SPORTURI  »  BOX  »  INTERVIU

Bute vorbeşte deschis despre viitorii săi adversari: "Ward se teme de mine. Poate doar Froch să accepte!"

Lucian Bute a oferit un amplu interviu
despre viitoarele sale meciuri
Lucian Bute a oferit un amplu interviu despre viitoarele sale meciuri

Articol de - Publicat miercuri, 09 noiembrie 2011 00:00 / Actualizat miercuri, 09 noiembrie 2011 10:07

Finala SuperSix dintre Andre Ward şi Carl Froch va fi urmărită pe viu de Bute. Românul merge la Atlantic City să ia pulsul posibilului adversar

Lucian Bute (31 de ani) a bifat duminică, în Canada, al 30-lea succes la profesionism. Palmaresul său a rămas imaculat, în condiţiile în care a întîlnit cel mai valoros adversar de pînă acum: jamaicanul Glen Johnson, numărul 5 în ierarhia Ring Magazine şi boxrec. A terminat disputa de parcă ar fi participat la un maraton, nu la un meci de box, neprimind prea multe lovituri de luat în seamă.

- Lucian, meciul cu Johnson a trecut, acum toţi se întreabă care va fi viitorul adversar?
- Greu de spus. Trebuie să aşteptăm meciul din 17 decembrie, de la Atlantic City, dintre Andre Ward şi Carl Froch. O să fiu acolo, am fost invitat de cei de la Show Time. Cine cîştigă sper să accepte o întîlnire cu mine.

- Tu ce simţi, nu vor accepta?
- Îţi spun sincer, părerea mea, din ce am văzut, americanul Ward nu va vrea să boxeze cu mine. Cel puţin nu acum. O să spună că mai vrea un meci pregătitor, probabil, că vrea să se odihnească. Repet, asta simt eu, nu e neapărat să fie aşa.

"Ce boxer vinde 15.000 de bilete la orice oră?"

- Ar fi mai mari şanse deci cu Carl Froch.
- Da, aşa se pare. Dacă va şi pierde meciul cu Ward, şansele cresc şi mai mult pentru un meci cu el. Ar fi o partidă importantă, o şansă să revină în prim-plan.

- Viitorul meci va fi în Statele Unite ale Americii? Ai declarat că vrei să ajungi să boxezi la Las Vegas sau New York.
- Aşa e, dar depinde de foarte mulţi factori. În primul rînd de televiziune, de biletele vîndute, de interesul arătat, de promovare. Eu, de bine, de rău, în Canada, vînd 15-16 mii de bilete la orice oră. Cîţi boxeri se mai pot lăuda cu asta?

- Păi, şi dacă viitorul adversar nu acceptă să vină în Canada?
- Nu am zis că trebuie să accepte! Uite, de exemplu cu Froch. El e britanic, ar dori, probabil, să boxeze acasă, la Londra. Mie mi-ar plăcea în Canada, la Montreal sau Quebec. Nu ne vom înţelege, vom alege un loc neutru şi ăsta ar fi undeva în America, normal.

- Froch a declarat despre tine că eşti un boxer fabricat, că nu ai avut adversari puternici. Ce părere ai?
- Astea sînt chestii de marketing, ştii şi tu cum se procedează. E foarte bine că a declarat asta. Eu l-am luat în seamă, o să-i închid eu gura aia mare a lui.

HBO aşteaptă la uşă pentru un contract

- Mai ai pentru un singur meci contract cu Show Time, nu? Ce vei face după aceea?
- Mă pistonează să mai semnez pe încă un an cei de la Show Time, dar nu mă grăbesc. Reprezentanţii HBO m-au contactat şi ei. Aştept. Am mai boxat două meciuri la HBO, îi cunosc, ştiu ce cer. Voi vedea ce oferă fiecare şi voi semna cu televiziunea cu care voi considera eu că am mai multe oportunităţi de expunere.

- Legat tot de viitorul meci, ştii că Librado Andrade şi americanul Don George vor boxa pe 17 decembrie pentru a deveni challenger la titlul IBF. Ce zici de un al treilea meci cu Andrade?
- Zic doar atît: pe cine crezi că ar mai interesa? Pe mine, unul, nu! L-am bătut de două ori pe Andrade, a doua oară prin knock-out, nu mai am ce să arăt. Oricum, mai e mult pînă atunci. Sînt nouă luni după ce unul dintre ei devine challenger în care trebuie să-ţi aperi titlul, se mai poate lungi dacă ai un alt meci între timp. Nu mă gîndesc la un astfel de meci.

- Presa canadiană a anunţat că ai deja o dată fixată în august 2012 pe stadionul din Quebec pentru un meci cu 25.000 de spectatori. Ştii ceva de asta?
- Da, cei de la Quebec m-au anunţat că există interes pentru o astfel de dispută. Acum, în Pepsi Coliseum, cele 15.000 de bilete s-au vîndut în 45 de minute. Nu cred că e vreo problemă să se vîndă zece mii în plus.

- În aceste condiţii e greu să boxezi în America, nu?
- Nu, nu e greu, dar ţi-am spus, depinde de mulţi factori. Nu plec în America de dragul de a boxa. Visul meu e să ajung în Madison Square Garden şi, mai devreme sau mai tîrziu, mi-l voi împlini.

"Johnson nu a avut nici o şansă. L-am ţinut pe călcîie"

- Revenind la meciul cu Glen Johnson, a fost cel mai bun meci al tău?
- Din punct de vedere tactic, cred că da. A fost perfect. Nu-mi place să mă laud eu, dar am avut viteză, reacţie, nu am primit multe lovituri, am fost într-o formă fizică foarte bună, am rămas concentrat tot timpul. Nu am ce să-mi reproşez.

