SPORTURI  »  CICLISM  »  TURUL FRANŢEI

Şoc în lumea ciclismului! Alberto Contador a fost prins dopat în Turul Franţei!

Articol de - Publicat joi, 30 septembrie 2010 00:00

Un nou campion stă să cadă! Triplul cîştigător al Turului Franţei, Alberto Contador, a fost depistat pozitiv la un control antidoping efectuat în timpului ediţiei din acest an.

Spaniolul a fost depistat pozitiv cu clenbuterol în urma unui test efectuat în cea de-a doua zi de pauză a ediţie 2010 a Turului Franţei. UCI a anunţat că "rutierul va fi suspendat pe durată nelimitată pînă cînd se va lua o decizie oficială".

Clenbuterolul este o substanţă care este folosită pentru tratarea astmului bronşic. Acesta este folosit însă de sportivi pentru creşterea masei musculare şi arderea grăsimilor. Luat în doze mari este extrem de periculos!

"Concentraţia descoperită e de 400 de ori mai mică decît concentraţia pe care o pot detecta laboratoarele acreditate", menţionează comunicatul UCI. Purtătorul de cuvînt al lui Alberto Contator a anunţat că acesta este victima unei contaminări alimentare şi că ibericul va susţine o conferinţă de presă în cursul zilei de astăzi.

Contador a cîştigat Le Tour în 2010 la 39 de secunde de luxemburghezul Andy Schleck. O victorie controversată de mulţi, după ce în etapa a 15-a acesta a profitat de problemele mecanice ale adversarului său. Ibericul a terminat etapa cu un avans de exact 39 de secunde, aceasta fiind şi diferenţa la finalul turului.

"El Pistolero" semnase recent un contract pe două sezoane cu Team Saxo Bank. Bjarne Riis, team managerul echipei, dezvăluia că Alberto ar urma să atace victoria în toate cele trei Mari Tururi într-un singur sezon.

ULTIMELE MARI SCANDALURI DE DOPAJ DIN TURUL FRANŢEI

2008 - Riccardo Rico a fost depistat pozitiv cu CERA

2007 - Alexandr Vinokourov a fost prins dopat, iar echipa Astana a fost nevoită să se retragă

2007 - Echipa Rabobank l-a retras pe Tricoul Galben din acel moment, Michael Rasmussen. Acesta lipsise de la testele antidoping din timpul pregătirii, minţind că se află în Mexic

2007 - Erik Zabel a recunoscut că a folosit EPO în Turul din 1996

2007 - Bjarne Riis a recunoscut că s-a dopat cu EPO cînd a cîştigat Turul din 1996. Astfel întreg podiumul din 1996 a folosit substanţe interzise!

2006 - A fost descoperită "Operacion Puerto! Implicaţi fiind rutieri ca Ivan Basso şi Jan Ullrich, retraşi din cursă de echipele lor

2006 - Cîştigătorul ediţiei, Floyd Landis, a fost depistat pozitiv cu testosteron sintetic

2005 - L'Equipe publică un articol conform căruia reieşea că Lance Armstrong ar fi utilizat EPO cînd a cîştigat Turul din 1999

1998 - Cazul Festina! Întreaga echipă a fost exclusă din Tur după ce s-a descoperit că în spatele ei se afla o întreagă operaţiune de dopaj

„Fotbalul se «deteritorializează»! Nu mai există ceva esențial” » Un profesor de antropologie, Christian Bromberger, conferință de excepție despre o „mutație” în fotbalul de azi: „Am plecat de la tifoso, adică boală contagioasă, și am ajuns aici”

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”


Comentarii (25)
ciupi0812
ciupi0812  •  03 Octombrie 2010, 10:27

soc?!?! voi suferi in soc in momentul in care se va descoperi in lumea ciclismului vreun papagal care nu se dopeaza

tatallor1923
tatallor1923  •  01 Octombrie 2010, 02:16

@zidane , esti naiv, in ziua de azi se poate induce orice, deci adevarata concentratie sau cantitate de clenbuterol putea fi foarte usor mascata. Intelegi?

zidane92
zidane92  •  30 Septembrie 2010, 20:25

cu o cantitate de 400 de ori mai mica decat detectabilul esti sanatos la cap daca vei crede asa ceva raspuns?nu n-au dat nicio lovitura puternica anu asta marii luptatori cu dopingul si vezi doamne hai sa dam pe piata ca sunt urme din substanta aia in corp nu cine stie ce cantitate care chiar sa fi contat

Vezi toate comentariile (25)
Comentează