SPORTURI  »  BOX  »  ALEGERI FRB

Liber la candidaturi » ANST va solicita Adunării Generale să decidă cine poate candida la şefia FR Box

Articol de - Publicat joi, 22 noiembrie 2012 00:00 / Actualizat miercuri, 21 noiembrie 2012 23:28

Cei peste 100 de delegaţi care vor participa la alegerile de mîine vor putea vota şi revocarea lui Rudel Obreja din funcţia de preşedinte


Cu 24 de ore înainte de şedinţa Adunării Generale de alegeri, programată mîine, la prînz, raportul de forţe dintre cele două tabere s-a înclinat din nou în favoarea celei anti-Obreja. Delegatul Autorităţii Naţionale pentru Sport şi Tineret, care va participa la şedinţă, nu se va limita doar la rolul de observator. "Ne-am angajat în faţa federaţiei internaţionale că pe 23 noiembrie vor avea loc alegeri statutare şi aşa va fi! Delegatul Autorităţii va solicita Adunării Generale atît revocarea din funcţie a preşedintelui Rudel, pentru vacantarea postului, cît şi să decidă cine poate candida şi cine nu. Adunarea Generală trebuie să decidă ceea ce doreşte, iar rezultatul final va fi lege pentru toată lumea", a declarat ieri Carmen Tocală, preşedinta ANST.

Pe 12 noiembrie, Biroul Federal convocat de tabăra anti-Obreja a eliminat restricţiile impuse în statut candidaţilor la şefia FRB, "legalizînd" astfel dosarele lui Leonard Doroftei, Francisc Vaştag, Marian Simion şi Titi Tudor. O săptămînă mai tîrziu, Biroul Federal convocat de actualul preşedinte Rudel Obreja a anulat toate deciziile luate în şedinţa anterioară şi a invalidat cele patru candidaturi, rămînînd în cursă doar Relu Auraş şi Fănel Trandafir.

Tot ieri, şefa sportului românesc a cerut FRB să returneze 100.000 de lei, banii repartizaţi pentru competiţiile neefectuate în urma dezafilierii AIBA. "Boxerii români nu au fost primiţi la Mondialele masculine de tineret şi la Europenele feminine, aşa că le-am cerut banii înapoi. Totodată, alocaţia bugetară le-a fost întreruptă pînă la intrarea în normalitate", a mai precizat Tocală.


170 de cluburi afiliate
FRB a publicat pe site-ul oficial lista cu structurile sportive cu drept de vot la Adunarea Generală din 23 noiembrie. Sînt 170 de cluburi afiliate. "Active sînt însă doar un pic peste 100 de cluburi şi sperăm ca toate să-şi trimită un delegat la alegerile de vineri", a declarat ieri vicepreşedintele FRB, Fănel Trandafir.

"Delegaţii cu drept de vot la şedinţa Adunării Generale de vineri sînt singurii care pot decide de cine vor să fie conduşi"
Carmen Tocală, preşedinta ANST

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (1)
nusu_d
nusu_d  •  22 Noiembrie 2012, 15:18

Foarte bine!!! In sfarsit cineva ia pozitie ferma. Afara cu obreja si lacheii lui!

Vezi toate comentariile (1)
Comentează