SPORTURI  »  BOX  »  BOX

Leonard Doroftei a supraviețuit! » Puciul împotriva actualului președinte al FR Box a eșuat

Articol de - Publicat vineri, 12 iunie 2015 00:00

Mai multe cluburi au cerut ca pe ordinea de zi a Adunării Generale de ieri să fie discutată demisia președintelui. Votul a fost negativ.

Federația Română de Box o ține din scandal în scandal. Fără bani, fără finanțare, cu datorii, boxul românesc e în colaps.
Ieri a avut loc Adunarea Generală a FRB, care avea ca puncte importante pe ordinea de zi votarea vicepreședinților, după ce Vasile Cîtea și Francisc Vaștag au demisionat, dar și votarea membrilor Biroului Federal.

Au fost propuneri ca pe ordinea de zi să fie trecut și un punct privind demiterea președintelui. S-a trecut la vot și, cu 49 de voturi împotrivă, față de doar 34 pentru, s-a respins cererea. Leonard Doroftei a rămas în fruntea boxului.

Vicepreședintele care bate gongul

S-a trecut apoi la votarea vicepreședinților. Pentru cele două locuri au fost trei reprezentanți: Marcel Boboc, Mihai Lauruc și Fănel Trandafir. Au cîștigat primii doi, care vor fi ajutoarele lui Doroftei.

"Dacă oamenii de box au dorit să voteze la conducerea FRH pe unul care bate gongul în galele K1, pentru 50 de euro, atunci asta vor avea", a spus laconic Cimino Trandafir, cel care a pierdut locul, acesta făcînd trimitere la Marcel Boboc.

Datorii peste datorii

Doroftei a promis încă o dată că va scoate boxul românesc din impas, deși FRB are datorii mari la Ministerul Tineretului și Sportului. FRB trebuie să plătească eșalonat suma de 100.000 de euro. Prima tranșă, în valoare de 23.000 de euro, ar fi trebuit virată, dar pentru că nu au fost bani, plata a fost amînată. Federația de box ar putea rămîne iar fără finanțare, așa cum s-a mai întîmplat.

Interzis la Europene?

România nu poate participa, din cîte se pare, nici la Campionatele Europene pentru seniori, care vor avea loc în Bulgaria, la Sofia, între 6 și 15 august. Bulgarii au reclamat România la forul internațional din cauză că nu și-au primit banii pentru închirierea ringurilor acordate organizatorilor de la Campionatele Europene feminine care au avut loc anul trecut, la București!

A sărit la bătaie

Ieri, în cadrul Adunării Generale, Gheorghe Simion, fostul tehnician al lotului național, a sărit să-l ia la bătaie pe Viorel Sima, fostul secretar general al FRB. "Ai distrus boxul și acum vrei tu să faci ordine?", i-a strigat Gheorghe, tatăl foștilor mari boxeri Marian și Dorel Simion, lui Viorel Sima.

Acesta, împreună cu Vasile Cîtea, Mihai Craiu, Adrian Lăcătuș, Relu Auraș sînt percepuți ca făcînd parte din tabăra care doresc să-l îndepărteze pe Doroftei din fruntea FRB.

SPECIAL GSP | A primit 3 lovituri în figură, a revenit după un an: „Vedeam în ceață, mă deranja orice zgomot” » Ce spun Luminița Huțupan Dinu sau Paula Ungureanu și opinia specialiștilor despre brutalitatea loviturilor frontale în handbal

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (1)
clepsy
clepsy  •  12 Iunie 2015, 14:27

Moșule, ai scăpat, dar din ce înțeleg îți trebuie management, marketing și apoi echipă de antrenori și sportivi.

Vezi toate comentariile (1)
Comentează