SPORTURI  »  ALTELE  »  FOTE 2013

Liber la schi! » Nici una dintre cele şapte pîrtii din Poiana Braşov nu va fi închisă integral pe durata FOTE

Articol de , - Publicat joi, 14 februarie 2013 00:00 / Actualizat joi, 16 mai 2013 00:20

Turiştii care vor petrece săptămîna viitoare în staţiunea montană pot combina schiatul cu spectacolul sportiv: accesul este restricţionat pe doar două porţiuni ale pîrtiilor Subteleferic şi Lupului.

Cea mai importantă întrecere dedicată sporturilor de iarnă organizată vreodată de România nu va încurca pasionaţii de schi din ţară! Primăria Braşov şi organizatorii FOTE au hotărît ca toate cele şapte pîrtii din Poiană, locul de desfăşurare a competiţiilor de schi alpin, să fie disponibile şi publicului.

Astfel, turiştii vor putea schia pe pîrtiile Bradul, Drumul Roşu, Kanzel, Lupului, Stadion, Sulinar şi Subteleferic. În plus, vor funcţiona şi mijloacele de transport prin cablu. Restricţionate sînt doar porţiunea superioară a pîrtiei Lupului şi cea inferioară a Subtelefericului.

Concursuri zilnic
Pe ultima dintre acestea, avînd o lungime de 2.200 de metri şi o diferenţă de nivel de 650 de metri, se vor desfăşura probele de slalom şi slalom uriaş. Concursurile debutează luni, cu slalom uriaş fete, marţi urmează băieţii, în timp ce miercuri şi joi vor fi întrecerile de slalom. Vineri, totul se încheie cu probele de schi alpin paralel, pe echipe mixte.

Favoriţii au fost înregistraţi
Cea mai titrată echipă din istoria FOTE, Rusia, a fost înregistrată ieri în competiţie de către şeful delegaţiei, Valeri Kuvaev. Ex-sovieticii, ale căror loturi de biatlon şi schi fond se pregătesc de o săptămîna la Cheile Grădiştei, au sosit la FOTE cu 66 de sportivi. Ruşii sînt pe primul loc în clasamentul all-time al Festivalului Tineretului European, avînd 116 medalii, 56 dintre acestea de aur.

Patinoarul e gata!
A doua arenă de gheaţă de la FOTE, cea din Poiana Braşov, destinată întrecerilor de patinaj artistic şi short track, a fost finalizată ieri. Acoperirea şi modernizarea patinoarului vechi a costat 750.000 de euro. Sportivii au încercat gheaţa încă de la începutul săptămînii.

"Zonele restricţionate vor fi semnalizate şi marcate corespunzător. Rugăm publicul să respecte aceste marcaje şi restricţii" (George Scripcaru, primar Braşov şi preşedinte CO FOTE)

187 de sportivi vor participa la probele de schi alpin din cadrul FOTE 2013

400 de voluntari au fost selecţionaţi pentru actuala ediţie a Festivalului

100 de agenţi de pază vor supraveghea locurile de desfăşurare a competiţiilor

558881-poiana-brasov.jpg

558880-partii-poiana-brasov.jpg

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (1)
dabala
dabala  •  20 Februarie 2013, 21:33

Grafica cu domeniul schiabil este realizata de firma austriaca "Schubert & Franzke", cea care prin proiectul "Panorama" face Poiana Brasov sa semene cu Austria, asa cum afirmati in articolul despre "Drumul Rosu". Nici in acel articol si nici in acesta nu v-ati deranjat sa numiti sursa imaginii, cu toate ca este protejata. Asteptam un al treilea articol, poate, poate ...vorba provrbului!

Vezi toate comentariile (1)
Comentează