SPORTURI  »  BOX  »  ACCIDENT

Iulian Ilie, boxerul care s-a ales cu o dublă fractură şi ruptură de ligamente în urma unui KO, povesteşte: "Nu-mi ardea de picior în clipele alea!"

Articol de - Publicat joi, 28 noiembrie 2013 00:00 / Actualizat miercuri, 27 noiembrie 2013 22:01

Pugilistul de 36 de ani s-a prăbuşit pe membrul inferior drept în repriza a doua a duelului cu belgianul Tambwe Djeko, vinerea trecută: descrie finalul de groază al meciului din Letonia, spune că "e primul şi ultimul boxer care păţeşte aşa ceva" şi declară că nu se retrage


Răspunde la telefon spre seară. "Am fost la doctor, mi-a administrat nişte calmante şi am dormit toată ziua!". I se citeşte tristeţea în glas, însă vrea să rămînă pozitiv. Rîde după fiecare răspuns.

- Iulian, cum te mai simţi?
- Acum sînt mai bine. Merg pînă la sala noastră de box, la Ploieşti, să vorbesc cu băieţii.

- Ştiu că nu-ţi face plăcere, dar...
- Ha! Stai, îţi povestesc: a fost seria incredibilă de pumni. Belgianul are gabarit, 2 metri, am căzut pe picior şi am simţit durerea. În clipele alea, cu acel KO, numai de picior nu-mi ardea, mai eram şi încălzit! Plus că nu sînt genul văicăreţ, "Aoleu, mă doare piciorul, vai!".

- Ce faci acum?
- 6 săptămîni, repaus total! N-am voie să fac nimic. Apoi, control şi, se pare, încă 6 săptămîni pînă reiau mişcările de refacere. În total, vreo 3 luni. De făcut, inventez! Nu sînt genul tablelor şi cărţilor de joc, nu suport să stau în loc. Fix pe dos! Dar găsesc eu o modalitate să fac cîte o flotare. Plus că nici nu vreau să mă gîndesc la retragere. Oricum, sînt primul şi ultimul boxer care păţeşte aşa ceva!

"Toţi îmi spun că nu trebuia să revin în centrul ringului, cînd ruptura a fost vizibilă. Dar dacă păţeam asta cînd coboram? Cădeam, Doamne fereşte, de sus. Nici nu vreau să mă gîndesc!"
Iulian Ilie, boxer

Ce s-a întîmplat
Vineri seară, la Ljepaja (Letonia), în gala Bigger's Better, boxerul Iulian Ilie a suferit un KO groaznic în meciul contra belgianului Tambwe Djeko. Căzut la podea în repriza secundă, ploieşteanul s-a prăbuşit pe piciorul drept, suferind o dublă fractură şi ruptură de ligamente. Pugilistul s-a deplasat pînă în centrul ringului pentru anunţarea învingătorului, însă piciorul i s-a îndoit îngrozitor. Operat de urgenţă, a revenit, marţi, în ţară.

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (2)
rudel.obreja
rudel.obreja  •  28 Noiembrie 2013, 12:45

Astia de origine nordica au in sange bataia primitiva

ovidiu_3003
ovidiu_3003  •  28 Noiembrie 2013, 10:13

Daca nu stii sa faci nimic altceva ...te duci sa te paradesti prin ring ...

Vezi toate comentariile (2)
Comentează