SPORTURI  »  BOX  »  LUCIAN BUTE

Bute s-a întors azi la Bucureşti » "Vă promit că revin şi o să fiu şi mai puternic"

Articol de GSP - Publicat luni, 28 mai 2012 00:00 / Actualizat luni, 28 mai 2012 17:27

Fostul campion mondial IBF, Lucian Bute, a aterizat luni în România şi a oferit primele declaraţii în faţa conaţionalilor. Iată mai jos o selecţie a explicaţiilor date de român:

UPDATE "Vreau să evit să vorbesc despre box. Am nevoie de odihnă. Peste o lună sau o lună şi jumătate mă voi întoarce la Montreal. A fost o perioadă grea. Este timpul pentru o refacere. Revanşa este în contract şi este obligat să o ofere şi va fi la Montreal. Cred că acolo va fi. Voi sta de vorbă cu antrenorul şi cu staff-ul meu. Nu ştiu în cît timp. Poate vom face fiecare cîte un meci şi apoi vom boxa."

"Nu ştiu. Poate o să trec şi pe la pub-ul lui Doroftei. Vreau să le mulţumesc românilor pentru că au fost în număr mare la Nottingham şi chiar şi-au făcut simţită prezenţa în sală. Să nu îşi piardă sprenaţa pentru că o să revin şi poate o să fiu mai puternic."

UPDATE "Dacă aş căuta scuze aş găsi o mie. Nu caut scuze. Eu am acceptat să merg acolo. Au fost probleme în pregătiri, dar astea fac parte din meseria pe care o practic. Am crezut că pot. Chestia cu piciorul a durat cîteva zile."

"Am luat antibiotice, dar nu asta a fost problema. Oameni importanţi au fost alături de mine. Din toate domeniile. Am mai trăit momente de acest gen din cariera mea. La boxul amator am mai pierdut meciuri. Au fost meciuri grele şi totuşi am revenit. Pentru mine a fost o înfîngere dură, iar pentru Froch a fost categorică."

UPDATE "Nu există aşa ceva. Cum să fac contestaţie. E mult spus că din acest motiv am pierdut. Ar fi mult spus. El a cîştigat pe merit. Data viitoare îmi voi lua revanşa. El a cîştigat pe merit. Eu l-am ajutat cel mai mult. M-a surprins. În toate reprizele a avut un moment bun. În repriza a 4-a m-a surprins cel mai mult. Nu poate fi acuzat că a lovit după gong. În vacarmul acela nu poţi să auzi foarte bine."

UPDATE "În repriza a treia l-am surprins, l-am curentat şi el a spus asta şi a recunoscut că din acest motiv am atîtea KO-uri. Nu asta a fost strategia noastră. Nu îmi pot acuza antrenorul. Tactica era să stau în mijlocul ringului, să boxez cu el. După repriza a treia am crezut că îl pot atrace într-o cursă să îl contrez cu lovitura de stînga. Dar nu am reuşit."

UPDATE "În ultimii 4 ani m-am întors cu centura acasă, de această dată, din nefericire am venit fără ea. Sîmbătă seara am pierdut-o. Am pierdut o luptă nu un război. Cînd? Vom vedea. Vreau să mă liniştesc, am nevoie."

"A fost un cantonament greu şi lung, iar acum sînt obosit şi trebuie să mă odihnesc. Trecuseră 7 luni de cînd nu am boxat, nu pot să pun înfrîngerea pe seama acestui factor. A fost seara lui Froch şi trebuie să recunosc asta. Am fost la finala Super Six şi vroiam să boxez cu cîştigătorul. Andre Ward a refuzat nu ştiu din ce motiv."

"Atunci am ales să boxez cu Froch. I-am făcut o propunere să boxăm la Montreal, iar el a refuzat. Apoi i-am zis să îmi facă el ofertă şi vin să boxez la Nottingham. Am crezut că pot să cîştig acest meci, din acest motiv am acceptat să boxez la el acasă. A fost o presiune foarte mare, emoţiile şi ele foarte mari, am crezut că îl voi învinge, dar din păcate am acceptat să stau în corzi."

SPECIAL GSP | A primit 3 lovituri în figură, a revenit după un an: „Vedeam în ceață, mă deranja orice zgomot” » Ce spun Luminița Huțupan Dinu sau Paula Ungureanu și opinia specialiștilor despre brutalitatea loviturilor frontale în handbal

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (74)
mosh_vishiniu
mosh_vishiniu  •  29 Mai 2012, 08:29
Postat de steaua.libera pe 28 Mai 2012, 19:52

ok, nu zic ca sportul e curat. dar un meci cu un titlu mondial pe masa n-are nimic in comun cu niste meciulete fotbal de prin italia! e ca si cum ai zice ca finala LC a fost blat!

stii ce face pecinginea sau orice boala daca nu o tratezi,nu reactionezi la ea?SE INTINDE,SE GENERALIZEAZA!si nu prea a reactionat nimeni din fotbalul de la noi,si nici de la multi altii,din fotball sau din box,din ciclism sau din tenis (mama,see si aici!).doar italienii,francezii si nemtii au inceput sa vada dimensiunile dezastrului.iti suna cunoscut?in romania trebuie sa mai dispara o generatie de puliticieni ca sa vedem ceva.in canada,interboxul si altii fac asemenea afaceri,chestia cu titlul pe masa e doar pt licurici.cand e vb de bani MULTI nimic nu e de dat incolo!exista insa si o mica sansa ca bute sa fie chiar alifie si sa se fi batut doar cu malaieti.dar prea i-a lipsit reactia...!

onlinepariurisportive
onlinepariurisportive  •  29 Mai 2012, 01:07

Concurs Pariuri Sportive Roland Garros - 300 euro - www.onlinepariurisportive.ro Bonus 5 euro fara depunere la poker - www.onlinepariurisportive.ro/party-poker-5-euro-bonus-fara-depunere

nusu_d
nusu_d  •  29 Mai 2012, 00:07

Daca as fi in locul lui Bute as lua o pauza de 6 luni apoi i-as arunca manusa lui Kessler. Un boxer tare care l-a invins la puncte pe Froch. Cand ajungi la un nivel drumul este fara intoarcere, ce rost ar mai avea 1-2 meciuri cu no name, ce incredere sa-ti dea, ce sa dovedesti?! As boxa cu Kessler un boxer f tare ca sa vad daca meciul cu Froch a fost un accident, nu as lua revansa cu Froch pentru ca deja are un puternic impact emotional. Si daca as pierde si in fata danezului m-as retrage. Daca l-ar invinge pe danez s-ar putea relansa si ar putea discuta si de revansa cu Froch. Dar este foarte greu de realizat. Bute poate ar trebui sa-si mai acorde o sansa dar doar la acest nivel.

Vezi toate comentariile (74)
Comentează