SPORTURI  »  FORMULA 1  »  PROCES

Condamnat! Fostul boss al Formulei 1 a „uitat” să declare 464 milioane de euro » Azi și-a primit pedeapsa

Articol de - Publicat joi, 12 octombrie 2023 16:07 / Actualizat joi, 12 octombrie 2023 16:36

Miliardarul Bernie Ecclestone (93 de ani), fostul șef al Formulei 1, a fost condamnat la 17 luni de închisoare cu suspendare.

Omul care a deținut Formula 1 până în 2017, timp de peste 40 de ani, și-a recunoscut azi vinovăția în dosarul în care era acuzat de fraudă fiscală. Miliardarul era acuzat că nu a declarat la Fiscul din Marea Britanie mai multe active pe care le avea în străinătate, în valoare de 464 de milioane de euro.

Bernie Ecclestone și-a recunoscut vinovăția

+12 FOTO

Potrivit BBC, Ecclestone a declarat inițial că este nevinovat, dar azi, cu o lună înainte să înceapă procesul, a declarat că este vinovat și a ajuns la o înțelegere cu autoritățile britanice.

El a fost condamnat la 17 luni de închisoare cu suspendare.. În plus, el va trebuie să achite o suma de 757 de milioane de euro.

2,9 miliarde de dolarie averea lui Bernie Ecclestone

Bernie Ecclestone, acuzat de fraudă

În iulie 2022, Ecclestone a fost acuzat de fraudă și fals în declarații.

„Serviciul de Urmărire Penală al Coroanei (CPS) a analizat un dosar de probe de la FISC (HMRC) și a autorizat o acuzație împotriva lui Bernard Ecclestone de fraudă prin fals în declarații în ceea ce privește omisiunea sa de a declara la HMRC existența unor active deținute în străinătate despre care se crede că valorează peste 400 de milioane de lire sterline”, a declarat Andrew Penhale, șeful Serviciului de Urmărire Penală al Coroanei.

„Putem confirma că a fost autorizată acuzația de fraudă împotriva lui Barnard Ecclestone, ca urmare a unei investigații complexe, la nivel mondial, a FISC-ului”, a declarat și Simon York, reprezentant al Fiscului britanic.

Citește și: 

FIA va lua măsuri pentru protejarea piloțiilor de condițiile extreme » Căldura din Qatar a provocat probleme semnificative, inclusiv un abandon
MARELE PREMIU AL QATARULUI
FIA va lua măsuri pentru protejarea piloțiilor de condițiile extreme » Căldura din Qatar a provocat probleme semnificative, inclusiv un abandon

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează