SPORTURI  »  BASCHET  »  DRAMĂ ÎN BASCHET

Americanul Kyndall Dykes, de la "U" Mobitelco Cluj le transmite jucătorilor străini din România să nu iasă în cluburi singuri

Kyndall Dykes, de la
Kyndall Dykes, de la "U" Mobitelco Cluj le transmite jucătorilor străini din România să nu iasă în cluburi singuri

Articol de GSP - Publicat luni, 10 octombrie 2011 00:00 / Actualizat luni, 10 octombrie 2011 14:37

Baschetbalistul american Kyndall Dykes, legitimat la "U" Mobitelco Cluj, spune că a avut parte şi el de situaţii neplăcute de cînd a venit în România, dar a încercat să nu răspundă la provocări. "Am trecut şi eu prin situaţii neplăcute de cînd am venit aici, dar e important să ştii să stai deoparte, să găseşti soluţia. Sînt oameni care provoacă, se uită altfel la noi, dar eu am încercat să fiu calm, să nu intru în provocări şi nu am avut parte de agresiuni, însă se putea întîmpla oricînd, dacă nu-mi păstram cumpătul. Chauncey Hardy nu cunoştea România, oamenii, din păcate", a afirmat jucătorul campioanei "U" Mobitelco.

Dykes a mai spus că este şocat de decesul lui Chauncey Hardy, dar crede că această tragedie nu îi va împiedica pe sportivii din SUA să vină în România. "Este şocant, nu-mi venea să cred cînd am auzit. Nu te aştepţi să se întîmple aşa ceva, cînd tu vii ca jucător de baschet în străinătate. Nu l-am cunoscut personal pe Hardy, dar asta nu mai contează. Vii să îţi cîştigi pâinea ca jucător, nu te gîndeşti la altceva, la ceva rău. Nu poţi spune: vin să joc, dar după meciuri stau în casă", a spus Dykes.

Americanul le transmite jucătorilor străini care activează în România să nu iasă în cluburi decît însoţiţi de coechipieri. Totuşi, el este de părere că tragedii de genul celei petrecute la Giurgiu se pot întîmpla peste tot în lume. "Tot ce pot spune, ca un mesaj pentru jucătorii din ţară, este să aibă grijă, dacă ies după meciuri, să fie împreună cu colegii de echipă. Nu cred că în viitor se vor speria jucătorii americani, mă refer să nu mai vină să joace în România, pentru că astfel de lucruri se întîmplă peste tot. Dar trebuie să fie atenţi! Personal, acum îmi îndrept gîndurile şi rugăciunile spre familia lui Chauncey şi toţi cei care i-au fost apropiaţi", a spus Kyndall Dykes, care a fost ales MVP-ul etapei de sîmbătă în România.

Citește și:

„Vești bune! Rangers îl dă afară pe Ianis Hagi” » Transferul „Prințului” din Scoția este în prim-plan în presa internațională
Campionate
„Vești bune! Rangers îl dă afară pe Ianis Hagi” » Transferul „Prințului” din Scoția este în prim-plan în presa internațională
Răzvan Lucescu l-a antrenat pe Mitriță și știe de ce nu a fost convocat în lotul pentru Euro
Nationala
Răzvan Lucescu l-a antrenat pe Mitriță și știe de ce nu a fost convocat în lotul pentru Euro
„Vă spun secretul, chiar dacă o să mă certe” » Cum s-a salvat Botoșani de la retrogradare, dezvăluirea lui Florescu: „Magia sunt micii cu muștar și pâine”
Superliga
„Vă spun secretul, chiar dacă o să mă certe” » Cum s-a salvat Botoșani de la retrogradare, dezvăluirea lui Florescu: „Magia sunt micii cu muștar și pâine”

Mihaela Buzărnescu, fără rezerve la Open GSP: „O singură colegă mi-a dat un mesaj, în tenis trebuie să te păzești de dezamăgiri”

„Există prietenie în tenis?” » Sorana Cîrstea, răspuns tranșant: „Am o poveste care va face deliciul, că e cu Simona Halep”


Comentarii (2)
subaru2011
subaru2011  •  10 Octombrie 2011, 17:49

Multi negri baschetbalisti din USA provin din cartiere si familii sarace si incearca sa castige si ei o paine prin alte tari pentru ca nu au fost asa buni sa prinda vreun lot in NBA. Din pacate se intampla si astfel de tragedii iar vinovatii sunt Politia toti cei care ii protejeaza pe acesti interlopi.

dariusnica97
dariusnica97  •  10 Octombrie 2011, 15:47

bv kindall

Vezi toate comentariile (2)
Comentează