SPORTURI  »  BASCHET  »  FIBA EUROCHALLENGE

Condimentul românesc » Energia Tîrgu Jiu își începe aventura în Final Four FIBA EuroChallenge

Muntenegreanul Nemanja Milosevici joacă pentru Energia şi a cîştigat titlul de MVP al All-Star Game-ul desfăşurat la începutul lunii aprilie
Muntenegreanul Nemanja Milosevici joacă pentru Energia şi a cîştigat titlul de MVP al All-Star Game-ul desfăşurat la începutul lunii aprilie

Articol de - Publicat vineri, 24 aprilie 2015 00:00

Energia Tg. Jiu încep de azi, la Trabzon, meciurile din Final Four-ul celei de-a treia competiţii europene ca valoare.

Jucătorii gorjeni, aflaţi de numai cinci sezoane în Liga 1 şi antrenaţi de cipriotul Antonis Constantinides, sunt singurii reprezentanţi ai baschetului românesc care se luptă în acest final de sezon pentru un trofeu continental.

Turneul final al competiţiei FIBA EuroChallenge se desfăşoară în Turcia şi le reuneşte, alături de Energia, pe Trabzonspor Medical Park, care este şi gazdă, JSF Nanterre (Franţa) şi Fraport Skyliners (Germania).

Semifinală cu gazdele

FIBA Eurochallenge a fost fondată în anul 2003 şi are la start, în fiecare sezon, 32 de echipe, care se triază în urnele a două faze de grupe. Este pentru prima dată în scurta istorie a competiţiei cînd o echipă românească ajunge în Final Four. În 2005, CSU Asesoft Ploieşti cîştiga o altă întrecere europeană - FIBA EuroCup.

Azi, în prima zi a Final Four, Energia Tg. Jiu, considerată a fi surpriza competiţiei, va juca în compania baschetbaliştilor din Turcia, de la ora 18:00, în timp ce celelalte două formaţii îşi dispută semifinala de la ora 15:30. Duminică se vor disputa finala şi meciul pentru locul al treilea.

"Cred că avem nişte legături grozave între noi, jucătorii, dar şi între jucători şi antrenori. Funcţionăm ca un întreg şi în orice meci orice jucător poate exploda, iar restul nu fac altceva decît să-l urmeze"
Nemanja Milosevici, Energia Tg. Jiu

PROGRAM Final Four - FIBA EuroChallenge

Azi  
15:30 JSF Nanterre-Fraport Skyliners
19:00 Energia Tg. Jiu-Trabzonspor Medical Park
Duminică  
15:30 Finala mică (între învinsele de azi)
18:00 Finala (între cîştigătoarele de azi)

Dacă Dinamo retrogradează, Politic rămâne în Superliga! » Un club cu pretenții i-a făcut contractul + alte 3 transferuri pregătite

Valentin Ceaușescu, apariție rară la petrecerea Stelei » Cum arată acum fiul lui Nicolae Ceaușescu


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează
Close