SPORTURI  »  BOX  »  TITLUL WBC

JoJo Dan a pierdut titlul mondial interimar WBC

Articol de - Publicat sambata, 05 iunie 2010 00:00

Ionuţ Ion a luptat  la Istanbul pentru titlul interimar WBC la categoria uşoară cu turcul Aydin Selcuk. Meciul a fost transmis de DigiSport

Repriza I - JoJo Dan a fost numărat dupa o lovitura primita dupa ceafa. Romanul a cerut arbitrului sa-l atentioneze pe turc, dar a fost numarat. Selcuk cistiga runda cu 10-8.

Repriza a doua - JoJo a avut o serie foarte buna, dar tot Selcuk trimite parca lovituri mai clare. Turcul boxeaza de multe ori si dupa stop, la intimidare. JoJo Dan incearca sa-si puna in valoare upercutul de stinga, lovitura lui favorita.

Repriza a treia - Selcuk cistigase 13 din cele 19 meciuri de pina acum in primele doua reprize. Romanul a rezistat insa foarte bine presiunii exercitate de turc si celor 9.000 de spectatori. Pe finalul reprizei, JoJo Dan a reusit un croseu, turcul a cazut, dar arbitrul a considerat ca turcul a alunecat.

Repriza a patra - Croseu de dreapta excelent al lui Ionut, un meci excelent reusit de cei doi. Ionut a alunecat si s-a impiedicat. Spectatorii ar fi vrut ca romanul sa fie din nou numarat. O repriza echilibrata in care ambii boxeri au trimis rind pe rind lovituri mai mult sau mai pitin clare. JoJo trebuie sa termine meciul inainte de limita pentru a fi sigur de victorie, altfel Selcuk, boxind acasa, are mai multe sanse sa fie preferat la decizie, desi meciul e echilibrat pina acum.

Repriza a cincea - Turcul e cel care ataca, Jojo loveste insa mai clar in aceasta runda. Cine va fi mai rezistent din punct de vedere fizic are mari sanse sa cistige. Selcuk are in cariera doar 2 meciuri terminate dupa 12 reprize, la puncte, in timp ce Ionut are 3 partide.

Repriza a sasea - Ionut loveste mai mult, dar de cele mai multe ori in garda turcului. Ambii pugilisti stau fata in fata si riposteaza de fiecare data cind adversarul loveste. La jumatatea partidei, turcul pare a avea un mic avantaj, mai ales dupa ce JoJo a fost numarat in prima repriza.

Repriza a saptea - Lovituri zdravene incasate de turc, dar si un upercut clar reusit pe contra de Selcuk. O noua repriza echilibrata cum au fost majoritatea de pina acum. Antrenorul Pierre Buchard ii da indicatii din colt lui Ionut.

Repriza a opta - Directa naprasnica a lui Ionut si apoi un croseu reusit de Selcuk. Ionut raspunde printr-un upercut de stinga. E indiscutabil cel mai greu meci al lui Jojo din cariera. Nici Aydin nu a avut insa un adversar de calibrul romanului. Turcul loveste inca o data dupa gongul de final, dar nu este penalizat. Oricum, repriza este a turcului, care a punctat mult mai clar.

Repriza a noua - Precauti cei doi, nu mai risca in aceasta repriza. Pe final insa din nou contre intre roman si turc. Oboseala isi spune cuvintul de ambele parti. Cei doi se obstructioneaza mai mult ca pina acum.

Repriza a zecea - Devine tot mai clar ca Ionut trebuie sa cistige prin Ko pentru ca la puncte turcul este in avantaj. Ionut incepe sa puna presiune, Selcuk pare ca a obosit. Au fost momente mai bune pentru JoJo. Este repriza lui Ionut fara indoiala, turcul nu a punctat aproape deloc.

Repriza a unsprezecea - Turcul incepe sa tina, Ionut incearca sa loveasca in disperare. JoJo a fost impins si a intrat cu capul printre corzile ringului. Selcuk boxeaza extrem de murdar, obstructionist.

Ultima repriza - Ionut e in ofensiva, dar Selcuk refuza sa lupte. Tine in permanenta si sta sa treaca timpul. Turcul nu mai poate din punct de vedere fizic. Ionut e mai bine pregatit. JoJo forteaza, turcul rezista. Antrenorul lui Bute Stephane Larouche e si el in coltul lui Ionut. Meciul s-a incheiat. JoJo e luat in brate de antrenorii Buchard si Larouche.

Sa vedem daca locul disputarii partidei, la Istanbul, va conta in anuntarea deciziei. Ambii boxeri sint cu bratele ridicate in asteptarea deciziei.

DECIZIA: Selcuk Aydin dat invingator la puncte! Prima infringere in cariera pentru Ionut Ion, care a facut insa un meci foarte bun. Romanul a incasat bursa de 100.000 de dolari

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (58)
 •  06 Iunie 2010, 22:29

Intr-adevar turcu a avut forta in lovituri dar atat.....Jo Jo a fost mult mai tehnic si mai boxer.....arbitraju rusinos...in orice clinci arbitru il impingea si striga JoJo....de la intrarea boxerilor s-a vazut ce e acolo, cand au intrat cu vreo 40 de bodyguarzi....daca ii da revansa o suge turcu

 •  06 Iunie 2010, 20:50

sa va explic.in boxul profesionism PROMOTORUL GALEI desemneaza judecatorii de ring,nu sunt sigur daca si arbitrul.. atunci tu ca judecatori daca punctezi impotriva celeui care te'a adus si te plateste te mai astepti sa fii chemat la vreo gala de'a lui. un furt la fel de mare a fost si in germania aseara la sylverster-kazmarin.de altfel germanii sunt campioni la furat meciuri.OTKKE,SAUDERLAND.pentru cunoscatori

 •  06 Iunie 2010, 20:21
Postat de pe 06 Iunie 2010, 16:33

Mi se pare ca ne infierbantam prea tare. Desi nu-mi face placere, trebuie sa recunosc ca turcul a fost mai bun. E adevarat, a lovit dupa ceafa, dupa gong etc, lucruri care puteau fi sanctionate de arbitrul din ring. Dar pe ansamblu, loviturile turcului au fost mai puternice, mai clare, l-au zdruncinat rau pe Ionut. Cred ca Ionut n-a luat niciodata atatia pumni. Parerea mea e ca n-a pregatit bine meciul, nu l-a cunoscut bine pe adversar si a fost surprins. Nu trebuia sa accepte meciul in Turcia!

Nu, turcul a fost mai bun doar in primele patru reprize,in rest a fost sac de box.

Vezi toate comentariile (58)
Comentează