SPORTURI  »  BOX  »  RADIO GSP

Rudel Obreja este nemulţumit că presa, mai ales Gazeta, nu i-a fost alături » Încolţit din toate direcţiile

Articol de GSP - Publicat joi, 03 noiembrie 2011 00:00 / Actualizat miercuri, 02 noiembrie 2011 22:02

Preşedintele FR Box a mărturisit că plăteşte o dobîndă de 16.000 de euro pe lună pentru creditul făcut la bancă pentru ca gala ”Campion pentru România” să aibă loc la Bucureşti


Invitat la Radio GSP, Rudel Obreja a vorbit deschis despre toate încercările prin care a trecut în ultimele cinci luni, pornind de la gala organizată pentru Lucian Bute, la Bucureşti şi teminînd cu cele două procese pe care le are cu AIBA.

- Domnule Obreja, care mai e situaţia legată de banii pe care trebuie să îi primiţi de la Ministerul Dezvoltării?
- Nu s-a schimbat nimic, nu am primit nici un ban pînă acum. Am făcut deja a doua prelungire la bancă şi tot aştept să încasez suma respectivă. Au înfiinţat o comisie la MDRT care îmi scoate peri albi de 4 luni, m-au chinuit ca pe hoţii pe cai, au căutat chichiţe în documente doar ca să taie din sumă şi să arate românilor că ei sînt corecţi.

- Ce s-a întîmplat? Ce v-au făcut?
- De toate, caută şi cea mai mică neregulă. La începutul săptămînii m-au sunat şi mi-au spus că trebuie refăcută o mare parte a actelor, motivînd că trebuie schimbată denumirea anumitor hîrtii din proces-verbal în notă de constatare. Oamenii din comisia asta nu sînt specialişti, nu ştiu să analizeze toate aspectele aşa cum ar trebui. Oricum nu o să mai primesc toţi banii, iar toată nebunia asta mă costă în plus.

Dobîndă de 16.000 de euro pe lună
- Ce înseamnă asta? Ce mai trebuie să plătiţi?
- Toată nebunia care s-a creat în jurul acestei situaţii, nebunie care a fost fost începută de trustul Intact şi apoi alimentată şi continuată de aproape toată presa, mă costă 680 de milioane pe lună. E dobînda pe care o plătesc lunar la bancă pentru creditul făcut.

- Sînteţi supărat pe presă...
- Reacţia presei nu a fost una neapărat corectă. Modul în care media a tratat acest eveniment şi tot ce a urmat după nu a fost just, s-a creat un curent. Noi am aşteptat să fim felicitaţi pentru această gală, nu să ni se dea în cap. Am folosit nişte bani care sînt destinaţi special pentru astfel de evenimente. Am fost identificat ca fiind un instrument politic, ceea ce e fals. Eu nu am nici o implicare în sensul acesta.

- Cei de la comitetul olimpic şi mai mulţi campioni s-au plîns că ei nu primesc o sumă atît de mare pentru pregătirea sportivilor aşa cum s-a dat pentru meciul lui Lucian!
- Şi care este vina mea? Eu am folosit nişte bani care sînt destinaţi acestui scop, pentru promovarea turismului. Întrebaţi-i pe cei de la COSR dacă au realizat şi au depus vreun proiect pentru a primi bani!

"Nu l-am obligat pe Lucian să o salute pe Udrea"
- Cum comentaţi gestul de la finalul galei, cînd i-aţi făcut semn lui Lucian să o salute pe Elena Udrea?
- Nu a fost nici un gest forţat. Eu nu l-am obligat pe Lucian să o salute pe doamna Udrea, nu i-am făcut nici un semn. El a fost cel care a dorit să-i mulţumească, nu ştia unde e aşezată. Lucian m-a întrebat unde e, l-am lăsat să salute publicul, să-şi facă ritualul după meci, apoi i-am arătat unde stă. Nu a fost nici o obligaţie.

Imagine eronată
- Ce aveţi să reproşaţi mass-media pentru felul în care a gestionat relaţia cu dumneavoastră?
- Cei de la Gazetă m-au bombardat cu situaţia unui arbitru pe care l-aş fi suspendat eu. Sub semnătura lui a apărut un material în care a fost publicat un schimb de mail-uri în care s-a văzut şi adresa mea personală. Acest lucru nu mi se pare normal. Chiar am primit nişte mesaje mai puţin simpatice, care mă felicită...aşa. Gazeta m-a luat la ochi în legătură cu gala, apoi a început să mă toace pe nişte chestiuni care nu îşi aveau neapărat rostul. S-a format o imagine greşită despre mine şi despre acţiunile pe care le-am făcut.

Comportare comunistă
- Regretaţi în vreun fel scandalul pe care l-aţi început cu AIBA?
- Nu, ştiam la ce riscuri mă supun. Am fost singurul inconştient care a avut curajul să spună lucrurilor pe nume. Au fost vreo zece jurnalişti români, inclusiv Marian Ursescu, care au fost prezenţi atunci cînd am luat decizia să fac asta, să spun cum se aranjează meciurile. Ştiam că o să fiu eliminat. De atunci au început toate represaliile.

- Care sînt acţiunile care v-au deranjat în acest conflict?
- Cei de la AIBA s-au comportat ca nişte comunişti, ca în anii '40, cînd ţi se punea pistolul la tîmplă şi te forţau să faci aşa cum ţi se ordonă. Eu ştiu foarte bine ce se întîmplă în interior şi tocmai de asta am devenit deranjant cînd am început să vorbesc. Oficialii AIBA au încălcat multe reguli, au trecut peste statutul federaţiei, peste independenţa ei.

- Ce măsuri aţi luat în conflictul cu AIBA?
- Am acţionat pe toate căile. În acest moment am două procese cu ei, unul pentru suspendarea mea şi unul pentru dezafilierea federaţiei. Ambele sînt la TAS acum, aşteptăm verdictul. În tot acest timp, decizia de dezafiliere este suspendată. Aţi văzut, boxerii români au participat la toate competiţiile internaţionale!

- Ce aşteptări aveaţi din partea presei în cazul acesta?
- Mă gîndeam că o să am parte de o altă abordare, mai ales din partea unui ziar condus de Tolontan. Aşteptam o reacţie corectă, justă. Credeam că o să vină să spună că unui român, unui şef de federaţie naţională, i se întîmplă nişte nedreptăţi crunte. Credeam că o să ia poziţie, că o să vadă despre ce e vorba, că o să mă întrebe şi pe mine despre ce e vorba. Dar nu, s-a năpustit asupra mea! Iar după cei de la Gazetă s-a format un curent şi toţi au început să se ia de mine.


Alt drum pentru JoJo
Rudel Obreja a explicat de ce JoJo Dan, unul dintre pugiliştii săi favoriţi, nu mai face parte din galele organizate de Inter box. "JoJo Dan a semnat un contract în Canada cu altcineva decît cu Interbox. Are şi el partea lui de adevăr în decizia pe care a luat-o, pentru că a sperat la mai bine. Mie îmi pare rău pentru el, e unul dintre copiii mei de suflet. Există interese, există conjuncturi. Are la sfîrşitul lui noiembrie revanşa cu turcul, la Trabzon, pentu că personajul cu care a semnat nu are alte posibilităţi", a explicat Obreja.

Banii direct la Bute
La meciul pe care-l va avea Lucian Bute la Quebec, în 5 noiembrie, cu Glen Johnson, românul va promova din nou brandul turistic al României. Pentru această campanie, banii vor ajunge însă direct în conturile lui Lucian Bute. MDRT a anunţat ieri că a semnat un contract cu firma Trans Lucian SRL, care este deţinută de pugilist împreună cu Căuş Gigi."Firma noastră a primit o invitaţie de participare de la ministerul dezvoltării. Am făcut o ofertă, însă datele sînt confidenţiale", a declarat pentru jurnalul.ro Căuş Gigi, asociatul lui Bute.


"Lucian Bute este singurul care mă face să nu regret, altfel îmi vine să-mi pun laţul de gît că am fost aşa dement"
Rudel Obreja, preşedintele FR Box

"În cazul AIBA, mă aşteptam la o cu totul altă reacţie din partea unui ziar condus de Cătălin Tolontan, nu de la alte ziare. Eu am demascat corupţia de la AIBA la Beijing"
Rudel Obreja, preşedintele FR Box

Citește și:

„E jupân, face ce vrea cu echipa” » Prima reacție de la Craiova, după ce Mitriță a fost sărit din schemă de Iordănescu: „Să-și vadă de viața lui!”
Nationala
„E jupân, face ce vrea cu echipa” » Prima reacție de la Craiova, după ce Mitriță a fost sărit din schemă de Iordănescu: „Să-și vadă de viața lui!”
La 38 de ani și niciun minut jucat la Manchester City, a prelungit până în 2025. Explicația incredibilă
Campionate
La 38 de ani și niciun minut jucat la Manchester City, a prelungit până în 2025. Explicația incredibilă
Așteaptă un miracol! Lăsată acasă de Iordănescu, vedeta din Superligă mai are o singură speranță pentru a fi la EURO
Nationala
Așteaptă un miracol! Lăsată acasă de Iordănescu, vedeta din Superligă mai are o singură speranță pentru a fi la EURO

Mihaela Buzărnescu, fără rezerve la Open GSP: „O singură colegă mi-a dat un mesaj, în tenis trebuie să te păzești de dezamăgiri”

„Există prietenie în tenis?” » Sorana Cîrstea, răspuns tranșant: „Am o poveste care va face deliciul, că e cu Simona Halep”


Comentarii (3)
dumitruion1960
dumitruion1960  •  03 Noiembrie 2011, 07:10

rudel obreja a fost un mare boxeur,medaliat la CM si olimpiada.la olimpiada din china,un coreean sef in AIBA i-a propus lui obreja sa-si numeasca brigazile de arbitrii pentru boxeurii romani,in calitatea sa de membru in comisia de arbitrii a AIBA.rudel obreja nu a vrut sa faca nici o numire si a convocat o conferinta de presa in care a demascat modul in care lucra coreanul cu arbitrii,in competitiile importante ale boxului amator.a avut numai de suferi pentru ca coreanul era sustinut in comisoia centrala de un rus,un neamt,unul din america de sud care au fost alaturi de aranjamentele coreanului de sud.

lucell
lucell  •  03 Noiembrie 2011, 03:17

aa si permite-mi sa`ti cant un cantec celebru: CE BINE`MI PARE CA AI LUAT TEAPA, CE BINE`MI PARE CA AI PIERDUT:))

lucell
lucell  •  03 Noiembrie 2011, 03:14

doar hotzii iti pot fi alaturi :) suntem romani, suntem prosti POATE dar recunoastem si hotii:)

Vezi toate comentariile (3)
Comentează