SPORTURI  »  CICLISM  »  TURUL FRANŢEI, ETAPA 4: LE TOUQUET-PARIS-PLAGE - LILLE 163.5KM

Marcel Kittel nu are rival în sprinturile din Turul Franţei: "Lucrurile sînt în ordine"

Marcel Kittel, foto: reuters
Marcel Kittel, foto: reuters

Articol de GSP - Publicat miercuri, 09 iulie 2014 00:00 / Actualizat miercuri, 09 iulie 2014 10:00

Germanul Marcel Kittel a făcut tripla în Turul Franţei, în prima etapă în care caravana a revenit în Hexagon. Rutierul de la Giant-Shimano s-a distrat cu concurenţa la capătul celor 164 de kilometri dintre Le Touquet-Paris-Plage şi Lille

Neamţul în vîrstă de 26 de ani a devenit noua "bestie" din ciclismul profesionist, după ce a început să mestece sprinturile cu lăcomie şi să strîngă etapele de Mare Tur cu iscusinţă de contabil. După ce a bifat primele două etape din Turul Italiei, fiind nevoit să se retragă din cauza unei accidentări, Turul Franţei a fost o sărbătoare pentru liderul de la Giant-Shimano.

Fără Cavendish, pe care l-a masacrat în Turul din 2013, dar care a abandonat după prima etapă, Kittel a instaurat o dictatură cumplită la sprint, acolo unde are, deocamdată, un procentaj de 100%: 3 sprinturi în masă, 3 victorii. La 1.88m şi 82 de kilograme, maşinăria din Arnstadt se laudă cu 7 victorii de etapă în Turul Franţei, după cele patru bifate anul trecut.

"A fost o etapă care m-a epuizat complet. În ultimii 30 de kilometri s-a mers cu 60km/h constant. Băieţii mei au avut grijă să fiu în primele rînduri din pluton, după care m-am agăţat de roata lui Mark Renshaw şi totul a mers bine. La începutul Turului, mi-am propus o victorie de etapă. Acum, cu 3 şi cu o zi în tricoul galben, pot să zic că lucrurile se îndreaptă în direcţia care trebuie", a explicat Kittel. Cine îl poate contrazice?

„Lampard” Popescu, primul plecat de la FCSB? » Până să vină oferta lui Becali, a bătut deja palma cu alt club din Superligă: „Suntem încântați, e un campion”

L-a disperat pe Hagi: „Ne despărțim, nu se mai poate! La câți bani îi dăm, trebuia să fie star”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează