SPORTURI  »  BASCHET  »  BASCHET

Salvat de la moarte! » Un baschetbalist sîrb a intrat în şoc anafilactic după meciul SCM Craiova - BC Miercurea Ciuc

Ivan Miskovici a evoluat doar patru minute în meciul cu BC Miercurea Ciuc.
Ivan Miskovici a evoluat doar patru minute în meciul cu BC Miercurea Ciuc.

Articol de - Publicat marti, 20 noiembrie 2012 00:00 / Actualizat luni, 19 noiembrie 2012 19:24

Victoria gazdelor (77-66) şi sărbătoarea primului meci în Polivalenta craioveană după 18 ani de pauză au fost umbrite: la aproape o oră după partidă, Ivan Miskovici, care evoluase doar 4 minute, a fost la un pas să se sufoce!  Cauzele sînt încă necunoscute, ar putea fi vorba de o reacţie alergică la o combinaţie de medicamente, dar sportivul e acum în afara oricărui pericol.

Mai bine de 4.000 de oameni în tribune, succes superb al echipei de baschet craiovene. Nimic nu anunţa starea de şoc prin care aveau să treacă spotivii şi oficialii gazdelor la nici o oră după fluierul final. Pe holurile Sălii Polivalente, Ivan Miskovici îşi aşteaptă, împreună cu soţia şi fetiţa de 6 luni, coechipierii. Se înroşeşte brusc şi se prăbuşeşte!

La un pas de sufocare!
Trecuseră 40 de minute de la partidă, salvarea plecase de la Sală. Îngroziţi, colegii baschetbalistului şi oamenii din staff-ul Craiovei înconjoară trupul intrat în convulsii. Un echipaj SMURD soseşte în 7-8 minute şi îl salvează de la moarte prin axfisiere pe Miskovici!

"I-au dat imediat hidrocortizon, din ce-am văzut. Eram toţi în stare de panică, nu înţelegeam, nici noi, nici Ivan, ce se petrece", povesteşte managerul echipei, Marius Toma, martor la evenimente.

Sportivul a fost transportat de urgenţă la spital, a fost stabilizat, iar acum urmează să se descopere cauzele acestui şoc precum şi tabloul complet al stării medicale pentru Miskovici. "A fost externat ieri, e în afara oricărui pericol, dar urmează o serie lungă de analize pentru el", povestesc oficialii craioveni.

Analize la zi, iar dopingul exclus
Jucătorul sîrb evoluase doar în primele 5 minute ale partidei, după care a acuzat o recidivă a unei accidentări mai vechi, la gambă, şi a fost schimbat. Aşadar, efortul fizic poate fi eliminat din context. "Poate fi vorba doar de stres acumulat sau de o reacţie la o combinaţie de substanţe, pentru că ceea ce i s-a administrat cînd a fost schimbat, ca să-i aline durerea la gambă, e o substanţă cu care e familiar, nu ştiu exact ce", explică acelaşi Marius Toma.

Cert e că sportivul avea viză medicală şi analizele făcute la zi, potrivit apropiaţilor, în vreme ce investigaţiile realizate sîmbătă noapte, în regim de urgenţă, elimină varianta oricărei substanţe interzise în corpul lui Miskovici. "Abia săptămînile următoare vom putea afla ce a dus la momentele de groază", povestesc oficialii craioveni.

"Nu a acuzat niciodată probleme de acest fel sau alergie la vreo substanţă. Joacă de un an la noi, sezonul trecut a fost pe 2 în topul recuperatorilor din Ungaria. E un băiat valoros, îl aşteptăm înapoi" (Marius Toma, manager SCM Craiova)

12 puncte şi 8 recuperări pe meci sînt cifrele din acest sezon ale lui Miskovici la SCM Craiova

Cariera pe care și-a construit-o fotbalistul dat afară de la FCSB, umilit și numit „vagabond” de Gigi Becali: „Ne vedem peste un an!”

Cornel Dinu a jignit doi „tricolori” după amicalul naționalei: „Au nume de CAP” + Fotbalistul despre care a spus „bine că nu l-am văzut pe teren”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează