SPORTURI  »  CICLISM  »  TURUL FLANDREI, DUMINICĂ

Tom Boonen "Inimă de Leu": "Sînt liniştit. Ştiu totul despre Turul Flandrei!"

Leul este simbolul Flandrei. Cine va cîştiga duminică? +2   FOTO
Leul este simbolul Flandrei. Cine va cîştiga duminică?

Articol de - Publicat sambata, 31 martie 2012 00:00 / Actualizat sambata, 31 martie 2012 12:55

Trei lideri de calibru are Omega Pharma-Quickstep pentru Turul Flandrei, un autocar ce adună laolaltă victorii în Dwars Door Vlaanderen, E3 Harelbeke, Gent-Wevelgem sau Cele trei zile de la De Panne. Dar toţi ochii sînt pe Regele Clasicelor, Tom Boonen

Sînt şase ani de cînd SuperTom nu s-a mai impus în cea mai importantă clasică pentru flamanzi, iar 2012 pare anul ideal pentru a treia victorie în Turul Flandrei, în condiţiile în care Boonen a acumulat kilometri şi victorii preţioase într-o primăvară dominată de QuickStep.

În ciuda unor schimbări destul de importante de traseu, cu Oudenaarde înlocuind Ninove ca punct de sosire şi Muur-Kapelmuur ocolit în favoarea unei bucle de final, belgianul crede că e pregătit pentru orice fel de scenariu: "Am o echipă puternică în stare să controleze finalul de cursă, dar cred că există posibilitatea ca favoriţii să se anuleze reciproc şi să dea ocazia atacurilor altor rutieri. Se poate ataca în multe puncte, exact ca pe vechiul traseu, aşa că nu ne facem multe planuri în avans. Bineînţeles că ştiu care sînt locurile cele mai prielnice de atac, dar asta nu înseamnă că o să vedem neapărat vreo mişcare importantă acolo".

[CITESTE SI: Bere, teatru, pinguini » 3 poveşti uluitoare pentru care merită să vezi Turul Flandrei]

Toate reflectoarele sînt pe Boonen şi Cancellara (RadioShack), cei doi protagonişti ai ultimelor sezoane în cursele de calibru, dar belgianul încearcă să deturneze presiunea enormă: "Nu contează cine e favoritul principal. Cancellara e un rutier puternic, dar eu nu am mers niciodată într-o cursă cu gîndul să înving pe cineva anume, în afară de mine însumi. Bineînţeles, dacă atacă în final şi mi se pare că e atacul decisiv, voi reacţiona cît pot de bine, dar nu voi controla orice mişcare va face de-a lungul zilei".

Tom Boonen are toate atuurile necesare pentru a face un Tur al Flandrei de memorat: e inteligent, are experienţă, e sănătos, iar sprintul care l-a făcut să cîştige şase etape în Turul Franţei dă semne de revenire. "Cancellara are un motor mai bun ca mine, dar eu sînt un pic mai rapid. Sîntem doi rutieri diferiţi, dar cu aceleaşi obiective. Dacă te uiţi la factorul fizic, vezi că noi sîntem cu un nivel deasupra celorlalţi, iar cu un final infernal, cred că am putea fi perechea ce va decide cîştigătorul. Avem cheia cursei în propriile mîini, dar să nu lăsăm pe nimeni pe-afară. Dacă Chavanel pleacă şi Cancellara alege să nu îl atace? Are o şansă bună de victorie! Sînt mulţi rutieri buni şi aş fi la fel de bucuros să văd că unul de-ai mei se impune în Turul Flandrei".

[7 imagini care te vor convinge să nu ratezi Turul Flandrei]

În 2011, Nick Nuyens, un wildcard scos din mîneca în ultima parte a cursei de Bjarne Riis, a profitat de ezitările lui Cancellara şi a cîştigat o cursă uluitoare. Peter Sagan, slovacul de la Liquigas, este indicat în aceste zile ca omul de urmărit pentru a-i supăra pe Boonen şi Cancellara, dar belgianul de la Omega Pharma-QuickStep e destul de rezervat: "Cred că Sagan va fi pe podiumul acestui eveniment în următorii 3-4 ani. Edvald Boasson Hagen? Dacă se ajunge la sprint şi e acolo, trebuie să fiu atent, dar nu cred că e unul dintre favoriţi".

Turul Flandrei e duminică, pe Eurosport. Cronica cursei o poţi citi pe GSP.RO.

FCSB se întoarce oficial pe Ghencea! Mihai Stoica a făcut anunțul: „Da, sigur! Pe 6 iulie vom juca acolo”

FCSB poate pierde „un jucător excepțional” » Au început negocierile: „E diferență mare între ce solicită și ce e dispus Gigi să ofere!”


Comentarii (1)
martoru
martoru  •  01 Aprilie 2012, 17:34

he did it :)

Vezi toate comentariile (1)
Comentează