din California, în jur de 30 de kilometri. Canalul Mânecii, Insula Manhathan și Canalul Catalina fac parte din "Triple Crown" și, dacă Dan Canță va reuși să ducă la capăt această performanță, va deveni cel mai tânăr bărbat din lume, dar și primul român care termină cele trei competiții.

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează