SPORTURI  »  FORMULA 1  »  DECIZIE

A semnat pe 2 ani! » Ferrari i-a decis colegul lui Leclerc până în 2025

Carlos Sainz jr., în F1-75, monopostul Ferrari din 2022 // foto: Guliver/gettyimages
Carlos Sainz jr., în F1-75, monopostul Ferrari din 2022 // foto: Guliver/gettyimages

Articol de - Publicat joi, 21 aprilie 2022 15:33 / Actualizat joi, 21 aprilie 2022 15:56

Carlos Sainz jr. (27 de ani) a semnat o prelungire a contractului cu Scuderia Ferrari măcar până la finalul sezonului 2024 din Formula 1. 

Pilotul spaniol, care a trecut de la McLaren la echipa italiană anul trecut, a avut un parcurs încurajator în 2021: a încheiat pe locul 5 în clasamentul piloților, ajutând-o pe Ferrari să-și cimenteze poziția a treia în ierarhia constructorilor. 

Speranțele puse în el dinspre team-ul de la Maranello au fost validate de un start puternic în 2022, Sainz fiind deocamdată al treilea la general, după ce a urcat pe podium în primele două curse, cele din Bahrain și Arabia Saudită.

Charles Leclerc, jefuit pe stradă, în timp ce dădea autografe! Pagubă de 300.000 de euro!
FURT
Charles Leclerc, jefuit pe stradă, în timp ce dădea autografe! Pagubă de 300.000 de euro!

143 de starturia adunat Carlos Sainz în F1, el având până acum 8 prezențe pe podium

Carlos Sainz a semnat prelungirea contractului cu Ferrari: „Nu există echipă mai bună”

„Mereu am spus că nu există echipă mai bună pentru care să concurezi, iar după mai mult de un an cu ei, pot să confirm că să îmbrac acest costum și să repezint acest team este ceva unic, incomparabil”, a spus ibericul într-o declarație oficială. 

„Primul meu sezon la Maranello a fost solid și constructiv, grupul a progresat împreună, iar rezultatele acestei munci se văd clar acum”, a adăugat.

„Cred că avem cea mai bună pereche de piloți din Formula 1. După fiecare cursă care a trecut, a devenit un pas natural să-i extindem contractul lui Carlos pentru a asigura stabilitatea și continuitatea”, a punctat și șeful echipei, Mattia Binotto. A arătat că are talentul pe care îl așteptam de la el, a reușit rezultate impresionante și a valorificat majoritatea oportunităților”.

Mă simt mai puternic după această dovadă de încredere în mine, iar acum abia aștept să urc în monopost, să dau ce am mai bun pentru Ferrari și să obțin prima mea victorie în F1. 

- Carlos Sainz jr., pilot Scuderia Ferrari

Când nu e la volan, este un tip care muncește din greu și are ochi pentru cel mai mic detaliu, ceea ce ne ajută să progresăm ca grup și să îmbunătățim multe aspecte. 

- Mattia Binotto, director Scuderia Ferrari

A semnat pe 2 ani! » Ferrari i-a decis colegul lui Leclerc până în 2025
Carlos Sainz jr. // foto: Guliver/gettyimages

Coechipierul lui Sainz, Charles Leclerc, e detașat pe primul loc în clasamentul piloților, după ce a câștigat două din cele trei curse disputate până acum, încheind al doilea în cealaltă. 

Avantajul lui, de 34 de puncte, îi oferă un ascendent important față de restul rivalilor. Ferrari, la rândul ei, care a obținut ultimul titlu în 2008, e în frunte la constructori. Duminică se va disputa a patra întrecere a sezonului, Marele Premiu Emilia Romagna, la Imola, pe circuitul Enzo și Dino Ferrari. 

Citește și alte știri din Formula 1:

„Crezi că îl mai poți ajunge pe Leclerc?” » Răspunsul lui Max Verstappen a stârnit hohote de râs

Pilotul rus dat afară din Formula 1 contraatacă: „Una mi-au promis, alta au făcut!”

Comeback neașteptat! Cristi Balaj semnează și va fi noul președinte al clubului din Superliga

Știm finala barajului de Conference League » Când și unde se va disputa


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează