SPORTURI  »  CICLISM  »  US POSTAL

George Hincapie îl atacă şi el pe Lance Armstrong :O

George Hincapie a fost coechipier cu Lance Armstrong la US Postal şi Discovery Channel
George Hincapie a fost coechipier cu Lance Armstrong la US Postal şi Discovery Channel

Articol de GSP - Publicat sambata, 21 mai 2011 00:00 / Actualizat sambata, 21 mai 2011 14:11

Considerat unul dintre cei mai loiali susţinători ai americanului Lance Armstrong, George Hincapie a mărturisit procurorilor federali din Statele Unite că septuplul campion din Turul Franţei a folosit substanţe interzise. Dezvăluirea vine la 48 de ore după ce Tyler Hamilton, un alt locotenent al texanului, explica într-un interviu cum Armstrong a folosit EPO

George Hincapie, acum la echipa BMC, este singurul ciclist prezent alături de Armstrong la toate cele 7 victorii ale americanului în Turul Franţei. Hincapie a fost chestionat de un juriu federal, în Los Angeles, în ancheta privind presupusul dopaj al fostului număr 1 de la US Postal, anchetă condusă de Jeff Novitzky. Mărturiile lui Hincapie şi Hamilton vin la exact un an după ce Floyd Landis, un alt fost coechipier al lui Armstrong, a aruncat lumea ciclismului în aer mărturisind că "legenda" americană a fost clădită pe substanţe interzise.

Atît Landis, cît şi Hamilton, au folosit substanţe interzise, iar experiţii consideră că mărturia lui Hincapie este, de aceea, cea mai solidă probă la dosar împotriva americanului în vîrstă de 37 de ani.

Într-un comunicat de presă eliberat în timpul Turului Californiei, Hincapie a dezminţit că ar fi vorbit cu CBS News, televiziunea care a dat  în premieră informaţiile, dar surse din cadrul postului spun că vor aduce probe în zilele următoare.

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (5)
c3sar
c3sar  •  21 Mai 2011, 15:21

E foarte simplu @d3ll . Americanii sunt obligati sa investigheze acest caz deoarece echipa s-a mai chemat si US Postal, serviciul postal al statelor unite, serviciu care este platit din bani publici. Intelegi? Acolo nu-i ca la noi unde-i fix invers. Insa clar toti se dopau , majoritatea au fost prinsi, Lance nu, oricum ar fi fost le-a dat o clasa peste la toti.

d3ll
d3ll  •  21 Mai 2011, 14:50

De ce vor americani sa il distruga pe Lance dupa ce sa retras nu inteleg oky sa dopat nu cred ca exista un campion adevarat in ciclizm la ora actoala fie Lance, Contador, Andy sau alti..... cum ai spus si tu madskills exista in ciclism doar 2 categori de ciclisti: cei care se dopeaza si cei care nu snt prinsi

liverpool73
liverpool73  •  21 Mai 2011, 14:47

la fotbal nu doreste absolut nimeni sa iasa la iveala scandaluri cu dopaj , toti ar avea de pierdut o gramada de bani ,dar absolut toti , pana la mass-media!!

Vezi toate comentariile (5)
Comentează