SPORTURI  »  BASCHET  »  DECES

A murit Anton Netoliţchi, unul dintre cei mai mari jucători din istoria baschetului românesc

Anton Netolitzchi într-o imagine de arhivă, pe vremea când era jucător, într-o partidă contra rivalilor de la Dinamo
Anton Netolitzchi într-o imagine de arhivă, pe vremea când era jucător, într-o partidă contra rivalilor de la Dinamo

Articol de GSP - Publicat miercuri, 17 martie 2021 15:26 / Actualizat miercuri, 17 martie 2021 16:17

Anton Netolitzchi, una dintre legendele baschetului românesc, a decedat astăzi, 17 martie, din cauza infecției cu COVID-19, la vârsta de 63 de ani.

La patru luni după decesul fratelui său, Valeriu Netolitzchi, COVID-19 a mai făcut o victimă în familia Netolitzchi. Fiul lui Anton Netolitzchi a anunțat decesul tatălui său pe rețelele de socializare: „După atâtea titluri câștigate ca baschetbalist cu Steaua și după atâtea rezultate cu echipa națională a României, astăzi, 17.03.2021, inima tatălui meu a încetat să mai bată. După ce în noiembrie COVID-ul l-a luat pe unchiul meu (n.r. Valeriu Netolitzchi) dintre noi, același virus nenorocit l-a omorât și pe tatăl meu. Dumnezeu să te odihnească în pace, tăticule! Te iubesc și te voi iubi mereu!”

Prea târziu pentru plămân artificial

Acesta a fost tratat de aceiași medici ca fratele său. Doctorii de la Colentina spun că el a venit repede la spital, spre deosebire de Valerian Netolitzchi. Despre cel din urmă, specialiștii spun că nu a făcut bine că a stat două săptămâni la domiciliu. „Nu a procedat deloc bine că s-a tratat două săptămâni acasă", au declarat pentru Gazetă surse medicale de la Colentina.

S-a încercat transferul lui Anton la Institutul de Boli Cardiovasculare în dorința de a-l trece pe ECMO, plămân artificial, dar medicii au stabilit că e tardivă și această procedură.

Cine a fost Anton Netolitzchi:

Anton Netolitzchi a fost unul dintre cei mai importanți jucători din istoria baschetului de la noi. A început să practice acest sport la 10 ani, în echipa Liceului nr. 35 din București. Din 1977 a ajuns la CSA Steaua București, singura echipă pentru a evoluat în toată cariera sa, până în 1993. Tot cu naționala a participat la 4 ediții ale Campionatului European, atingând locul 10 în 1985. A cucerit 11 titluri de campion național cu Steaua, primul în 1978, ultimul în 1991, câștigând și Cupa României în 1993. După retragerea din activitate, a fost antrenor în cadrul secției de baschet de la CSA Steaua atât la seniori, cât și la tineret, până la începutul anilor 2000. A fost absolvent al Facultății Militare de Educație Fizică și Sport.

130 de selecțiiîn naționala de seniori, între 1978 și 1989, a adunat Anton Netolitzchi și alte 46 la juniori și tineret

Citește și alte știri de actualitate:

Cu ce se vaccinează CTP: „Nu l-am cerut eu, așa mi-a căzut”

Campioana României la fitness, Ramona Erturk, a vorbit despre drama vieții sale: a fost violată și bătută cu bestialitate pe când avea 6 ani! „A fost o tortură și îl rugam cu toată puterea mea să mă lase”

Comeback neașteptat! Cristi Balaj semnează și va fi noul președinte al clubului din Superliga

Știm finala barajului de Conference League » Când și unde se va disputa


Comentarii (7)
dannyp
dannyp  •  18 Martie 2021, 04:50

Sincere regrete!!! Toni...sa fii linistit acolo sus....❤

roradu
roradu  •  18 Martie 2021, 00:12

Sunt dinamovist. L-am văzut de multe ori la sala Floreasca. Parca a fost ieri. Dumnezeu să-l odihnească!

horacechiarel
horacechiarel  •  17 Martie 2021, 20:12

Unde sunt talpaniștii care se dau mari steliști?!

Vezi toate comentariile (7)
Comentează