SPORTURI  »  ALTELE  »  SPORTURI DE CONTACT

Uite cine dansează :) Un luptător de la categoria supergrea va participa la un show TV

Aparițiile la gale ale lui Alexandru Lungu sunt întotdeauna apreciate de public +2   FOTO
Aparițiile la gale ale lui Alexandru Lungu sunt întotdeauna apreciate de public

Articol de - Publicat luni, 06 martie 2017 00:00

Luptătorul Alexandru Lungu va participa, începând de azi, la concursul “Uite cine dansează”. La 155 de kilograme ale sale, e deja recordman.

Dacă va câștiga sau nu rămâne de văzut, însă un lucru e cert. Cu cele 155 de kilograme ale sale, va intra în istoria concursului drept cel mai greu competitor. 

Lungu este al treilea participant la acest concurs care provine din zona sporturilor de contact, dupa Ionuț Iftimoaie și Cătălin Moroșanu.

Profesorul de dans

Pentru Sandu Lungu, pregătirea pe care o face în vederea participării e ceva cu totul nou. "Ăsta e primul meu contact cu dansul. Până acum, n-am dansat nici măcar la nunți și la botezuri, însă de acum o să mi se spună «profesorul». Și chiar o să fiu profesorul de dans al fiicei mele", spune Lungu amuzat.

Sandu a început să devină prieten cu dansul din ianuarie. "Am început să învăț ceva pași. Acasă, la Oradea, mă pregăteam câte 2-3 ore pe zi. Din 14 februarie am venit la București, unde dansez câte 5-6 ore zilnic, căci nu e așa simplu precum pare.

Fiecare moment trebuie gândit, trebuie să te coordonezi cu partenera, e complicat, plus că am pus la treabă niște mușchi pe care înainte nu-i foloseam. Fac încălzire, pași de bază, coregrafie și alte finețuri. Nu le pot dezvălui, însă vă garantez că pe 6 martie o să produc o mare surpriză", a anunțat el.

"Nici numele partenerei mele de dans nu vi-l pot spune. Pot să vă zic doar că deși are numai 50 de kilograme, e o dură. Eu am început pregătirea cu 155 de kg, iar până acum am dat jos câteva fără să țin vreun regim alimentar, însă la data concursului nu cred ca voi fi sub 150. De altfel, sincer să fiu nici nu credeam că voi ajunge vreodată aici. Întotdeauna mi-am zis că sunt prea mare și din cauza asta n-au să mă cheme niciodată, dar se vede treaba că m-am înșelat".

Teama de public

Paradoxal, bărbatul care intră fără frică în cușcă sau în ring se teme. "Publicul mă sperie cel mai tare, interacțiunea cu el. Nu știu cum vor reacționa oamenii și asta mă neliniștește. Când lupt în cușcă ori în ring, mă concentrez în așa fel încât, deși știu că lumea mă încurajează uneori chiar la modul frenetic, nu văd și nu aud nimic. În luptă nu mai am mari emoții, în schimb aici am cu carul", spune Lungu.

În ciuda temerilor sale, orădeanul a fost întotdeauna simpatizat de public. Meciurile sale sunt urmărite cu sufletul la gură de numeroși fani, fără deosebire de sex sau vârstă. Iar priza pe care Lungu o are la public a contat mult în convocarea sa pentru acest show.

"În general, oamenii vor să-și vadă favoriții în cele mai diverse situații, or participarea mea în acest concurs chiar creează o situație specială. Fanii mei, la fel ca și mine, numără deja orele rămase până la începerea concursului, iar familia mea așijderea.

«Ai trecut tu prin încercări mai grele, n-o să te doboare pe tine 6 ore de dans pe zi», mi-a spus soția, așa că strâng din dinți și îi dau înainte. Dimineața mă prezint la repetiții de dans, după-amiaza merg la antrenamentele mele de MMA la sala lui Ciprian Sora, iar seara cad lat".

Astăzi, Sandu Lungu n-o să mai apară în fața publicului în echipamentul de luptă, ci într-un costum la care lucrează deja o trupă de croitori. "Mi-au luat măsurile pentru costum, o să port și niște pantofi speciali. Lumea de aici se poartă frumos cu mine, ceea ce mă ajută mult, căci am viață grea".

Un Greuceanu al luptelor

În spatele lui Lungu stau mulți ani de performanță sportivă la nivel înalt. Anul acesta face 42 de ani, dintre care 36 petrecuți în sălile de competiție sau de antrenament. A început la 6 ani cu lupte libere, după care a trecut la judo. A început să domine pe plan intern, devenind în mai multe rânduri campion național de juniori și apoi de seniori.

"În afară de judo eram disperat după cinema. Îmi plăceau în special filmele cu personaje puternice și cele de acțiune. La școală, eram destul de talentat la desen, și schițam toată ziua ba un Superman, ba un Schwarzenegger, ba un Conan Barbarul. Acum mi-am mai schimbat gusturile, mă atrag mai mult dramele și filmele istorice", își amintește Lungu.

Performanțele lui sunt multe și deloc mărunte: campion mondial U20 - unica medalie de aur cucerită de judo-ul masculin românesc la un campionat al lumii, indiferent de categoria de vârstă, campion european U20 etc. În 1996 a reprezentat România la JO de la Atlanta și s-a clasat pe locul 9. În 2002 și-a încheiat cariera de sportiv amator și s-a apucat de arte marțiale mixte.

În 2005 a devenit primul român care a luptat în promoția japoneză Pride. "Aveam pe atunci 185 de kilograme, așa că japonezii mi-au cumpărat două bilete de avion ca să stau confortabil. În timpul zborului vine stewardesa și mă întreabă: «Pui sau vită ?» Şi pui, și vită, zic eu. «Aveți o singură opțiune», spune ea. Ba am două, replic eu şi scot triumfător cele două tichete".

La aproape 42 de ani, Lungu continuă să se antreneze și să lupte în gale de MMA. În afara sportului are și preocupări artistice. A apărut în două dintre clipurile rapperului Puya – Undeva în Balcani și Sus pe bar, și a jucat în două rânduri în seriale de televiziune, evident în roluri de băiat rău.

În anii ’90 a jucat într-o comedie difuzată de TVR iar mai recent a apărut la ProTV în serialul Inimă de ţigan. Marea încercare pentru Sandu Lungu, acest Greuceanu al luptelor din România, vine însă începând de astăzi, la "Uite cine dansează".

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează