SPORTURI  »  BOX  »  BUTE - GRACEV, DUMINICĂ, ORA 4:00, MONEY CHANNEL ŞI DOLCESPORT

Cum se motivează Bute înaintea meciului cu Gracev: "A trecut meciul cu Froch! O iau de la capăt!"

Lucian Bute încearcă să îşi recupereze titlul mondial IBF.
Lucian Bute încearcă să îşi recupereze titlul mondial IBF.

Articol de - Publicat sambata, 03 noiembrie 2012 00:00 / Actualizat vineri, 02 noiembrie 2012 21:08

Lucian Bute a trecut cu bine aseară, de proba cîntarului. E gata să-şi recupereze titlul mondial IBF. Primul pas, la noapte. Contra rusului Denis Gracev.

Învins prin KO de către englezul Carl Froch, în mai, la Nottingham, Lucian Bute şi-a recăpătat uşor-uşor încrederea. A venit în România pentru zece zile, apoi a fost la Londra, la Jocurile Olimpice, în postura de spectator. Şi-a reluat antrenamentele pentru disputa cu rusul Denis Gracev, dar gîndul îi e tot la Froch. E convins că în martie, la Montreal, va avea loc revanşa. O revanşă pe care o aşteaptă din momentul în care părăsea cu ochii umflaţi ringul de la Capital FM Arena.

Suferinţă şi prieteni
Bute spune că nu regretă nici un moment că a acceptat să lupte cu Froch, la el acasă. "Nu a fost o înfrîngere pe care să o poţi uita cu una, cu două. Am suferit mult, mai ales din punct de vedere psihic. De un singur lucru pot fi însă mulţumit. Am văzut, cu adevărat, după întîlnirea cu Froch, cine îmi este prieten şi cine nu", explică Bute. "Prietenii se văd cu adevărat cînd omul trece prin necazuri şi greutăţi. La victorii şi bucurii ai numai prieteni, mai puţini sînt cei care vin lîngă tine la înfrîngeri", adaugă Lucian.

"Gracev? Nu e slab deloc!"
Bute e foarte precaut pentru meciul cu rusul Gracev. "Toţi cred că e un boxer slab, dar nu e aşa deloc! Are 13 meciuri şi nici o înfrîngere. El nu are nimic de pierdut. Din contră, dacă va cîştiga, poate să urce serios în top. Are o dreaptă puternică şi trebuie să fiu atent", subliniază românul.

Chiar dacă acum nu la asta îi stă gîndul, întîlnirea cu rusul va fi doar disputa de încălzire pentru revanşa cu Carl Froch. "E meciul pe care-l aştept cel mai mult. De cînd m-am dat jos din ring, la Nottingham, m-am gîndit la revanşă. E normal să nu mă împac cu ideea înfrîngerii. A fost mai bun atunci, dar eu vreau să demonstrez că a fost un simplu accident".

Peste categoria obişnuită
Lucian Bute şi Denis Gracev au trecut cu bine proba cîntarului aseară, la Montreal. Ambii au cîntărit 77,200 kg, o categorie care se încadrează undeva între supermijlocie şi semigrea. Bute a fost foarte serios la cîntar, a părut marcat şi emoţionat şi a declarat. "Mă simt foarte bine, mulţumesc tuturor pentru sprijin, o să vedeţi un alt Lucian Bute mîine seară". (Adrian Fetecău, Montreal)

Froch boxează pe 17 noiembrie
Noul campion mondial în versiunea IBF, la supermijlocie, Carl Froch, îşi va pune pentru prima dată în joc centura pe 17 noiembrie. Tot în Capital FM Arena, din Nottingham, Froch îl va întîlni pe americanul Yusaf Mack. În funcţie de rezultatul meciului, întîlnirea Bute-Froch va avea sau nu loc în luna martie. Asta în ciuda faptului că britanicul e presat să-şi pună centura IBF în joc în faţa challengerului la titlu, Adonis Stevenson.

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (16)
strajerul
strajerul  •  03 Noiembrie 2012, 16:36
Postat de totdd pe 03 Noiembrie 2012, 13:18

una peste alta, bute e un boxer slabut, propulsat de interbox! ei l-au facut mare, cu adversari mici ! parerea mea ! la primul boxer adevarat ......si-a luat-o grav ! whatever.....repet, sunt roman si respect valorile din romania, dar nu suport sa fiu prostit !

te prosteste oierul sef, zilnic

nicolas84
nicolas84  •  03 Noiembrie 2012, 15:46
Postat de talpaiadului pe 03 Noiembrie 2012, 07:08

Duminica, ora 4 dimineata in Romania, pe dolce si money channel.

nu money channel....moey tv.ro...pe frecvente GIGATV...ca sa nu inducem lumea in eroare

totdd
totdd  •  03 Noiembrie 2012, 13:18

una peste alta, bute e un boxer slabut, propulsat de interbox! ei l-au facut mare, cu adversari mici ! parerea mea ! la primul boxer adevarat ......si-a luat-o grav ! whatever.....repet, sunt roman si respect valorile din romania, dar nu suport sa fiu prostit !

Vezi toate comentariile (16)
Comentează