SPORTURI  »  CICLISM  »  CICLISM

Alberto Contador vorbeşte pentru prima dată după suspendarea de doi ani: "Voi continua să alerg"

Alberto Contador a fost suspendat pentru doi ani de TAS.
Alberto Contador a fost suspendat pentru doi ani de TAS.

Articol de - Publicat marti, 07 februarie 2012 00:00 / Actualizat marti, 07 februarie 2012 21:29

Ciclistul Alberto Contador a organizat o conferinţă de presă în care a vorbit de suspendarea sa de doi ani şi pierderea celor două titluri obţinute în Turul Franţei 2010 şi Turul Italiei 2011.

"În acest moment am un sentiment de profundă dezamăgire. Toate visele mele au fost spulberate, moralul meu e la pămînt. De mai bine de un an şi jumătate, de cînd a început tot acest scandal, în fiecare dimineaţă m-am trezit gîndindu-mă la ce s-ar putea întîmpla. Îmi pare foarte rău pentru durerea pe care soţia şi familia mea o simt din compasiune pentru mine. Nu înţeleg verdictul de ieri. Refuz să cred ce se întîmplă.", a început Alberto Contador.

Ciclistul spaniol a încercat să explice cum a ajuns substanţa interzisă în corpul lui şi a susţinut că nu s-a dopat niciodată intenţionat.

"A fost vorba despre o mîncare contaminată. Nu exista un alt mod prin care acea substanţă putea să intre în corpul meu. Oricare ar fi decizia TAS, e clar că nu m-am dopat. E dificil, o cantitate infimă de clenbuterol. Ei spun că a fost un supliment alimentar şi mi-au dat pedeapsa maximă. Nu îi doresc nimănui să treacă prin ceea ce mi se întîmplă mie acum", a continuat Contador.

Copleşit de sentimente, rutierul spaniol a făcut o scurtă pauză după care a continuat. "Voi continua! Mă voi antrena în continuare şi voi concura în mod curat, la fel cum am făcut şi pînă acum. Am trecut prin luni de coşmar şi calvar. Vreau să le mulţumesc tuturor persoanelor care m-au susţinut şi m-au ajutat să găsesc puterea de a merge mai departe."

"Am decis să îl susţinem sută la sută. Contador va avea susţinerea noastră. Decizia luată de TAS e împotriva sportului, a ciclismului, a lui Contador şi a noastră" (Bjarne Riis, team manager Saxo Bank)

"Deoarece Alberto Contador nu va fi disponibil să concureze alături de echipă, contractul lui nu va mai fi onorat. Cred că asta este destul de evident." (Bjarne Riis, team manager Saxo Bank)

"Voi lupta pînă la sfîrşit pentru a demonstra că sînt nevinovat. Avocaţii mei evaluează posibilitatea de a ne adresa justiţiei civile." (Alberto Contador, ciclist suspendat doi ani)

SPECIAL GSP | A primit 3 lovituri în figură, a revenit după un an: „Vedeam în ceață, mă deranja orice zgomot” » Ce spun Luminița Huțupan Dinu sau Paula Ungureanu și opinia specialiștilor despre brutalitatea loviturilor frontale în handbal

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (9)
zidane92
zidane92  •  08 Februarie 2012, 16:18

ciclismul a murit odata cu aceasta decizie ma dezgusta ca lance armstrong cel mai dopat ciclist din istorie a fost achitat iar in ziua urmatoare il suspendam pe contador dupa o ancheta indoielnica rusinoasa decizie

seedorf
seedorf  •  08 Februarie 2012, 12:05
Postat de mihrp pe 08 Februarie 2012, 08:38

mare campion va ramane oricum contador; un campion care s-a si dopat. _ _ _ cum dealtfel exista suspiciuni si pentru lance - dar mari campioni raman oricum.

mda,mari campioni ai medicmentelor...

witts
witts  •  08 Februarie 2012, 11:12

(Continuare) Plus ca nu vad rostul de a te "imbunatati" cu ceva care nu are efect. Pentru ca un procent de 0,000000...nu ar putea avea efect decat de placebo. Nu vreau sa vorbesc acum de cazul "Raducanu" care a fost un caz asemanator. Si ea a avut parte de aceeasi lipsa de concesii si compromisuri. Regulamentele trebuie sa fie umane nu matematice, in special intr-o era in care mancarea noastra devina din ce in ce mai putin "naturala". In concluzie pentru mine este o eroare regretabila acest scandal pentru ca in incercarea de a starpi dopajul se face un exces de zel cel putin regretabil

Vezi toate comentariile (9)
Comentează