SPORTURI  »  CICLISM  »  TURUL FRANŢEI

Şosea norvegiană! » Boasson Hagen şi Hushovd au făcut mîndră o ţară întreagă

Boasson Hagen a fost cel mai bucuros norvegian, în spatele său, Hushovd nu avea cel mai bun moment
Boasson Hagen a fost cel mai bucuros norvegian, în spatele său, Hushovd nu avea cel mai bun moment

Articol de - Publicat vineri, 08 iulie 2011 00:00 / Actualizat joi, 07 iulie 2011 21:05

Edvald s-a impus în etapa a şasea, iar Thor s-a clasat pe locul al treilea şi a rămas în galben.

Un cer cenuşiu i-a aşteptat pe ciclişti în Lisieux. Un cer din care nu curgea ploaia. Cea mai lungă etapă din acest an, 226 km, a fost una friguroasă şi plină de averse. Între Dinan şi Lisieux parcă a venit potopul. Din roţile bicicletelor se ridicau valuri de apă. După primii cinci kilometri s-au găsit nişte curajoşi care au vrut să fie cei ce despart apele. Roux, Duque, Malori, Hoogerland şi Westra pe numele lor au fost în frunte şi s-au distanţat chiar şi la 11 minute de plutonul care strîngea rîndurile pentru a se încălzi şi proteja de ploaie.

Într-o etapă valonată şi cu trei căţărări, cruciada lor nu avea să se încheie cu o victorie. Echipele sprinterilor au tras tare şi i-au ajuns. În ultimii kilometri, atacurile s-au înteţit. Dar succesul avea să-i aparţină tînărului de 24 de ani, norvegianul Edvald Boasson Hagen. El a reuşit să-l depăşească pe compatriotul său şi pe liderul clasamentului general, Thor Hushovd, care-şi propusese să fie el învingătorul. "M-am bucurat pentru Edvald, dar acesta era marele meu obiectiv. Era etapa cea mai potrivită, însă n-am reuşit", a spus rutierul de 33 de ani.

În partea cealaltă norvegiană era mare bucurie. "Am avut un sprint bun. Mă bucur foarte mult. Mi-e greu să mai zic ceva", a spus Boasson Hagen, a cărei familie a fost prezentă la prima victorie a lui în Turul Franţei. "Are capacităţi enorme. E un rutier complet, care merge bine pe munte, care poate cîştiga prologuri, la contratimp sau la sprint", a spus Hushovd despre compatriotul său. Aşa că Norvegia are şi trecut, şi viitor în Turul Franţei.

Etapa de azi: Le Mans-Châteauroux , 218 km

Azi se pleacă din oraşul motoarelor care turuie la nesfîrşit. Pentru a şaptea oară Le Mans se intersectează cu Turul Franţei. Pe lîngă maşini, biciclete, urbea este cunoscută şi pentru faptul că aici s-a născut semifinalistul din acest an de la Wimbledon, Jo-Wilfried Tsonga. Odată plecaţi din Le Mans, pe ciclişti îi aşteaptă 218 kilometri fără dîmburi. Este cea mai plată etapă din acest an din Le Tour. Finalul va avea loc în oraşul altei vedete franceze, la Châteauroux s-a născut Gerard Depardieu. Mai vechi decît actorul este castelul Raoul, construit în secolul al zecelea.

Rezultate etapa a şasea: 226,5 km, între Dinan şi Lisieux:

1.Edvald Boasson Hagen (Nor/SKY) 5 h13:37;

2. Matthew Goss (Aus/HTC);

3.Thor Hushovd (Nor/Garmin);

4. Romain Feillu (Fra/Vacansoleil);

5.José Joaquin Rojas (Spa/Movistar);

6. Arthur Vichot (Fra/Francais des Jeux) toţi în acelaşi timp;

Clasament general:

1.Thor Hushovd (Nor/Garmin) 22 h 50:34;

2. Cadel Evans (Aus/BMC) la 1 s;

3. Frank Schleck (Lux/Leopard) la 4 s;

4. David Millar (M.Br/Garmin) la 8 s;

5. Andreas Klöden (Ger/RadioShack) la 10 s;

6. Bradley Wiggins (M.Br/Sky) acelaşi timp.

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează