SPORTURI  »  BOX  »  MAYWEATHER VS. CANELO

Greu de ucis » Floyd Mayweather jr. a înregistrat ieri cea de-a 45 victorie a carierei, rămînînd neînvins şi după partida cu Saul Alvarez

Articol de - Publicat luni, 16 septembrie 2013 00:00 / Actualizat duminica, 15 septembrie 2013 21:19

Americanul în vîrstă de 36 de ani a unificat titlurile WBA şi WBC şi a încasat o bursă de aproape 42 de milioane de dolari


A fost unul dintre cele mai aşteptate meciuri. S-a scris, s-au spus multe, s-au adunat aşteptări. Ieri, la Las Vagas, MGM Arena s-a umplut cu 16.746 de oameni, care au plătit aproape 20 de milioane pe bilete pentru a asista la un meci care promitea a fi unul dintre cele mai grele teste pentru Floyd Mayweather jr, neînvins de 44 de meciuri. De partea cealaltă, nici mexicanul de 23 de ani nu cunoscuse înfrîngerea.

Cînd gongul a sunat şi secundele au început să curgă, experienţa şi superioritatea americanului de 36 de ani au început să strălucească. Saul "Canelo" Alvarez a încercat să se apropie, să facă faţă forţei şi inteligenţei lui Mayweather, dar n-a reuşit, fiind învins, în 12 reprize, la puncte printr-o decizie unanimă a arbitrilor judecători, 116-112, 117-111, 114-114. "Canelo e un campion tînăr şi puternic, un adevărat mexican. Jos pălăria în faţa lui şi în faţa Mexicului! Poate încasa înfrîngere, dar apoi se va ridica, în mod sigur", a spus Mayweather. După meci, fără urme de lovituri, Floyd a ţinut să-i mulţumească tatălui său pentru tactica pe care i-a oferit-o. "Am avut răbdare, i-am ascultat pe cei din colţul meu. Mai ales pe tatăl meu. A avut o tactică extraordinară".

Urme discrete
Roşcatul din Mexic purta pe faţă unele urme. Mici vînătăi în colţurile ochilor, în contrast cu pielea sa albă şi părul de culoarea scorţişoarei. "E simplu. Nu l-am putut ajunge, a fost foarte alunecos, e un luptător incredibil. Nu am ştiu cum să-l ajung, e foarte inteligent, are multă experienţă. În ultimele runde am început să mă simt frustrat. Recunosc că m-a bătut, am încercat să intru în contact cu el, dar n-am putut. În acelaşi timp şi el a avut dăţi cînd a ratat, multe dintre loviturile lui au ajuns în mănuşile mele", a spus Saul Alvarez.

Mayweather s-a simţit atît de confortabil în ring încît după runda a unsprezecea a avut timp să se oprească pentru a le poza fotografilor, deşi meciul încă nu era gata. Excentricităţi de vedetă, care înainte de meci l-a avut invitat în vestiar pe starul pop Justin Bieber. Împreună cu cele două centuri, Mayweather şi-a asigurat aproape 42 de milioane de dolari, aceştia fiind doar banii din bursă, la care se va adăuga şi procentul din încasările pay-per-view. Alvarez a avut garantat şi el un cîştig de 5 milioane de dolari, dar se pare că va ajunge la un total de 12. "A fost mişto! Mi-am făcut treaba!", a tras concluzia în modul caracteristic Floyd "The Money" Mayweather.

"De şaptesprezece ani sînt aici şi încă sînt pe val. Cred că am început să atac devreme, aş fi putut să mă blochez, dar nu s-a întîmplat aşa, sînt bucuros de felul în care am boxat"
Floyd Mayweather

"În unele runde a trebuit să fac pasul înapoi pentru că lovea foarte rău în braţe. E un competitor tare, dar nu a fost ceva cu care nu eram obişnuit"
Floyd Mayweather

"Nu ştiu cu cine o să lupt mai departe, am nevoie să mă liniştesc un pic, să discut cu echipa mea şi apoi vom vedea"
Floyd Mayweather

505 pumni a dat Floyd Mayweather pe parcursul celor 12 reprize cu Saul Alvarez, dintre ei 232 au găsit ţinta

526 de pumni a dat Saul Alvarez în partida de ieri, dar doar 117 au atins adversarul

Preţuri exorbitante
Spectatorii au umplut MGM Arena din Las Vegas pentru unul dintre cele mai bogate meciuri de box. Mulţi şi-ar fi dorit să fie acolo, biletele epuizîndu-se în doar o oră. La a doua vînzare, preţurile biletelor au crescut considerabil, ajungîndu-se ca biletele cele mai ieftine să se vîndă cu 2.000 de dolari, cele de la nivelul ringului să coste în jur de 10.000 de dolari, iar unii erau dispuşi să ofere chiar şi 29.000 de dolari pentru un loc la marele eveniment.

În gală cu Mayweather
Ronald Gavril a boxat şi el duminică dimineaţa, la Las Vegas, în gala în care Floyd Mayweather a rămas neînvins. Boxerul român a obţinut a 7-a sa victorie în ringul profesionist la categoria supermijlocie, după ce l-a învins la puncte pe americanul Shujaa El Amin, într-un meci disputat pe durata a 8 reprize, Ronald Gavril, 27 ani, a obţinut o decizie unanimă la puncte din partea celor 3 arbitri judecători (79-73, 79-73, 79-73).

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (2)
sandmann
sandmann  •  16 Septembrie 2013, 14:11
Postat de ovidiu_3003 pe 16 Septembrie 2013, 09:55

Ronald Gavril o sa fie noul Bute ...

Ar fi bine sa fie mai mult de atat.

ovidiu_3003
ovidiu_3003  •  16 Septembrie 2013, 09:55

Ronald Gavril o sa fie noul Bute ...

Vezi toate comentariile (2)
Comentează