- Şi acum sînt voci că jamaicanul are 42 de ani, că nu e de valoarea ta.
- Contestatari o să fie tot timpul. Mă bucur însă că sînt parcă din ce în ce mai puţini. O spun pentru a nu ştiu cîta oară. Mie nu mi-e frică de nimeni, mă bat cu oricine. Numai să fie în condiţii decente!

- Nu a fost unul dintre cele mai spectaculoase meciuri, nu?
- Din punctul de vedere al spectatorilor, da, dar eu am boxat conform planului. Nu puteam sta la bătaie cu el, e foarte puternic. Nu aţi văzut că la începutul reprizelor fugeam repede să ocup centrul ringului? Şi apoi am pus presiune pe el, l-am pus pe călcîie. Cînd un boxer e pe corzi, nu mai poate lovi cum vrea el.

- Cum te-ai lovit la mîna stîngă?
- În repriza a patra am trimis un croşeu de stînga în tîmpla lui. Am simţit cum parcă m-a înţepat pînă în umăr. Nu am luat în seamă. Din repriza a opta însă am avut reţinere în a mai lovi puternic cu stînga.

- Mai e umflată mîna?
- Puţin de tot. Am fost la doctor, am făcut o radiografie, fac fizioterapie, nu e nimic grav. O fisură la degetul inelar, la metacarpiene. Mulţumesc lui Dumnezeu că am scăpat doar cu atît!

- Cum ai sărbătorit după meci?
- Nu prea am avut timp. Am stat cu prietenii, cu toţi românii la masă, am discutat, am disecat meciul. Am dat de băut, dar a fost ceva scurt. Apoi, a doua zi, am fost prins cu interviurile. Am făcut turul televiziunilor la Montreal, plus discuţii cu presa scrisă. Dar sînt deja obişnuit, îmi face plăcere.

- Ai făcut bagajele pentru România?
- Încă nu, dar abia aştept să vin acasă. Îmi ajunge! Perioada petrecută departe de casă m-a stors, aşa, un pic. Mai ales pregătirea meciului de la Las Vegas. Acum, vineri voi ajunge acasă şi stau trei săptămîni. Îmi încarc bateriile. Pe 1 decembrie trebuie să fiu însă în Canada că o să primesc cetăţenia canadiană. E o onoare pentru mine şi asta îmi arată încă o dată că sînt foarte apreciat aici. Poate mai mult decît acasă!

Money Channel nu a ieşit pe profit
Postul The Money Channel, televiziunea care a transmis în România meciul dintre Lucian Bute cu Glen Johnson, nu şi-a acoperit din încasările publicitare banii daţi pentru achiziţionarea drepturilor de difuzare, a precizat Sorin Freciu, managing partner al postului de business. Freciu nu a dezvăluit cît au costat drepturile de difuzare a meciului, pentru că "se află sub incidenţa unei clauze de confidenţialitate stipulate în contract", dar a fost vehiculată suma de 100.000 de euro.

6 ore a stat în direct la televiziunile canadiene Lucian Bute în ziua de după meciul cu Glen Johnson

2 milioane de dolari a fost bursa românului pentru meciul cu jamaicanul. Johnson a primit doar 300.000 de dolari


Citește și:

Istvan Kovacs, criticat pentru o singură fază din finala Europa League: „Nu a acordat un penalty clar”
Europa League
Istvan Kovacs, criticat pentru o singură fază din finala Europa League: „Nu a acordat un penalty clar”
FCSB face al doilea transfer al verii: „Cluburile s-au înțeles”
Superliga
FCSB face al doilea transfer al verii: „Cluburile s-au înțeles”
Ce înseamnă victoria Atalantei pentru fotbalul italian: în Liga Campionilor se conturează un scenariu fabulos!
Europa League
Ce înseamnă victoria Atalantei pentru fotbalul italian: în Liga Campionilor se conturează un scenariu fabulos!

Ironia sorții » Fostul jucător de la FCSB, la un pas să semneze chiar cu echipa care l-a retrogradat!

„Există prietenie în tenis?” » Sorana Cîrstea, răspuns tranșant: „Am o poveste care va face deliciul, că e cu Simona Halep”


Comentarii (12)
hristac
hristac  •  14 Decembrie 2011, 08:20

1 Lucian Bute 892 30(24)-0-0 2 Andre Ward 753 24(13) 3 Carl Froch 704 28(20)-1-0 4 Robert Stieglitz 463 40(23)-2(2)-0 5 Mikkel Kessler 398 44(33)-2-0 6 Thomas Oosthuizen 389 17(12)-0-1 7 Dimitri Sartison 362 28(17)-1(1)-0 8 Kelly Pavlik 353 37(32)-2-0

alfar
alfar  •  11 Noiembrie 2011, 22:20

doroftei a prins ciuda pe bute cind a inteles ca el a fost carne de tun iar bute are bastonul de maresal in ranita. cu alte cuvinte e diterenta de IQ, SI MAI ALES DE MODUL CUM A AJUNS LUCIAN SA-SI ORGANIZEZE VIATA SPORTIVA S CUM O PREGATESTE PE CEA DE DUPA. mare om , mare sportiv acest pechean din judetul galati. MULTA STIMA.

apoca
apoca  •  09 Noiembrie 2011, 20:32

una peste alta ward si bute sunt cei mai buni de departe .... amandoi fac pe mironositele ca sa isi creasca cota dar pana la urma se vor intalni si atunci se va decide ... iar lupta va fi stransa

Vezi toate comentariile (12)
Comentează