SPORTURI  »  CICLISM  »  TRIATHLON

Lance Armstrong iese din hibernare. A aranjat duelul anului 2014 contra unuia dintre cei mai mari atleţi din triathlon!

Lance Armstrong, foto: reuters
Lance Armstrong, foto: reuters

Articol de GSP - Publicat miercuri, 04 decembrie 2013 00:00 / Actualizat miercuri, 04 decembrie 2013 12:53

Americanul Lance Armstrong şi australianul Chris McCormack vor participa la un concurs neoficial de triathlon. McCormack, de două ori campion de Ironman şi de două ori campion mondial de triathlon al seriei anuale ITU, a lansat provocarea într-un interviu.

Eventimentul propus este un duel doar între Lance Armstrong şi Chris McCormack şi nu va fi sancţionat de Agenţia Mondială Antidoping, în condiţiile în care americanul este suspendat pe viaţă ca atlet profesionist.

McCormack a lansat provocarea într-un interviu pe care l-a acordat revistei Triathlete Magazine şi care a fost postat în format video pe site. Australianul în vîrstă de 40 de ani a declarat: "Lance a făcut nişte lucruri monstruoase în cariera lui, dar şi unele uimitoare. Dar el e încă competitiv şi pe mine m-au inspirat mereu oamenii competitivi.

Am citit un interviu cu el, recent, în care a spus că ar fi putut cîştigat Ironman. Atunci m-am gîndit să îi spun: «Omule, nu poţi spune lucrurile astea, fără să dovedeşti, aşa că dacă tu chiar crezi că poţi cîştiga Ironman, hai să ne întrecem. Hai să mergem amîndoi în Austin (oraşul din Texas în care s-a născut Lance) şi să concurăm unul împotriva celuilalt! Doar noi doi, fără nimeni altcineva, nicio scuză»"

Dialogul dintre cei doi a fost continuat pe twitter, acolo unde Lance Armstrong, 42 de ani, a părut interesat şi l-a invitat pe McCormack să pună împreună la punct detaliile.

Fost septuplu campion de Tur al Franţei, Lance Armstrong a participat în întreceri de triathlon după ce s-a lăsat de ciclism, însă, după ancheta USADA, a fost oprit de la a se prezenta la startul probelor profesioniste din cauza scandalului de dopaj în care a fost implicat.

McCormack este cel mai de succes atlet de triathlon din sportul australian, cîştigînd proba de Ironman de la Hawaii, cea mai dură întrecere din disciplină, de două ori, în 2007 şi 2010.

FCSB se întoarce oficial pe Ghencea! Mihai Stoica a făcut anunțul: „Da, sigur! Pe 6 iulie vom juca acolo”

FCSB poate pierde „un jucător excepțional” » Au început negocierile: „E diferență mare între ce solicită și ce e dispus Gigi să ofere!”


Comentarii (2)
iulian069
iulian069  •  04 Decembrie 2013, 19:31

Armstrong dopat sau curat? Asta decide cine va castiga...

johnnydepp
johnnydepp  •  04 Decembrie 2013, 14:17

om.the-west.ro/west/ro/player/?ref=westplayer_invite_linkrl&player_id=314416&world_id=16&hash=efae

Vezi toate comentariile (2)
Comentează