SPORTURI  »  FESTIVALUL OLIMPIC AL TINERETULUI EUROPEAN  »  SNOWBOARD CROSS

Vis pentru Soci » Antrenorul lotului participant la FOTE vrea să obţină calificarea la Jocurile Olimpice

Foto: Cristi Preda (Predeal)
Foto: Cristi Preda (Predeal)

Articol de - Publicat joi, 21 februarie 2013 00:00 / Actualizat miercuri, 20 februarie 2013 21:27

Sibianul Geza Kinda are 28 de ani. Administrează un snowpark din Sibiu şi crede că acesta este locul unde copiii pot începe să se dea cu placa.

La Mica Olimpiadă a avut în grijă patru tineri boarderi, dintre care o cunoaşte cel mai bine pe Luana Cherecheş. Din păcate, ea nu a putut lua startul în proba de snowboard cross din cauza unei accidentări la mînă. Tot el i-a ghidat la cel mai mare concurs din viaţa lor şi pe băieţii de la aceeaşi disciplină.

Visul lui Geza este să obţină calificarea la JO de la Soci, ceea ce ar aduce prima participare românească la snowboard la acest nivel. "Ca să ajung la Olimpiadă trebuie să mă clasez în Top 40 Olympic Ranking", a explicat el. Deocamdată, românul se află pe locul 121 mondial, asta însemnînd că în topul olimpic este cam pe poziţia 60.

"Particip la foarte multe concursuri, mă ajută şi federaţia, dar şi sponsorii. Eu iau parte şi la probele mai acrobatice, la slopestyle şi half pipe, dar la Olimpiadă mă voi axa pe snowboard cross. Acesta alături de snowboard-ul paralel sînt probele mai fizice, mai de competiţie", spune Kinda.

Viteza medie pe care o atinge un boarder pe un circuit cu dificultate medie este de 50 de kilometri la oră, dar în porţiunile foarte rapide se merge şi cu 90 de kilometri la oră. "La snowboard cross, oamenii merg cu 90 de kilometri la oră unul lîngă altul. Este un concurs foarte palpitant", explică sportivul. "Îţi trebuie experienţă şi precizie, iar acestea se cîştigă doar la concursuri".

De altfel, Geza Kinda a avut ocazia să participe acum două săptămîni la etapa de Cupă Mondială de la Soci, unde ruşii au testat noile baze care vor fi complet gata pînă la Olimpiadă. "Oraşul Soci este un mare şantier acum. Cam cît Braşovul de mare. Mai sînt mici greşeli, dar sînt convins că se vor remedia. Mie mi-a plăcut", spune boarderul.

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează