SPORTURI  »  AUTO  »  MARELE PREMIU AL GERMANIEI

După Mannschaft, vine Nico Rosberg! » Liderul din Formula 1 s-a impus şi la el acasă

Accidentul teribil petrecut chiar în primul tur în care victimă i-a căzut Felipe Massa, brazilianul rostogolindu-se după ce a fost acroșat de danezul Magnussen
Accidentul teribil petrecut chiar în primul tur în care victimă i-a căzut Felipe Massa, brazilianul rostogolindu-se după ce a fost acroșat de danezul Magnussen

Articol de - Publicat luni, 21 iulie 2014 00:00 / Actualizat duminica, 20 iulie 2014 23:02

După triumful naţionalei Germaniei la Cupa Mondială din Brazilia, Nico Rosberg, un fan declarat al Mannschaft-ului, a cîştigat o nouă cursă în Formula 1, mărind diferenţa între el şi Hamilton la 14 puncte.

Pole-position pentru Rosberg, doar poziţia a 20-a a grilei pentru Hamilton, dar nu din vina britanicului, ci a monopostului său Mercedes. Aşa a pornit cursa de la Hockenheim.

Pentru Hamilton începea o cursă de urmărire nebună, Lewis fiind conştient că germanul nu va rata această ocazie pentru a adăuga încă 25 de puncte în clasament, la cele încă 4 puncte care-i despărţeau în lupta pentru titlul mondial înaintea Marelui Premiu al Germaniei.

Rosberg a plecat bine, iar Hamilton la fel de bine. Britanicul a riscat totul: a intrat în toate duelurile, chiar cu riscul unor acroşaje pentru a ajunge cît mai sus.
În turul 17, Hamilton era singurul care nu intrase la boxe pentru schimbul de pneuri, dar era deja pe locul doi.

Era limpede că n-are şansa unei victorii pentru că Rosberg a avut grijă să se distanţeze suficient, acesta cîştigînd la o diferenţă de peste 20 de secunde, însă britanicul lupta pentru un loc pe podium.

A făcut record după record pe pistă, a schimbat de trei ori cauciucurile şi cînd a avut obstacole le-a trecut cu succes, printre "victimele" sale fiind Vettel, Alonso, Button sau Ricciardo. S-a oprit în spatele lui Valtteri Bottas, finlandezul fiind mai rapid decît el în liniile drepte.

Bottas surprinde din nou, Massa s-a răsturnat
După Grand Prix-urile Austriei şi Marii Britanii, Hockenheim este cea de-a treia cursă consecutivă pentru Williams în care obţine podiumul. "Vina" îi aparţine în întregime lui Bottas.

Un loc trei în Austria şi două poziţii secunde pentru finlandez. Rezultate fantastice pentru Bottas la doar un an de zile de cînd a pătruns în Formula 1. A fost singurul pilot la Hockenheim care n-a putut fi depăşit de Hamilton!

Dacă Bottas i-a încîntat pe cei de la Williams, Massa le-a provocat mari emoţii britanicilor. Imediat după start, danezul Magnussen (McLaren) a încercat o depăşire, însă la intrarea în viraj a dat peste Felipe Massa. În urma acroşajului, brazilianul s-a rostogolit spectaculos pe circuit. A scăpat teafăr, dar a fost nevoit să abandoneze.

25 de ani are Valtteri Bottas, finlandezul echipei Williams care a reuşit trei podiumuri consecutive: Austria, Marea Britanie şi Germania

4 victorii are Nico Rosberg în 2014 (Australia, Monaco, Austria şi Germania) şi 5 podiumuri, toate fiind locuri secunde (Malaiezia, Bahrain, China, Spania şi Canada)

627150-clasament-germania.jpg

627151-clasament-general-germania.jpg

A uitat-o pe Ghenea? » Dimitrov are o nouă cucerire celebră: filmați pe străzile din Monte Carlo

„Dacă mănânci o lună de la penitenciar, dai colțul!” » Dănuț Lupu, despre condițiile de la Rahova: „Să mă ierte doamna Rodica, dar la Marriott era mai ieftin ...”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează