SPORTURI  »  BOX  »  CAMPIONATELE EUROPENE U22

Scrisoarea de somație! Haos total la FR Box: membrii biroului federal au încercat să blocheze organizarea Campionatului European U22

Vasile Câtea (centru), președintele FR Box, la festivitatea de premiere la categoria 81 de kilograme, unde Paul Arădoaie a cucerit aurul
Vasile Câtea (centru), președintele FR Box, la festivitatea de premiere la categoria 81 de kilograme, unde Paul Arădoaie a cucerit aurul

Articol de - Publicat joi, 23 martie 2017 00:00

Mai mulți membri ai Biroului Federal al FR Box au trimis o scrisoare Consiliului Județean Brăila cerându-i să nu ajute la organizarea CE sub 22 de ani, pe motiv că acestea ar fi organizate ilegal.

Aflată în prag de desființare, cu conturile blocate și cu datorii ce însumează aproximativ 250.000 de euro, Federația Română de Box a reușit să aducă un Campionat European în România, o competiție dedicată sportivilor sub 22 de ani!

"Federația nu a suportat niciun ban. Nici nu aveam de unde. Am găsit sprijin la Asociația Oamenilor de Afaceri din Brăila care, alături de Consiliul Județean Brăila și de Primărie, să organizeze această competiție de mare amploare, cea mai mare care a avut loc vreodată în Brăila", a declarat Vasile Câtea, președintele FR Box.

Cu toate acestea, au fost oameni care s-au opus acestei competiții. Câtea a declarat că 10 membri ai Biroului Federal din FR Box au semnat o somație pe care au trimis-o la Consiliul Județean Brăila.

"Cereau prin această somație ca autoritățile să nu sprijine această competiție pentru că e organizată ilegal, că nu are sprijinul Biroului Federal", a subliniat oficialul român.

"Au fost într-o eroare totală. Am discutat despre acest campionat în Biroul Executiv, toată lumea a fost de acord. E ceva incredibil care se întâmplă în federație!", a adăugat Vasile Câtea.

Reînnodarea relațiilor cu EABA

Vasile Câtea spune că România vrea să refacă o punte de legătură cu federația europeană și cu cea internațională pentru ca boxerii români să poată participa cu șanse la marile competiții internaționale.

"Pierduserăm aceste relații și intraserăm într-o zonă mai cenușie. Prin organizarea acestui eveniment, prin prezența președintelui federației continentale, italianul Franco Falcinelli, care ne-a felicitat pentru modul în care am organizat competiția, pentru condițiile asigurate, am reluat colaborarea. În plus, am pus bazele unei echipe a României cu care să ne pregătim pentru Jocurile Olimpice de la Tokio", a mai spus Câtea.

"Sper să scăpăm de datorii!"

Vasile Câtea a declarat că face toate demersurile ca Federația Română de Box să revină acolo unde a fost nu cu mult tim în urmă.

"Sunt promisiuni de la o companie că va veni lângă noi, să fie partenerul nostru, să ne salveze din situația financiară dezastruoasă. În momentul de față mai avem datorii care se ridică la 100.000 de euro către Ministerul Tineretului și Sportului, iar în total, ar fi o sumă de aproximativ 250.000 de euro.

În 2016, când eu am preluat federația, aveam cereri pentru datorii de 30 de miliarde de lei vechi. Toți ne cereau sume astronomice. Ne-am judecat, am deschis multe procese și acum am rămas cu aceste datorii", a explicat Vasile Câtea.

Îl vor pe Obreja președinte!

Boxul românesc e din nou împărțit, așa cum a fost mai mereu, în două tabere! O parte care susține actuala conducere, în frunte cu Vasile Câtea, dar și o altă parte, însemnată, care vrea să-l readucă la conducere pe fostul președinte, Rudel Obreja.

"Obreja a fost cel mai bun președinte. El a lăsat federația pe plus, pe când conducerea actuală a dus-o la pierzanie", declară simpatizanții lui Obreja.

"Abia am refăcut relațiile cu AIBA și EABA și acum reîncepem războiul. Obreja nu are decât interesul de a pune mâna pe Liga Profesionistă de Box pentru care ne judecăm cu el", a spus conducerea actuală a FRB.

În plus, în momentul în care și-a dat demisia, Obreja era persona non-grata în boxul internațional, AIBA dezafiliind boxul românesc cât timp la conducere a fost Rudel Obreja.

"Nu mai țin minte de când România nu a mai câștigat un titlu european la seniori. E o mare victorie și o șansă enormă pentru boxul românesc"
Vasile Câtea, președinte FR Box

2campioni europeni a avut România la CE U22 de la Brăila: Robert Jitaru (56 kg) și Paul Arădoaie (81 kg)

Cariera pe care și-a construit-o fotbalistul dat afară de la FCSB, umilit și numit „vagabond” de Gigi Becali: „Ne vedem peste un an!”

Cornel Dinu a jignit doi „tricolori” după amicalul naționalei: „Au nume de CAP” + Fotbalistul despre care a spus „bine că nu l-am văzut pe teren”


Comentarii (2)
nusu_d
nusu_d  •  30 Martie 2017, 19:53

Ce mizerie e si in box. Cum sa te gandesti sa-l aduci inapoi pe Obreja, un infractor condamnat in doua dosare si care e cu un picior in puscarie? Oamenii astia au scara valorilor la genunchiul broastei. In afara faptului ca este un infractor condamnat Obreja este si persona non-grata la AIBA si a lasat un dezastru la federatie in urma lui acum mai bine de 4 ani cand a fost debarcat.

kingdon
kingdon  •  27 Martie 2017, 18:09

Tot haosul a inceput de la obreja. Il vreti presedinte din nou? Sunteti masochisti? Va trebui sa asteptati vreo 10 ani pana iese.

Vezi toate comentariile (2)
Comentează