SPORTURI  »  BOX  »  LUCIAN BUTE VS. ANDREA DI LUISA

Lucian Bute va urca iar în ring după 19 luni de absență: ”Vreau să fiu campion mondial” 

Articol de - Publicat miercuri, 12 august 2015 00:00

Într-un interviu acordat publicației The Ring Magazine, fostul campion mondial IBF, la categoria supermijlocie, și-a făcut cunoscute țintele sale și a vorbit despre meciul cu italianul Andrea Di Luisa, campionul european al categoriei.

Lucian Bute nu a mai boxat din ianuarie 2014, a pierdut două din ultimele trei lupte, dar nu se simte la capătul puterilor. "Disputa cu Di Luisa este crucială pentru următoarea mea mișcare. O tratez ca pe cel mai important meci și îmi iau adversarul foarte în serios. Sînt nerăbdător să lupt din nou, mai ales că o voi face în Centre Bell, arena pe care o consider casa mea", a declarat Bute.

Românul se gîndește să redevină campion mondial. La 35 de ani își dorește asta. "După meciul cu Di Luisa, îmi doresc să înfrunt pe unul dintre actualii campioni la supermijlocie. Sau un challenger bine cotat, care să-mi ofere șansa să lupt iarăși pentru titlul mondial", a încheiat Lucian.

Meciul Bute-Di Luisa se va disputa sîmbătă noaptea, la Bell Center, din Montreal, pe durata a 10 reprize şi va fi main eventul galei.

"Fanii m-au susținut de-a lungul carierei. Sper să vină să mă susțină și acum. Le sînt dator un meci mare"
Lucian Bute

„Fotbalul se «deteritorializează»! Nu mai există ceva esențial” » Un profesor de antropologie, Christian Bromberger, conferință de excepție despre o „mutație” în fotbalul de azi: „Am plecat de la tifoso, adică boală contagioasă, și am ajuns aici”

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”


Comentarii (5)
nusu_d
nusu_d  •  12 August 2015, 15:09

Bute ce ai fumat? Cine te aude ar putea crede ca te droghezi :-)) Ai ajuns sa boxezi pe un undercard cu un neica nimeni, un ilustru necunoscut si spui ca visezi sa ajungi campion mondial??? La 36 de ani? Ai ajuns sa boxezi pe seminte din nou, dar asta este valoarea ta. Ai fost sub Doroftei, sub Diaconu, dar ai fost un "boxer" protejat, umflat, un produs de marketing. Nu mai pacalesti pe nimeni, doar pe consatenii si taranii tai. Un campion la supermijlocie sau un challanger bine cotat te va baga din nou in perfuzii. Du-te acasa si lasa-ne, multumeste-te cu ce ai agonisit cat inca nu iti bấțâie capu' ;-)

1457249504566702
Constantin Dimulescu  •  12 August 2015, 14:31

Sincer,nu-mi place stilul lui Lucian.Am avut boxeri cu garda deschisa,dar foarte eleganti: Livadaru,Dragomir,Radu Daniel,cu un stil extrem de elegant si eficient.Lucian,parca este teleghidat.Ca roman,ii doresc tot binele din lume si sa-si indeplineasca visul.Ca om care a trecut putin prin acest fenomen,ma indoiesc.Sper din toata inima sa ma insel.

onduku
onduku  •  12 August 2015, 14:19

Forza Bute! E ultima lui sansa.

Vezi toate comentariile (5)
Comentează